Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Πρόκριση κι ανατροπή, υπόθεση οικογενειακή...

Σαν πρόωρος τελικός έδειχνε το χθεσινό παιχνίδι για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Φθιώτιδας μεταξύ του Ατρόμητου Σπερχειάδας και του Αγρότη Λιανοκλαδίου με γηπεδούχο τον πρώτο στην έδρα του δεύτερου. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι χθες αγωνίστηκαν δύο ομάδες Δ’ Εθνικής, άποψη που συμμερίστηκε μετά το παιχνίδι στις δηλώσεις του και ο Μάκης Ζαχαρόπουλος.

Μπορεί λοιπόν τις δύο ομάδες να χωρίζει μια κατηγορία, ωστόσο στο γήπεδο παρουσιάστηκαν δύο αντίπαλοι που ήθελαν εξίσου την πρόκριση στον τελικό, γεγονός που έδωσε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι εξ αρχής και χάρισε στους περίπου 300 φιλάθλους που το παρακολούθησαν έντονες συγκινήσεις και συγκλονιστικό φινάλε.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μόλις στο 3’ να ανοίξει το σκορ για τους “πράσινους”. Ο Μπουγιώτας πάσαρε κάθετα στον άξονα για τον Στυλιανό που, μόνος απέναντι στο τέρμα, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κοκονδύνη για το 0-1, δίνοντας άλλο “χρώμα” στην αναμέτρηση.

Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε 13 λεπτά αργότερα με μια χαμένη ευκαιρία του Σαϊνη. Ο Παπαϊωάννου Ι. έπιασε το δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Μπαγινέτα Β. σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Επίσκοπος για τον στόπερ των γηπεδούχων, του οποίου η γυριστή κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.

Στο 22’ ο Αγρότης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να κάνει τα τέρματά του δύο, όταν ο Καλύβας βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, πλάσαρε στο αριστερό “γάμα” του Κοκονδύνη, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χανής στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι, εκεί που ο Μπαγινέτας Η. πήρε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ατρόμητου.

Νέα καλή ευκαιρία για την ομάδα του Λιανοκλαδίου στο 38’ με τον Κλειτσάκη, όταν έφυγε μόνος από αριστερά, πέρασε και τον τερματοφύλακα της ομάδας της Σπερχειάδας, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή ο Παπαϊωάννου Ι.

Τα ηνία της υπεροχής του πρώτου ημιχρόνου απ’ τον Αγρότη πήρε στο δεύτερο ο Ατρόμητος, που πάντως δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες. Στο 48’ ωστόσο σε σέντρα του Πόρρου η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς τα δίχτυα, την οποία απέτρεψε την τελευταία στιγμή ο Μπαγινέτας Β. Στο 75’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν ο Κλειτσάκης φάνηκε να ανατρέπει τον Επίσκοπο, με τον διαιτητή Κυριακόπουλο να κάνει –μάλλον δικαιολογημένα- νόημα να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπουγιώτας δεν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Καλύβα, αφού η προβολή του κατέληξε άουτ. Και ‘κει που όλοι περίμεναν το σφύριγμα της λήξης ο Ατρόμητος ισοφάρησε στο 91’. Ο Επίσκοπος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά για το κεφάλι του Χρήστου Βέλλιου, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Αυτή ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο, όπως και η κανονική διάρκεια, δηλαδή με γκολ με πρωταγωνιστές και πάλι τους Επίσκοπο και Βέλλιο Χ. Ο πρώτος εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω απ’ την σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο δεύτερος ήταν και πάλι εκεί, πήρε το “ριμπάουντ” και με κοντινή προβολή σημείωσε το 2-1 στο 2ο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Στο 99’ ο Κλειτσάκης έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων έγινε αποδέκτης της μπάλας μπροστά στην εστία τους, υποχρεώνοντας τον Κοκονδύνη στην απόκρουση του αγώνα στο πλασέ που επιχείρησε. Στο 103’ ένα δυνατό σουτ του Επίσκοπου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων για να φτάσουμε στο 109’…

Τότε ο Μπούσιος έκανε την επέλαση και ανατράπηκε από τον Κραβαρίτη, ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Κυριακόπουλος αντί να τον στείλει στα αποδυτήρια με κόκκινη, του έδειξε κίτρινη κάρτα και διέταξε την επανάληψη της εκτέλεσης του φάουλ, επειδή ο παίκτης του Ατρόμητου βιάστηκε να το εκτελέσει, ξεχνώντας σε εκείνο το σημείο την κάρτα στο τσεπάκι του.

Τελικά το φάουλ εκτέλεσε ο Βέλλιος Χ. που με πανέμορφο τρόπο έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Αγρότη Λιανοκλαδίου, φιλάθλους και συμπαίκτες στα ουράνια και την ομάδα του στο τελικό της διοργάνωσης, εκεί που θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ζευγαριού, τον Άρη Αγ.Κωνσταντίνου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ (Λ.Παπανικολάου): Κοκονδύνης, Πόρρος, Παπαθανάσης (118’ Γεροκώστας), Σαϊνης, Παπαϊωάννου Ι, Βέλλιος Χ, Μπούσιος, Ζησόπουλος (83’ Βέλλιος Π.), Μασιάλας (120’ Ψυχογιός), Επίσκοπος

ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ (Μ.Ζαχαρόπουλος): Μπαγινέτας Β, Τζουάνας (69’ Τσιλαφάκης), Καββαδίας, Μπαγινέτας Η, Τόλιας, Κραβαρίτης, Καλύβας (90’ Χριστόπουλος), Χανής, Μπουγιώτας (81’ Κουτσοβέλης), Στυλιανός, Κλειτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: