Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Επιστροφή στη Δ' εθνική για τον Ατρόμητο Σπερχειάδας μετά από 16 χρόνια

Νικητής με 3-1 στο ντέρμπι τίτλου με την Δάφνη Λιβανατών αναδείχτηκε ο Ατρόμητος Σπερχειάδας, ο οποίος μετά το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας κατέκτησε και το πρωτάθλημα της Α1 που του δίνει την άνοδο στη Δ' Εθνική. Μία άνοδο που κατέκτησε κατά κοινή ομολογία δίκαια αφού έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα στο πρωτάθλημα απ' τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και την κατάφερε με ωραίο ποδόσφαιρο στα γήπεδα.
Τα εύσημα ανήκουν και στην ομάδα της Δάφνης Λιβανατών που ταξίδεψε μέχρι τη Σπερχειάδα για να διεκδικήσει τη νίκη, πάλεψε γι' αυτή -προηγήθηκε μάλιστα στο σκορ- αλλά στο τέλος λύγισε και παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου της, δείχνοντας ποδοσφαιρικό και φίλαθλο ήθος, αλλά και ότι δίκαια κυνήγησε μέχρι τέλους τον Ατρόμητο.
Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε μια άκρως εντυπωσιακή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 700 φίλαθλοι που το παρακολούθησαν, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν πως και πως το συγκεκριμένο ματς. Βέβαια το θέαμα δεν τους άφησε ανικανοποίητους μιας και τα γκολ που σημειώθηκαν ήταν αρκετά εντυπωσιακά.
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 17' από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Ντέμο να εκτελεί απευθείας φάουλ και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Σαϊνη εξ επαφής, μετά από κόρνερ του Παπαϊωάννου Ι., που πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 35' παρά τον καλό καιρό το γήπεδο πάγωσε... Ήταν η στιγμή που η Δάφνη πήρε προσωρινά "κεφάλι" στο σκορ. Ο Βλάχος Α. ξέφυγε από δεξιά και με ένα τεχνικό πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοκονδύνη. Η μπάλα στην επαναφορά κατέληξε στον Κλωτσοτήρα, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά έπιασε ένα "ξερό" σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Ατρόμητου, βρίσκοντας πρώτα και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.
Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Λοκρίδας στο 42' με τον σκόρερ του 0-1 να εκτελεί φάουλ λίγο έξω απ' την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα να "γλείψει" το δεξί οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας της Σπερχειάδας.
Λίγο πριν ο, άριστος στο παιχνίδι, διαιτητής Γιάννης Μπλούνας σφυρίξει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Επίσκοπο. Η μπάλα στήθηκε για εκτέλεση φάουλ ελάχιστα έξω απ' την γραμμή της μεγάλης περιοχής, όπου Παπαϊωάννου Ι. και Βέλλιος Χ. άλλαξαν την μπάλα, στρώνοντάς την στο 10άρι της ομάδας, ο οποίος με έναν "κεραυνό" έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Λιόλιου για το 1-1.
Με την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Μπούσιο, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από αμυντικό, μπήκε στην περιοχή κι από θέση μέσα δεξιά σημείωσε το 2-1 με εξωτερικό πλασέ, που έβαλε "φωτιά" στο δημοτικό γήπεδο της Σπερχειάδας.
Πέντε λεπτά αργότερα η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Επίσκοπος έγινε αποδέκτης της μπάλας μες στην περιοχή και στο ύψος του πέναλτι γύρισε, και με συρτό διαγώνιο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα της ομάδας των Λιβανατών, τους φιλάθλους στα ουράνια και την ομάδα του στη Δ' Εθνική.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού άπαντες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Δάφνη πάντως προσπάθησε, αλλά σε εκείνο το σημείο ήταν αδύνατο να πετύχει τρία τέρματα σε μισή ώρα. Έτσι όλα κύλησαν φυσιολογικά για τον Ατρόμητο Σπερχειάδας που επιστρέφει στη Δ' Εθνική μετά την περίοδο 1992-1993.
Όπως ήταν φυσικό το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς με τους φιλάθλους, γιορτάζοντας το πρωτάθλημα και την άνοδο. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν το γνωστό πλέον "όλε - όλε", ενώ δεν έλειψαν οι σαμπάνιες και τα καπνογόνα.
Στα εξωαγωνιστικά αξιοσημείωτα περνά η παρουσία 70 (!) και πλέον αστυνομικών στο γήπεδο, οι 15 εκ των οποίων συνόδευαν την διαιτητική τριάδα απ' τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο και τούμπαλιν, άγνωστο πάντως γιατί αφού ο Γιάννης Μπλούνας πέρασε ένα εύκολο απόγευμα και δεν έγινε αποδέκτης παραπόνων από καμία ομάδα.
Το παιχνίδι κύλησε φυσιολογικά διαψεύδοντας τις όποιες κασάνδρες και τα μαρκαρίσματα ήταν σε αθλητικά πλαίσια. Αυτό βέβαια λίγη σημασία είχε για τον Ατρόμητο Σπερχειάδας που έκανε κράτηση εισιτηρίου για το τρένο που οδηγεί στη Δ' εθνική, και που όλοι πλέον εύχονται να μην είναι μετ' επιστροφής...

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ (Λ.Παπανικολάου): Κοκονδύνης, Αδάμ, Μπουσάη, Σαϊνης, Παπαϊωάννου Ι., Βέλλιος Χ., Μπούσιος, Ζησόπουλος, Λέντας (80' Μασιάλας), Επίσκοπος (85' Ψυχογιός), Βέλλιος Π., 74' Χριστόπουλος)
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ (Χ.Θεοχάρης): Λιόλιος, Χριστολουκάς (84' Μίχας), Ζέρβας (86' Μπάδας), Ντεμός, Αβράμπος, Βλάχος Δ., Κλωτσοτήρας, Κουντελές, Ζερζεβούλης (76' Μάγκας), Ομπόντο, Βλάχος Α.

Ακούστε τι δήλωσαν μετά το ματς οι δύο προπονητές, ο Χρήστος Θεοχάρης της Δάφμνης και ο λάκης Παπανικολάου του Ατρόμητου, ο Δήμαρχος Σπερχειάδας κ. Τζιβελέκας Νίκος και ο σκόρερ των δύο τερμάτων Ανδρέας Επίσκοπος...


Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Ατρόμητος Σπερχειάδας - Δάφνη Λιβανατών 3-1


Το προφίλ της 29ης αγωνιστικής

Αίαντας Λαμίας - Φραντζή 1-2
Εθνικός Κομποτάδων - Έφηβοι 3-3
Ακαδημία - Κεραυνός Βαθυκοίλου 1-0
Ατρόμητος Σπερχειάδας - Δάφνη Λιβανατών 3-1
Πανδαμαστιακός - Ελατειακός 1-0
Κηφισσός Κ. Τιθορέας - Στυλίδα 0-2
Άρης Αγ. Κωνσταντίνου - Νίκη Μακρακώμης 2-2
Γλύφα - Αταλάντη 2-0

Στην βαθμολογία:
1. Ατρόμητος Σπερχειάδας 80
2. Δάφνη Λιβανατών 76
3. Νίκη Μακρακώμης 71
4. Άρης Αγίου Κωνσταντίνου 65
5. Πανδαμαστιακός 53
6. Κηφισσός Κάτω Τιθορέας 41
-. Στυλίδα 41
8. Εθνικός Κομποτάδων 31
9. Ελατειακός 29
-. Φραντζή 29
11. Αταλάντη 28
12. Έφηβοι 27
13. Γλύφα 25
14. Κεραυνός Βαθυκοίλου 20
15. Ακαδημία 21
16. Αίαντας Λαμίας 7

Επόμενη αγωνιστική (30η - τελευταία):
Ακαδημία - Εθνικός Κομποτάδων
Αταλάντη - Φραντζή
Νίκη Μακρακώμης - Αίαντας Λαμίας
Στυλίδα - Φλύφα
Ελατειακός - Άρης Αγ.Κωνσταντίνου
Δάφνη Λιβανατών - Κηφισσός Κ.Τιθορέας
Κεραυνός Βαθυκοίλου - Πανδαμαστιακός
Έφηβοι - Ατρόμητος Σπερχειάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: