Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Θαύματα δεν γίνονται

Το γρήγορο αυτογκόλ του Βύντρα (4') στέρησε από τον Παναθηναϊκό και το παραμικρό περιθώριο να διεκδικήσει κάτι στο "Βιθέντε Καλδερόν". Τον προαναγγελθέντα αποκλεισμό ολοκλήρωσε ο Αγουέρο με προσωπικό γκολ στο 83' (2-0). Οι "πράσινοι" θα αρκεστούν στους ομίλους του Europa League, η κλήρωση των οποίων θα γίνει την Παρασκευή στο Μονακό.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη ήταν δεδομένα δύσκολη μετά το 2-3 του πρώτου αγώνα. Εγινε σχεδόν ακατόρθωτη μετά το γρήγορο γκολ της Ατλέτικο. Ή μάλλον αυτογκόλ από τον Βύντρα μόλις στο 4ο λεπτό. Ουσιαστικά το 1-0 έκοψε τα πόδια των πράσινων και μηδένισε κάθε σκέψη που είχαν για ένα καλό αποτέλεσμα και γιατί όχι το θαύμα της πρόκρισης.
Με το γρήγορο 1-0 ο Χενκ τεν Κάτε είχε αλλού το μυαλό του. Να δει κατά πόσο δουλεύει το σύστημα 4-2-3-1 με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Δηλαδή τον Νίνη σε ρόλο Καραγκούνη και τον Γκάμπριελ στη θέση του Σαλπιγγίδη.
Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός. Εκτός του γκολ που προέρχεται από ατομικό λάθος, οι Μαδριλένοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα αν και δημιούργησαν κινδύνους στην άμυνα του τριφυλλιού. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στο 20’ στο τετ α τετ του Σισέ με τον Ασένχο (το πλασέ υπό πίεση του Γάλλου ήταν αδύναμο), αλλά και στο 45’ όταν ο Βύντρα δεν εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία από κοντά να ισοφαρίσει με εξ επαδής κεφαλιά.
Το μοναδικό μελανό σημείο του Παναθηναϊκού στα πρώτα 45 λεπτά ήταν ο Γκάμπριελ. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τις βοήθειες που ήθελε από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος ήταν κακός και με καμία διάθεση να βοηθήσει τόσο το Μουν όσο και επιθετικά.
Ωστόσο, αν και κάποιος θα περίμενε ο Τεν Κάτε να αντικαταστήσει τον Γκάμπριελ, ο Μουν ήταν αυτός που άφησε τη θέση του στον Σαλπιγγίδη στο δεύτερο μέρος, με στόχο έναν ακόμα πιο επιθετικό Παναθηναϊκό, με διάθεση να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για να γλυκάνει τις εντυπώσεις.
Τα πράγματα ήταν προδικασμένα με το αυτογκόλ του Βύντρα να έχει στερήσει από τον Παναθηναϊκό το παραμικρό περιθώριο να πάρει κάτι από το Βιθέντε Καλδερόν. Ετσι, το δεύτερο μέρος θύμιζε περισσότερο φιλικό παρά επίσημο αγώνα, αφού η Ατλέτικο έπαιζε όσο ήθελε μιας και υπάρχει η πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ οι πράσινοι προσπαθούσαν χωρίς ιδιαίτερο ζήλο είναι αλήθεια να αλλάξουν το εις βάρος τους 1-0.
Ισως μόνο ο Σισέ είχε πάρει στα σοβαρά το παιχνίδι με αποτέλεσμα λόγω του... υπέρμετρου εκνευρισμού να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στο 71’ για σκληρό και ανόητο φάουλ στον Ασουνσάο.
Στο 83' ο Αγουέρο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της Ατλέτικο. Με θαυμάσια ατομική ενέργεια, ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 (δύο λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία για το γκολ της τιμής) και έκανε τον Αμπράμοβιτς να χάσει ξανά τον ύπνο του που δεν μπορεί να πείσει την Ατλέτικο να τον πουλήσει στην Τσέλσι.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ο Βύντρα στέρησε άθελά του τις λίγες ελπίδες του Παναθηναϊκού για ανατροπή των δεδομένων. Το σοκ του γρήγορου αυτογκόλ ήταν τελειωτικό για τους πράσινους, οι οποίοι αν και ισορρόπησαν τον αγώνα και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, είχαν συνειδητοποιήσει από νωρίς πως η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

MVP:
Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου για τον Παναθηναϊκό. Εκοβε και μοίραζε παιχνίδι και ήταν ο μόνος που σώθηκε από το πράσινο ναυάγιο. Στην αντίπερα όχθη, ο Αγουέρο έδειξε για μία ακόμη φορά την τεράστια κλάση του. Για κάτι τέτοια γκολ όπως αυτό του 2-0 ο Αμπράμοβιτς θέλει να δώσει έναν πακτωλό χρημάτων για να τον πάρει στην Τσέλσι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Ο Γκάμπριελ δεν έκανε αυτά που περίμενε ο Παναθηναϊκός και δεν προσέφερε τις βοήθειες που έπρεπε. Κακός στη θέση του δεξιού χαφ στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη όταν και πέρασε μπακ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως γιατί η Ατλέτικο είχε κατεβάσει ταχύτητα. Αδύναμος κρίκος και ο Σισέ, όχι μόνο για την μέτρια απόδοσή του, αλλά και για το ανόητο φάουλ που έκανε στον Ασουνσάο, για το οποίο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Aσένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χάτινγκα, Φορλάν (82' Χουράδο), Ραούλ Γκαρθία (61' Σαντάνα), Αγουέρο, Μάχι Ροντρίγκεζ, Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουϊφαλούσι, Σιμάο (86' Ρέγες)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μουν (53' Σαλπιγγίδης), Βύντρα, Σαριέγκι, Δάρλας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (87' Σιμάο), Γκάμπριελ, Νινης (62' Χριστοδουλόπουλος), Λετο, Σισέ
Διαιτητής: Πίτερ Φινκ (Ολλανδία)
Κόκκινη: Σισέ
Κίτρινες: Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαριέγκι

από contra

Δεν υπάρχουν σχόλια: