Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ταλαιπωρία

Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Ολυμπιακός επιστρέφει εκεί που ανήκει.... Στον θεσμό των πρωταθλητών! Βέβαια η επιστροφή δεν ήταν όπως την φανταζόντουσαν οι φίλοι της ομάδας που αποδοκίμασαν ουκ ολίγες φορές την ομάδα και τραγουδούσαν "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό". Τελικό σκορ για μην ξεχνιόμαστε 1-0 με γκολ του Μήτρογλου, όμως αυτό λίγη σημασία έχει. Τι κι αν ήταν ένα αδιάφορο ματς αφού η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί, οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν το καθήκον του γεμίζοντας το "Καραϊσκάκη" όμως δεν έκαναν το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές.

Μετριότατη εμφάνιση και κακό θέαμα από τους παίκτες του Ολυμπιακού που προκάλεσαν την αγανάκτηση του κόσμου. Μοναδική όαση ο Κώστας Μήτρογλου που απέδειξε πως είναι σε πολύ μεγάλη φόρμα, πετυχαίνοντας γκολ για άλλον έναν αγώνα.
Πολλές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων" που μάλιστα κάποια στιγμή τα έβαλαν με τον Κετσπάγια που φοβήθηκε περισσότερο απ' όσο έπρεπε το παιχνίδι.

"Το γκολ και θέαμα", που είχε δηλώσει ο Γεωργιανός πήγε περίπατο και οι μουρμούρες ξεκίνησαν νωρίς στον Πειραιά. Αυτό που μονάχα πρέπει να κρατήσουν στον Ολυμπιακό είναι πως πέτυχαν τον στόχο τους, επιστρέφοντας στους ομίλους του Champions League.

Oι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοβ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Κ. Παπαδόπουλος (46΄ Λεντέσμα), Ντουντού (62΄ Ντιόγκο), Λεονάρντο, Μαρέσκα, Γκαλέτι (65΄ Γκαλίτσιος), Μήτρογλου.
Σερίφ (Σασνίτσκι): Ναμάσκο, Τσίνια, Ταρκνισβίλι, Ντα Κόστα, Ροντρίγκες, Κορνέενκοφ, Αρμπάνας, Ρουαμπά, Μπαλίμα (82΄ Βολκόφ), Ντιεντιού (58΄ Σουβόροφ), Ερόκιν (65΄ Κούτσουκ).

Ο αγώνας
Με το αγαπημέμνο του και επιτυχημένο μέχρι στιγμής στύστημα 4-1-4-1 παρέταξε τους νταμπλούχους Ελλάδας ο Τιμούρ Κετσπάγια. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο αρχηγός Αντώνης Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, στο δεξί άκρο ο Ζεβλάκοφ, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, αμυντικό χαφ δεν ήταν ο Λεντέσμα αλλά ο ταλαντούχος Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Το δίδυμο στην μεσαία γραμμή απαρτιζόταν από τους Ντουντού και Μαρέσκα, δεξί χαφ ήταν ο Λουτσιάνβο Γκαλέτι, αριστερά ο Λεονάρντο που προτιμήθηκε από τον Ζαϊρί, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο φορμαρισμένος Κώστας Μήτρογλου.

Παρολίγον έμφραγμα
Το παιχνίδι έμοιαζε εύκολο πριν από την σέντρα λόγω του ονόματος του αντιπάλου αλλά και του σκορ στην Μολδαβία (2-0), όμως η Σέριφ μπήκε στο "Καραϊσκάκη" αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους... Λίγο έλειψε μάλιστα να πιάσει στον ύπνο τους παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια και να τους βάλει σε περιπέτειες.
Στο 2ο μόλις λεπτό ο Ντα Κόστα βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην "ερυθρόλευκη" περιοχή έκανε την κεφαλιά αλλά για καλή τύχη του Ολυμπιακού η μπάλα κατέληξε άουτ και η καρδιά των φιλάθλων στο "Καραϊσκάκη" επανήλθε στην θέση της.

Έχεις δύναμή σου... τα στημένα
Οι γηπεδούχοι βέβαια δεν άργησαν να ξυπνήσουν και να απαντήσουν στην ευκαιρία των Μολδαβών με πρώτη απόπειρα το σουτ του Λεονάρντο στο 6' όπου εξουδετέρωσε ο Ναμάσκο.
Δύο λεπτά αργότερα (8') οι νταμπλούχοι Ελλάδας έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε ρόλο επιθετικού πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι όπως και στον πρώτο αγώνα στην Μολδαβία.
Και ενώ οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ευκαιρία που έχασαν, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ όμως βρήκαν μπροστά τους τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο Μπαλιμά βγήκε στην αντεπίθεση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που αναδείχθηκε νικητής και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μέτριο θέαμα και γιούχα
Από κει και πέρα το παιχνίδι ισορρόπησε και το θέαμα ήταν μετριότατο... Πολλές λάθος πάσες, ελάχιστες καλές ενέργειες και ακόμη λιγότερες ευκαιρίες. Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια έχασε άλλη μια ευκαιρία και πάλι από στημένη φάση. Στο 24' μετά από κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα της Σέριφ ο Λεονάρντο έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Ναμάσκο έδιωξε την μπάλα.

Ήταν φανερό πως οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετώπιζαν επιθετικό πρόβλημα και ο Κώστας Μήτρογλου ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση. Παρόλα αυτά ο Έλληνας επιθετικός δημιούργησε μια ευκαιρία με το πείσμα του, όταν στο 29' υπό την πίεση δύο αμυντικών κατάφερε να κάνει το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ναμάσκο.
Η απόδοση των "ερυθρολεύκων" ήταν μετριότατη, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και ο κόσμος δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του όταν ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του πρώτου μέρους.

Αποδοκιμασιών... συνέχεια
Στην επανάληψη, ο Γεωργιανός τεχνικός του Ολυμπιακού θέλησε να διορθώσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Όχι δεν έβαλε κάποιον επιθετικό αλλά τον Λεντέσμα στην θέση του Κυριάκου Παπαδόπουλου προκειμένου να... νοικοκυρέψει την μεσαία του γραμμή.
Το σκηνικό πάντως δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με την Σέριφ να προσπαθεί να απειλήσει όμως τις περισσότερες φορές έβρισκε απέναντί της τον εκπληκτικό Ραούλ Μπράβο. Στο 51' ένα τσαφ του Αβραάμ Παπαδόπουλου έφερε νέες σφυρίγματα από την εξέδρα.

Τον ρόλο του πυροσβέστη πήρε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια ξεσήκωσε τους φίλους του Ολυμπιακού, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού το σουτ του κόντραρε σε αμυντικούς της Σέριφ.
Οι Μολδαβοί πάντως έψαχναν το γκολ και έχασαν άλλη μια ευκαιρία στο 61' όμως το σουτ του Σουβόροφ πέρασε άουτ.

Φοβόταν και την σκιά του
Οι "ερυθρόλευκοι" και περισσότερο ο Τιμούρ Κετσπάγια έδειχναν πιο φοβισμένοι απ' όσο θα έπρεπε κάτι που προκαλέσε νέες διαμαρτυρίες από τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, όμως δεν είδε αυτό που ήθελε από την ομάδα.

Κακή ανάπτυξη, λάθος μεταβιβάσεις και μοναδική όαση ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός διψούσε για γκολ και δημιούργησε δύο πολύ καλές φάσεις. Στο 67' εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών της Σέριφ όμως η προβολή του δεν κατέληξε στα δίχτυα ενώ το ίδιο φινάλε είχε και μια φάση στο 69' που προήλθε από σέντρα του Γκαλίτσιου.
Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΛ είχε περάσει λίγο νωρίτερα στην θέση του Γκαλέτι που τραυματίστηκε, μια κίνηση που δεν άρεσε ιδιαίτερα στο "ερυθρόλευκο" κοινό.

Μήτρογλου... ο πυροσβέστης
Τα λεπτά κυλούσαν, η πρόκριση είχε κριθεί αλλά ο κόσμος ήθελε γκολ, θέαμα και σε κάθε ευκαιρία αποδοκίμαζε παίκτες και τεχνικό τιμ. Την λύση έδωσε ο Μήτρογλου που στο 82' άνοιξε το σκορ και ηρέμησε κάπως τα πράγματα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς αλλά προβλημάτισε.

από sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: