Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Πέταξε... την ευκαιρία

Δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Ολλανδίας ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στην Χίρενφεϊν στο πλαίσιο των play off του Europa League (video). Ο Δικέφαλος είχε εκρηκτκά διαστήματα, όμως βρέθηκε να χάνει στην εκπνοή του πρώτου μέρους για να ισοφαρίσει ο Ιβιτς στο 54'.

ΤΗΕ ΜΑΤCH: Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με φοβισμένη τακτική προσπάθησε να κρατηθεί στο κέντρο του γηπέδου, διατηρώντας έναν έλεγχο χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν έγινε ποτέ απειλητικός και στις δυο προσπάθειες που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ολλανδική εστία, με τον Βιεϊρίνια στο 7' και το 40' δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Χίρενφεϊν με ψυχραιμία στην άμυνα και χωρίς ιδιαίτερη επιθετικότητα πλησίασε μια και μοναδική φορά στην εστία του Χαλκιά, στο 42' με τον ομογενή, Μίχαλ Παπαδόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Χαλκιάς. Στο 30' από σέντρα τού Κονσεϊσάο ο Κόνινγκ με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ και ενώ η μπάλα πέρασε μόλις λίγο πλάγια από την εστία της ομάδας του. Στο 39' σε σουτ του Κονσεϊσάο από την γωνία της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των Ολλανδών και μπλόκαρε δύσκολα πέφτοντας στην γωνία του ο Λέιζαλ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μια γενική αδράνεια της άμυνας του Δικεφάλου, έφερε το γκολ για τους Ολλανδούς, με σκόρερ τον Ενρίκε, που είχε περάσει σαν αλλαγή από το 20' στην θέση του τραυματία Μπέερενς. Ο μέσος της Χίρενφεϊν από θέση μέσα στην περιοχή, ακάλυπτος πλάσαρε την εστία του Ελληνα γκολκίπερ για να γράψει το 0-1.
Στην επανάληψη πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε εξαιρετική σέντρα στην ολλανδική περιοχή και ο Ιβιτς με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Στην συνέχεια η ελληνική ομάδα βρήκε το κουράγιο και το ηθικό που της έλλειπε και έκανε σειρά επιθέσεων που ανάγκασαν τους Ολλανδούς να συγκεντρωθούν στην μεσαία και αμυντική γραμμή τους. Η καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 86' αλλά αρχικά το σουτ του Ιβιτς μπλόκαρε ο Λέιζαλ και στην συνέχεια ο Φιλομένο από καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ευκαιρία όμως για γκολ έχασαν και οι Ολλανδοί στο 87' όταν από πλάγια ο Καλού σημάδεψε την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς και πάλι σε κατάσταση ετοιμότητας έδιωξε σε κόρνερ τον κίνδυνο. Με την εικόνα ενός μέτριου παιχνιδιού και με περιορισμένο θέαμα έληξε το παιχνίδι.

PLAY IT AGAIN: Δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια πήρε τη μπάλα στα αριστερά μετά την πίεση που άσκησε ο Δικέφαλος και αφού έκανε όμορφη κίνηση έστειλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-1.
DELETE: Την λειτουργία του ΠΑΟΚ επιθετικά, αφού η μπάλα δεν πέρασε με ορθόδοξο τρόπο στην μεγάλη περιοχή της Χίρενφεϊν. Περισσότερο με γεμίσματα έψαξαν το γκολ οι Θεσσαλονικείς, με τον Μουσλίμοβιτς να μην παίρνει μπάλα και να δυσκολεύεται πολύ.
50-50: Δεν υπήρξε η φάση που να προκαλέσει ουσιαστικές αντιδράσεις στον αγώνα, αν και ο Κόλουμ δεν έπεισε με τις επιδόσεις του.
ΤΗΕ SPECIAL ONE: Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Φαντεζί αλλά και ουσιαστικός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την ομάδα του Σόλιντ, ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ, είχε ατομικές προσπάθειες και ξεχώριζε αισθητά με την τεχνική του.
ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Μέτρια η διαιτησία του Ουίλιαμ Κόλουμ, ο οποίος δεν έκανε το μεγάλο λάθος, όμως έδειξε να έχει ένα... θέμα με τις κίτρινες κάρτες.
ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ…: Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ και επέτρεψε στην Χίρενφεϊν να αντέξει την πίεση. Παρά την κατοχή δεν έκανε πολλές ευκαιρίες και το γκολ που δέχθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους τον 'σκότωσε'. Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε στα διαστήματα που είχε ρυθμό και ενθουσιασμό να τρομάξει τον αντίπαλό του που έμεινε σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα σε ολόκληρο το 90λεπτο.
…ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΙΝΟΥΜΕ: Ενα «6» το δίνουμε σε έναν αγώνα που είχε ρυθμό σε λίγα σημεία και μόνο από τον ΠΑΟΚ. Η Χίρενφεϊν έμεινε πίσω με σκοπό να κρατήσει και τα κατάφερε εν μέρει αφού μπόρεσε να φύγει με αποτέλεσμα από την Τούμπα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σαβίνι, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς, Κονσεϊσάο (66' Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (66' Φιλομένο).
Χίρενφεϊν (Τροντ Σόλιντ): Λέιζαλ, Μπρούερ, Ντίγκστανγκ, Ποπόφ, Λοσάντα (93' Τζάνμαατ) , Σβετς, Γκρίντχαϊμ, Μπέερενς (22' Ενρίκε), Παπαδόπουλος (82' Σίμπον), Κόνινγκ, Καλού.
Διαιτητής: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

από exedrasports

Δεν υπάρχουν σχόλια: