Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ταύτιση απόψεων πολιτείας-ΕΠΟ

Νέος άνεμος πνέει στις σχέσεις πολιτείας-ΕΠΟ όπως αποδείχθηκε μετά και από τη νέα συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με το προεδρείο της ομοσπονδίας

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο και εξέφρασαν μετά το τέλος της συνάντησης την ικανοποίηση τους για την επίλυση των ζητημάτων που υπήρχαν. 
«Πνέει νέος άνεμος πλέον», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ιωαννίδης, αναφερόμενος στις σχέσεις Πολιτείας-ΕΠΟ, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι ξεκινά η χρηματοδότηση των ενώσεων. 

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε ειδική αναφορά στο καίριο θέμα της επιβολής αυστηρότερων ποινών για τα κρούσματα βίας στα γήπεδα, υπογραμμίζοντας: 

«
Αρμοδιότητα της Πολιτείας δεν είναι να τιμωρεί τα σωματεία για τα έκτροπα των οπαδών. Καθήκον μας είναι να ορίζουμε το νομοθετικό πλαίσιο. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος οφείλει να επιβάλει τις κατάλληλες ποινές και να αναβαθμίσει την διαιτησία. 

Η βία και η διαιτησία αποτελούν τον καθρέπτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η UEFA και η FIFA ορίζουν αυστηρές ποινές, το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα». 

Ο κ.Ιωαννίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον πολύτιμο ρόλο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «
Οι μικρές κατηγορίες τροφοδοτούν με ποδοσφαιριστές τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών. 

Γνωρίζουμε, ότι εκεί υφίσταται οικονομικό πρόβλημα, γι΄αυτό και θα υπάρξει ενίσχυση. Όλα αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν και πριν από ενάμιση χρόνο. Διαπίστωσα, όμως, μετά την συνάντηση με τον κ.Πιλάβιο, ότι σύσσωμο το προεδρείο της ΕΠΟ έχει διαφορετική διάθεση. Θέλει να συνεργαστούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». 

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος από την πλευρά του έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων στο θέμα των σχέσεων πολιτείας-ΕΠΟ και ενώ στη συνάντηση συζητήθηκε τόσο στο θέμα της καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα όσο και της επιχορήγησης της ομοσπονδίας από την πολιτεία. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄αυτή τη συνάντησή μας με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων με την Πολιτεία. Όλα τα προβλήματα του παρελθόντος βρίσκουν τη λύση τους», ανέφερε πιο χαρακτηριστικά.

από sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: