Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Η μπάλα είναι γένους θηλυκού...

Από το κάστρο έπεσε νωρίτερα το μεσημέρι η Δόξα Δράμας και βρήκε μάλιστα πορτοφόλι... αιγυπτιακό. Κι αυτό γιατί τη δόξα και την χάρη την είχε η ομάδα της Λαμίας καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κι από ένα λάθος του Χάμντι -μετά απ' αυτό με την Ζάκυνθο- χάρισε τους τρεις βαθμούς στους φιλοξενούμενους, χωρίς να έχει προηγηθεί ευκαιρία από πλευράς τους.
Οι γηπεδούχοι πάντως έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για ανατροπή του Μπαμπατσιά εντός περιοχής στο 0-0, που μόνο ο διαιτητής Κωνσταντίνου από τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας δεν είδε... Και μάλιστα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του ματς, λίγο μετά το 80'. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.
Τρεις καλές φάσεις έγιναν στο πρώτο ημίχρονο κι αυτές για την Λαμία. Στο 22' απευθείας φάουλ του Γεωργίου κατέληξε άουτ, στο 39' σουτ του Μεσιακάρη στα χέρια του Τοπαλίδη και στο 44' ένα διαγώνιο σουτ του Ντέρτσα έφυγε ένα μέτρο πάνω απ' τα δοκάρια των "μαυραετών", που... πετούσαν χαμηλά κυρίως στο πρώτο μέρος.
Πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ των "κυανόλευκων" στο 52' με μια γυριστή κεφαλιά του Άγγου που έφυγε άουτ, ύστερα από φάουλ του Ρούτση. Η επόμενη όμως, στο επόμενο λεπτό, ήταν για την Λαμία και μάλιστα πολύ καλή. Ο Μεϊντής έπιασε ένα ξερό σουτ που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Δόξας να πέσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.
Σ' αυτό το τέμπο κινούνταν το παιχνίδι, όντας κέντρου, χωρίς καλές στιγμές, με μακρινά σουτ που δεν απειλούσαν τους δύο τερματοφύλακες. Έτσι φτάσαμε στο 80', όταν ο Παπαστεργίου ανέτρεψε, με πρώτη ματιά, τουλάχιστον μισό μέτρο μες στην περιοχή τον Μπαμπατσιά. Ο διαιτητής Κωνσταντίνου όμως είδε διαφορετικά και έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Δόξας και όχι την κόκκινη, αφού ο Μπαμπατσιάς αν περνούσε ήταν "φάτσα" με το τέρμα. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Γεωργίου που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Και 'κει που όλοι περίμεναν την λήξη, έχοντας αποδεχτεί το 0-0, ο Βαν Ες δέχτηκε μια βαθιά μπαλιά που εύκολα -θα περίμενε κανείς- θα καθάριζε ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Ο Χάμπντι ωστόσο αντί να μπλοκάρει την μπάλα, του έφυγε, γεγονός που δεν συγχώρησε ο Ολλανδός που σε κενό τέρμα έκανε το 0-1 στο 87', στέλνοντας τους περίπου 1500 φίλους των γηπεδούχων στα τάρταρα και τους 500 εκδρομείς απ' την Δράμα στα ουράνια.
Μπορεί το ποδόσφαιρο "έτσι να 'ναι", αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Αιγύπτιος εξέθεσε τον προπονητή του Λεωνίδα Γαρδικιώτη, που τον στήριξε μετά το τραγικό λάθος του στην Ζάκυνθο, βάζοντάς σήμερα στο ματς. Άριστα στημένη η ομάδα μας απ' τον τεχνικό της, που αδίκως τα "άκουσε" από απογοητευμένο φίλαθλο λίγο πριν το τέλος, μιας και σήμερα στο χόρτο αυτή που έδειχνε πως πάει για άνοδο ήταν η Λαμία.

ΛΑΜΙΑ (Λ.Γαρδικιώτης): Χάμντι, Χουλιάρας, Δασκαλάκης, Χιουζ, Γεωργίου, Μεϊντής, Μήτρου (78' Μαντζιούρας), Ντέρτσας (54' Σόμπτσιακ), Κωστής, Μεσιακάρης (87' Χατζής), Βιτζέκας
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κ.Βασιλακάκης): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Παπαδημήτρης, Πόλγκαρ, Πινδώνης, Ρούτσης, Μαχαιρούδης, Άγγος (77' Δαμιανίδης), Μουρατίδης Λ. (56' Βαν Ες), Μουρατίδης Χ. (56' Αντρέεφ), Παπαστεργίου

Ακούστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου, η οποία είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, απ' τους δύο προπονητές, Γαρδικιώτη και Βασιλακάκη, και τους δύο ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, Βιτζέκα και Πινδώνη...


Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Λαμία - Δόξα Δράμας 0-1


Τίποτα πάντως δεν τελειώνει για την ομάδα της Φθιώτιδας μετά απ' αυτή την ήττα, κι ας νίκησε η Πρέβεζα τον Παναιτωλικό. Με τέτοιες εμφανίσεις η Λαμία θα σωθεί και μάλιστα παίρνοντας βαθμούς και εκτός έδρας.

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής:
Αναγέννηση Άρτας - Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-3 α.α.
Ένωση Θράκης - Μακεδονικός 0-3 α.α.
Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών - Εορδαϊκός 0-1
Εθνικός Φιλιππιάδας - Πυρσός Γρεβενών 1-1
Φωκικός - ΠΑΟΝΕ 0-0
Πρέβεζα - Παναιτωλικός 2-1
Εθνικός Κατερίνης - Ζάκυνθος 0-1
Θερμαϊκός - Νίκη Βόλου 1-2
Λαμία - Δόξα Δράμας 0-1

Στην βαθμολογία:
1. Δόξα Δράμας 60
2. Εορδαϊκός 56
3. Παναιτωλικός 52
4. Μακεδονικός 48
5. ΠΑΟΝΕ 46
6. Πυρσός Γρεβενών 41
-. Αναγέννηση Γιαννιτσών 41
-. Νίκη Βόλου 41
9. Ζάκυνθος 40
10. Φωκικός 39
-. Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών 39
12. Εθνικός Φιλιππιάδας 37
13. ΠΑΣ Πρέβεζα 34
14. Θερμαϊκός 33
15. Λαμία 32
16. Εθνικός Κατερίνης 15
17. Αναγέννηση Άρτας 14
-. Ένωση Θράκης 14

Επόμενη αγωνιστική:
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Μακεδονικός
Εορδαϊκός - Αναγέννηση Άρτας -
Πυρσός Γρεβενών - Ένωση Θράκης -
ΠΑΟΝΕ - Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών
Παναιτωλικός - Εθνικός Φιλιππιάδας
Ζάκυνθος - Φωκικός
Νίκη Βόλου - Πρέβεζα
Δόξα Δράμας - Εθνικός Κατερίνης
Θερμαϊκός - Λαμία

Δεν υπάρχουν σχόλια: