Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Στη Λαμία την Τετάρτη ο Σοφοκλής Πιλάβιος;

Καλεσμένος του Προέδρου της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Δημήτρου Κουτρουμάνου, είναι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών του νομού μας την Τετάρτη (18/3) στο ΔΑΚ. Σ΄αυτή την σημαντική αποκάλυψη προέβη νωρίτερα ο κ. Κουτρουμάνος κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης, όπου βέβαια δεν ήταν και η μοναδική μιας και προς το τέλος της εκδήλωσης... βγήκε το ζουμί!
Οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου σκέφτονται να καταργηθεί η Δ' Εθνική από τη σεζόν 2010-11, όταν και θα αλλάξει η δομή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Πως; Με την Γ' Εθνική να μετατρέπεται σε ερασιτεχνική κατηγορία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Όσον αφορά τα δικά μας, δεν υπήρξε απόφαση και συνεπώς κάποπια ανακοίνωση. Κάποιες σκέψεις του Προέδρου όμως έγιναν γνωστές, όπως το πρωτάθλημα 5x5 για τους βετεράνους, η Γ' κατηγορία να έχει ανώτατο όριο ηλικίας τα 20 χρόνια, κάτι σαν παιδικό πρωτάθλημα δηλαδή. Όσον αφορά την μεγάλη μας κατηγορία, την Α1 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα -όπως έγκαιρα σας είχε ενημερώσει πρώτο το "fthiotidasport" από τις 12 Φεβρουαρίου- να έχει από του χρόνου δύο ομίλους, αλλά το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει πολλές αντικειμενικές δυσκολίες λόγω των ξερών γηπέδων που δυστυχώς ακόμη υπάρχουν στο νομό μας.
Αυτή πάντως ήταν η πρόταση πολλών απ' τα 86 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου, και που έριξαν το θέμα στο τραπέζι, αφού η Ένωση δεν το είχε κατά νου να συμπεριλάβει σε συνεδρίαση το θέμα της αναδιάρθρωσης των τοπικών μας πρωταθλημάτων, αλλά αυτό που τελικά ανάλωσε την συζήτηση ήταν η οικονομική δυσπραγία των σωματείων. Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν αυτή την άποψη όπως οι πρόεδροι του Αχιλλέα Δομοκού και του Ηρακλή Ροδίτσας.
Το θέμα πάντως ανέκυψε απ' την θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Αταλάντης για το γηπεδικό, αφού αυτό συνετέλεσε κατά πολύ στην χειρότερη χρονιά της ομάδας. Χρειάζονται όπως είπε καλύτερες υποδομές και γι' αυτό πρότεινε την δημιουργία επιτροπής ελέγχου όλων των ατελειών των γηπεδικών εγκαταστάσεων του νομού, όπως και την υποχρεωτική συμμετοχή 4 παικτών κάτω των 20 ετών στην Α1.
Ο κ. Κουτρουμάνος τόνισε πως παρά τα προβλήματα υπάρχει θέληση και αποκάλυψε πως η ΟΥΕΦΑ πρόκειται να επιδοτήσει ένα σύγχρονο και μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Φθιώτιδα μέσω της ΕΠΟ, χωρίς βέβαια ακόμη να είναι γνωστό το που. Διάβασε την ανακοίνωση του Νομάρχη, κ. Αθανάσιου Χειμάρα όπου αναφέρονταν η δεδομένη συνεργασία των δύο ανδρών και είπε πως όλα τα γήπεδα του νομού με 1-5 εκατ. ευρώ θα είχαν τελειοποιηθεί.
Μία ακόμη ξεχωριστή φωνή στην αίθουσα ήταν αυτή του εκπροσώπου της Ακαδημίας, που προβλημάτισε τους παρευρισκομένους. Η προσπάθεια είπε πως είναι συλλογική και δεν πρέπει όλοι να τα φορτώνουν όλα στην Ένωση. Τόνισε ακόμη πως θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον για την ποιότητα, αφού είναι όλοι τους υπεύθυνοι για το που θα οδηγηθεί το φθιωτικό ποδόσφαιρο και έκλεισε πως θα έπρεπε να στρέψουν όλοι την προσοχή στα φυτώρια και την παραγωγή παικτών.
Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Ένωσης προανήγγειλε νέες συναντήσεις ανά κατηγορία, ώστε να αποφασίσουν για το ανώτατο όριο ηλικίας σ' αυτές. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο κ. Κουτρουμάνος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την Α1 κατηγορία τα τελευταία δύο χρόνια και χαρακτήρισε θετική για τα σωματεία της Φθιώτιδας την συνάντηση Πιλάβιου - Ιωαννίδη, όπου οι δύο άνδρες τα βρήκαν επιτέλους σε όλα. Επισήμανε ακόμη στους εκπροσώπους των σωματείων να μην αμφισβητούν το ταλέντο των παικτών της Φθιώτιδας.
Ομόφωνα ψηφίστηκε επίσης η διαγραφή 59 σωματείων από μέλη της Ένωσης τα οποία πλέον δεν υφίστανται ως ύπαρξη. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά απ' αυτά, τα οποία είναι ο Ολυμπιακός Αγ.Θεοδώρων, ο Ηρακλής Άμπλιανης, η Δόξα Ελάτειας, η Σκοπιά (!) και ο ΑΠΟΕΛ Λαμίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: