Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Για τη Θέρμη είχε πάγο…

Το παγωμένο αίμα του Πολωνού επιθετικού της Λαμίας, Πάβελ Σόμπτσιακ, και οι σωτήριες αποκρούσεις του Κόσογλου ήταν τα στοιχεία που έδωσαν έναν υπερπολύτιμο βαθμό στους “κυανόλευκους” στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην Γ’ Εθνική, στον σημερινό αγώνα τους με τον Θερμαϊκό για την 29η αγωνιστική.
Η ομάδα μας έδειχνε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να υστερεί στον τομέα του απαιτούμενου πάθους έναντι του αντιπάλου της, με δεδομένο ότι το ματς ήταν “ζωής ή θανάτου” και θα περίμενε κανείς από τους παίκτες της Λαμίας να “έτρωγαν σίδερα”. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά η ομάδα του Λεωνίδα Γαρδικιώτη στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε την τύχη που της έλειψε σε προηγούμενα ματς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον γηπεδούχο Θερμαϊκό αφού στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των φιλοξενούμενων κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Μαυροματίδης έβγαλε την κάθετη πάσα στον Διαμαντόπουλο μες στην περιοχή και από αριστερά, εκεί που ανατράπηκε καθαρά απ’ τον Βιτζέκα, με τον διαιτητή Φραγκάκη να δείχνει μεμιάς την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κινγκ στο 12’ κάνοντας το 1-0.
Νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Θερμαϊκού στο 30’ με τον Μπούκα να φεύγει στην επίθεση από αριστερά, να βγάζει την παράλληλη συρτή μπαλιά για τον Κράββαρη, ο οποίος εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόσογλου με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του.
Η πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο έμελλε να είναι η ευκαιρία του αγώνα. Στο 36’ ο Μήτρου ξέφυγε από αριστερά και μόλις πέρασε την γραμμή του κέντρου έβγαλε εξαίσια μπαλιά στον επερχόμενο, πίσω απ’ την άμυνα των γηπεδούχων, Γεωργίου. Αυτός με όλο το τέρμα να… ξεδιπλώνεται μπροστά του κατάφερε να χάσει ένα τέρμα απ’ αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται, αφού πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των "πράσινων".
Αυτό που δεν κατάφερε πάντως η Λαμία με τον Γεωργίου, το πέτυχε ο Χιουζ δύο λεπτά αργότερα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ασθενές διώξιμο αμυντικού του Θερμαϊκού και με δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ έξω απ’ την περιοχή και από δεξιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χατζημηνά, φέρνοντας το σκορ του παιχνιδιού στα ίσα.
Η ομάδα μας μετά το γκολ έδειξε να ξυπνά αφού ήταν πασιφανές πως μετά το μισάωρο πατούσε καλύτερα στα πόδια της απ’ ότι πριν απ’ αυτό. Με την ψυχολογία στα ύψη απ’ την επίτευξη του 1-1 οι περίπου 50 φίλοι της Λαμίας που ακολούθησαν την ομάδα στην Θεσσαλονίκη θα περίμεναν στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερη απόδοση απ’ τους “κυανόλευκους”, αλλά εις μάτην…
Οι γηπεδούχοι βγήκαν ακόμη πιο ψυχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ και το κατάφεραν στο 48’. Ο Μπούκας σέντραρε από αριστερά, ο Κόσογλου προσπάθησε να πιάσει την μπάλα στην μικρή του περιοχή, αλλά τον εμπόδισε παίκτης του Θερμαϊκού –κάτι που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Φραγκάκη- και η μπάλα έφτασε στον Τσιλιγκερίδη, ο οποίος με κοντινό δυνατό σουτ έκανε το 2-1.
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα πάρτι στην αριστερή αμυντική γραμμή της ομάδας μας, αφού ο Πολύδωρος Κωστής δεν μπόρεσε ούτε σε μία φάση να ανακόψει τις επελάσεις από δεξιά του Στεργίδη αρχικά και του Μαυροματίδη στην συνέχεια. Από εκεί λοιπόν δημιουργήθηκαν οι 4-5 καλές στιγμές του Θερμαϊκού, μετά το 2-1, που πέρασαν εντούτοις ανεκμετάλλευτες.
Την απώλεια αυτών πλήρωσαν οι γηπεδούχοι στο 77' όταν ο Σόμπτσιακ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Δασκαλάκης εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω απ' την σέντρα μες στην περιοχή για τον Πολωνό γίγαντα, ο οποίος γύρισε και με δυνατό αριστερό σουτ "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζημηνά, στέλνοντας τους φίλους των φιλοξενούμενων στα ουράνια.
Εννιά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90' έλαβε χώρα η φάση του αγώνα. Ο Κινγκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μες στην περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ που βρήκε σε αμυντικό της Λαμίας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δασκαλάκης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα για τον Μήτρου ο οποίος άφησε για τον Χιουζ, του οποίου η μπάλα δεν έκανε το χατήρι, αφού το σουτ που επιχείρησε εξ επαφής απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Ευνοϊκό το αποτέλεσμα για την ομάδα μας που είδε τις υπόλοιπες συνδιεκδικήτριες της παραμονής να χάνουν βαθμούς. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την καθολική υπεροχή στο παιχνίδι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τα τετ α τετ του Γεωργίου και του Χιουζ, αλλά μπορεί να διαμαρτύρεται και για την κατοχύρωση του δεύτερου τέρματος του Θερμαϊκού καθώς εκ πρώτης όψεως φάνηκε να υπάρχει φάουλ στον Κόσογλου.
Αξίζει να σημειωθεί η στήριξη που παρείχαν οι περίπου 50 φίλοι της Λαμίας που βρέθηκαν με κάθε μέσο στην Θεσσαλονίκη και δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν υπέρ της ομάδας τους, η οποία τους αντάμειψε με τον "χρυσό" βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στον επόμενο καθοριστικό εκτός έδρας αγώνα των "κυανολεύκων" με την Πρέβεζα, που όλοι ευελπιστούν να είναι νικηφόρος.

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ (Σ.Μπορμπόκης): Χατζημηνάς, Φοινικόπουλος, Μπούκας, Κουρδάκης, Κινγκ, Τσιλιγκερίδης, Μαυροματίδης, Γεραγώτης, Κράββαρης, Διαμαντόπουλος (12' Λευκαρίτης), Στεργίδης (85' Παναγιωτόπουλος)
ΛΑΜΙΑ (Λ.Γαρδικιώτης): Κόσογλου, Δασκαλάκης, Βιτζέκας, Κωστής Π. (73' Μαντζιούρας), Χουλιάρας, Μεϊντής (46' Σόμπτσιακ), Μεσιακάρης (58' Γιαρόσιεβιτς), Χατζής, Γεωργίου, Χιουζ, Μήτρου

Ακούστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου απ' τους δύο προπονητές, Λεωνίδα Γαρδικιώτη και Στέφανο Μπορμπόκη, καθώς και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, τον Μεϊντή...



Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Θερμαϊκός - Λαμία 2-2


Το γκολ του Σόμπτσιακ στο 77' απ' το lamiafc...



Ευνοϊκά λοιπόν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που διεκδικούν τη σωτηρία για την Λαμία, καθώς δεν τα κατάφεραν ούτε η Πρέβεζα αλλά ούτε κι ο Εθνικός Φιλιππιάδας. Στην κορυφή η Δόξα Δράμας είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στον Εθνικός Κατερίνης.

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής:
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Μακεδονικός 1-3
Εορδαϊκός - Αναγέννηση Άρτας 3-0 α.α.
Πυρσός Γρεβενών - Ένωση Θράκης 3-0 α.α.
ΠΑΟΝΕ - Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών 2-2
Παναιτωλικός - Εθνικός Φιλιππιάδας 2-0
Ζάκυνθος - Φωκικός 0-0
Νίκη Βόλου - Πρέβεζα 1-0
Δόξα Δράμας - Εθνικός Κατερίνης 3-0
Θερμαϊκός - Λαμία 2-2

Στην βαθμολογία:
1. Δόξα Δράμας 63
2. Εορδαϊκός 59
3. Παναιτωλικός 55
4. Μακεδονικός 51
5. ΠΑΟΝΕ 47
6. Πυρσός Γρεβενών 44
-. Νίκη Βόλου 44
8. Αναγέννηση Γιαννιτσών 41
-. Ζάκυνθος 41
10. Φωκικός 40
-. Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών 40
12. Εθνικός Φιλιππιάδας 37
13. ΠΑΣ Πρέβεζα 34
-. Θερμαϊκός 34
15. Λαμία 33
16. Εθνικός Κατερίνης 15
17. Αναγέννηση Άρτας 14
-. Ένωση Θράκης 14

Επόμενη αγωνιστική:
Εορδαϊκός - Αναγέννηση Γιαννιτσών
Μακεδονικός - Πυρσός Γρεβενών
Αναγέννηση Άρτας - ΠΑΟΝΕ -
Ένωση Θράκης - Παναιτωλικός -
Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών - Ζάκυνθος
Εθνικός Φιλιππιάδας - Νίκη Βόλου
Φωκικός - Δόξα Δράμας
Πρέβεζα - Λαμία
Εθνικός Κατερίνης - Θερμαϊκός

Δεν υπάρχουν σχόλια: