Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Επική ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός ξόρκισε τους δαίμονες του παρελθόντος και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του CEV Cup. Οι "πράσινοι" στον ημιτελικό του Final 4 που διεξάγεται στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, κέρδισε την Κούνεο με 3-2 (23-25, 18-25, 25-15, 25-20, 15-6).

Η ελληνική ομάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στα σετ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να προκριθεί σε τελικό οποιασδήποτε ευρωπαίκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κλειδί για την επική ανατροπή ήταν η εισοδος στο παιχνίδι τόυ Ηλία Λάππα και του αρχηγού της ομαδας Σωτήρη Πανταλέοντα.

Οι δύο διθνείς αθλητές βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας του Αλέκου Λεώνη τόσο στην υποδοχή όσο και το μπλοκ. Από την άλλη η ομάδα της Κούνεο έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει στην αγωνιστική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κούνεο να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της και με "όπλο" της το μπλοκ να παίρνει από την αρχή ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ όπου και προηγήθηκε με 16-11. Ο Παναθηναίκός αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ψάρρα ο οποίος από τη γραμμή του σερβίς δυσκόλεψε πολύ τους Ιταλούς, πέρασε μπροστά με 18-17. Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε ντέρμπι με την Κούνεο να φτάνει στην νίκη στο σετ χάρη στον Πλάμεν Νικόλοφ.

Στο δεύτερο σετ οι Ιταλοί ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά χτίζοντας από την αρχή μια σημαντιική διαφορά της τάξεως των εφτά με οχτώ πόντους φτάντοντας έτσι άνετα στο 2-0. Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην υποδοχή αλλά και στην επίθεση καθώς οι παίκτες του δεν μπορούσαν να νικήσουν το μπλοκ των Ιταλών.

όλα αυτά άλλαξαν στο τρίτο σετ. Η υποδοχή βελτιώθηκε, η μπάλα έφταν καλύτερα στον πασαδόρο και η επίθεση με κύριο εκφραστλη τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ βρήκε πια τους διαδρόμους που έψαχνε από την αρχή του αγώνα. Το τρίτο σετ ήταν παράσταση για έναν αφού ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κούνεο να αντιδράσει.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Αλέκου Λεώνη έδειξε ότι πιστεύει στην ανατροπή και παρά το γεγονός ότι οι Ιταλοί προσπάθησαν να μην χα΄σουν την επαφή τους με το σκορ, ένα ξέσπασμα των παικτών του Παναθηναϊκού έδωσε στους "πράσινους" ένα σημνατικό προβάδισμα. Παράλληλα οι Ιταλοί άρχισαν να καταρρέουν και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Έτσι φτάσαμε στο τάι μπρέικ όπου μόνο η μία από τις δύο ομάδες μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 5-1 στην αρχή και στη συνέχεια το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει τη διαφορά καθώς η Κούνεο είχε πλέον παραδώσει πνεύμα.

από sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: