Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Λαμία

Αρκετά βελτιωμένη, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, παρουσιάστηκε η Λαμία απέναντι στον -αδιάφορο απ' ό,τι φάνηκε είναι η αλήθεια- ΠΑΟ Νέων Επιβατών νωρίτερα στο ΔΑΚ, τον οποίο και νίκησε με 2-0. Οι "κυανόλευκοι" είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και με πολύ καλή διάθεση και υπομονή έφταναν όποτε ήθελαν απέναντι απ' το τέρμα των φιλοξενούμενων.
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την Λαμία μόλις στο 6' όταν ο Γεωργίου πάσαρε μες στην περιοχή για τον Χιουζ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση απ' τους φιλοξενούμενους με τον Πουταχίδη, που ξέφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 23' ο αρκετά κινητικός και ορεξάτος Χιουζ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με ένα τρομερό γκολ με σουτ στο δεξί "γάμα" του Διαμαντόπουλου απ' τα 35 μέτρα. Στο 38' οι παίκτες της Λαμίας έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα της ομάδας με τον Γιαρόσιεβιτς να εκτελεί το απευθείας φάουλ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΝΕ να αποκρούει με τις άκρες των δαχτύλων του σε κόρνερ.
Οι "κυανόλευκοι" συνέχισαν δυνατά και έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες για το 2-0 λίγο πριν την ανάπαυλα. Αρχικά στο 41' ο Μήτρου σέντραρε κι ο Χιουζ έπιασε το γυριστό με τη μία, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και στο 43' και πάλι ο Μήτρου σέντραρε για τον ξεχασμένο στο πίσω δοκάρι Γεωργίου. Αυτός έκανε το κοντρόλ ολομόναχος, αλλά απέναντι στο τέρμα ...κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εξωτερική του πλευρά.
Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία να πιέζει για το δεύτερο γκολ, το οποίο πέτυχε στο 62' με ωραία κεφαλιά ο Γιαρόσιεβιτς, έπειτα από σέντρα του Μήτρου. Οι "κυανόλευκοι" δεν συνάντησαν δυσκολίες να κρατήσουν το σκορ, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα στο 90'. Ο Τεκελίδης σέντραρε, ο Κατιανός γύρισε για τον Γκολεμπιέφσκι που έπιασε το σουτ, το οποίο κόντραρε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.
Σημαντική νίκη για τη Λαμία στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία, η οποία εντούτοις δείχνει σε πρώτη ανάλυση να μην έχει αντίκρισμα καθώς όλοι όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση με τους "κυανόλευκους και έχουν σαν στόχο την παραμονή, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο της νίκης. Έτσι όλα παρέμειναν ως είχαν στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, με τη νίκη αυτή να μοιάζει ψυχολογική. Απ' αυτές δηλαδή που "χτίζουν" την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών.

ΛΑΜΙΑ (Λ.Γαρδικιώτης): Κόσογλου, Χουλιάρας, Δασκαλάκης, Χιουζ (71' Καμπουρίδης), Γεωργίου, Μεϊντής, Μήτρου (81' Μαντζιούρας), Πατίδης, Γιαρόσιεβιτς, Χατζής (46' Κολιάκης), Βιτζέκας
ΠΑΟΝΕ (Γ.Μιχαλίτσιος): Διαμαντόπουλος, Σερέτης, Κώτσου (73' Σακαλής), Ναλμπάντης, Χατζής (77' Τεκελίδης), Τσαγκουρίδης, Καλαμπόκας, Πουταχίδης, Θανόπουλος, Κατιανός, Γκολεμπιέφσκι

Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Λαμία - ΠΑΟΝΕ 2-0


Είπαν μετά το ματς...
Λ.Γαρδικιώτης: "Για μας πριν το παιχνίδι μετρούσαν μόνο οι τρεις βαθμοί. Οι υπόλοιπες ομάδες που είναι γύρω μας στην βαθμολογία κέρδισαν κι αυτές. Θέλαμε κι ελπίζαμε με τη νίκη αυτή να ξεφύγουμε απ' την επικίνδυνη ζώνη. Καταφέραμε αυτόπου θέλαμε, τους τρεις πόντους. Δεν μας βοήθησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Το καλό είναι πως η ομάδα βελτιώνεται, προσπαθεί να παίξει μπάλα. Από εβδομάδα σε βδομάδα θα καλυτερεύει. Εμείς το πιστεύουμε, το θέλουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος κι όπως είχαμε πει αρχικώς οι πιθανότητες είναι πολλές να παραμείνει η Λαμία στην Γ' Εθνική. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να πετύχουμε τους στόχους μας. Από κει και πέρα θα ζητήσουμε απ' τον κόσμο της Λαμίας να ακολουθήσει αυτή την ομάδα, να μας βοηθήσει τώρα στα δύσκολα και να 'ναι μαζί μας."

Σ.Βιτζέκας: "Για μας αυτό το παιχνίδι ανήκει ήδη στο παρελθόν. αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. από εδώ και πέρα το κάθε παιχνίδι έχει την δική του ξεχωριστή σημασία και κοιτάμε το επόμενο με την Ζάκυνθο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: