Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΑΕΚ: «Κοκκινίζει» ο Κυργιάκος!

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ για την πώληση του Σωτήρη Κυργιάκου βρίσκεται η ΑΕΚ. Οι «κόκκινοι» έχουν κινήσει τις διαδικασίες απόκτησης του Έλληνα αμυντικού, έχουν καταθέσει δελεαστική πρόταση και η συμφωνία είναι κοντά στην επίτευξή της! Μάλιστα, η είδηση δεν διαψεύδεται από την ΠΑΕ, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι το όνομα του διεθνούς άσου μετατρέπεται πάλι σε… Sotis!

H αρχική πρόταση της Λίβερπουλ έφτανε το 1.5εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ αρνήθηκε, ζητώντας περίπου 5εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση… Οι δύο ομάδες φαίνεται, λοιπόν, ότι θα δώσουν τα χέρια κοντά στα 3εκατ. ευρώ. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος συνομίλησε με τον διευθυντή επικοινωνίας της Λίβερπουλ, Ίαν Κότον, ο οποίος με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται μια ανάσα από την αγορά του παίκτη!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συμμετείχε στο σημερινό οικογενειακό διπλό, αλλά προπονήθηκε με εκείνους που είναι τραυματίες. Ένα στοιχείο που φουντώνει ακόμη περισσότερα τα σενάρια ότι είναι ένα βήμα πριν τη μετακίνησή του στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο διεθνής αμυντικός φέρεται να είπε στους συμπαίκτες του τα εξής: «Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Εύχομαι να συνεχίσετε και να φτάσετε την ομάδα ψηλά».
Παράλληλα με γραπτή δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα, είπε: «Στη ζωή μου δεν κρύφτηκα ποτέ, παίρνοντας πάντα το κόστος της κάθε επιλογής μου όποιο κι αν ήταν αυτό. Έτσι έμαθα. Την προηγούμενη βδομάδα δήλωσα ότι είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κι έτσι ακριβώς ήταν. Σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση που δέχτηκα στην καριέρα μου, ακυρώνει τα λεγόμενά μου. Έτσι είναι η ζωή. Πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια».
Στο άκουσμα της είδησης δέκα άτομα μετέβησαν στους Θρακομακεδόνες για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Ευτυχώς δεν προέβησαν σε επιπόλαιες κινήσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν χωρίς να γίνει το παραμικρό.
Μετά από την εξέλιξη αυτή θεωρείται δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Ήδη μάλιστα κυκλοφόρησαν τα ονόματα των Βαγγέλη Μόρα (έχει συμβόλαιο ως το 2011 με την Μπολόνια) και Γιάννη Γκούμα (είναι ελεύθερος), χωρίς πάντως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι.

από sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: