Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Νο άμυνα, no σεντόνι

Όσο και αν προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός επιθετικά, όσα γκολ και να πετύχει, πάντα τον πληγώνει η άμυνα του. Η χάρτινη αμυντική του γραμμή, που για ακόμα ένα ματς τον πρόδωσε τρεις φορές. Το τελικό 3-2 υπέρ της Ατλέτικο ψαλιδίζει τις «πράσινες» ελπίδες πρόκρισης. Τι κι αν γέμισε ο «πράσινος» λαός το γήπεδο. Τι κι αν η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική (καλύτερη από όλα τα περσινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ). Η «πράσινη» οπισθοφυλακή για ακόμα μια φορά έμπαζε νερά και ας είχε στο ενεργητικό της τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας.

Τραγικός, τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα ο Μπράις Μουν, ενώ όταν μπήκε μέσα στο ματς ο Λέτο, το «τριφύλλι» άλλαξε επίπεδο και έγινε πολύ πιο απειλητικό. Πλέον στη ρεβάνς χρειάζονται δυο γκολ, αλλά και το μηδέν στην άμυνα, με το τελευταίο όπως έχει αποδειχθεί να αποτελεί σχεδόν ακατόρθωτο.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με περισσότερο πάθος και οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν την μπάλα στους προωθημένος Σισέ και Σαλπιγγίδη. Ο Ολλανδός τεχνικός του «τριφυλλιού» έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θέλει να χτυπήσει από τα πλάγια, για αυτό το λόγο οι περισσότερες μπαλιές πήγαιναν σε Μουν και Σπυρόπουλο.
Την πρώτη υποψία ευκαιρίας την έκαναν οι φιλοξενούμενοι όταν στο 10ο λεπτό ο Άγουρο με τον Σιμάο συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά να κόβεται τελευταία στιγμή από τον Λουκά Βύντρα. Στο είκοσι ήρθε το πρώτο καλό σουτ και πάλι από τους φιλοξενούμενους, με τον Ραούλ Γκαρσία να δοκιμάζει από μακριά το πόδι του, όμως ο Γκαλίνοβιτς με διπλή επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα.
Τρία λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης είδε τον ξεμαρκάριστο Σισέ στον κενό χώρο, ο Γάλλος κατέβασε πολύ όμορφα, αλλά το σουτ με το αριστερό που επιχείρησε κόντραρε πρώτα στον Αντόνιο Λόπεθ και μετά μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο.
Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό ήταν το γκολ του Σαλπιγγίδη που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Καραγκούνης από τα δεξιά έκανε το γέμισμα, ο Κατσουράνης που μπήκε στην πορεία της μπάλας την άφησε για τον Σαλπιγγίδη, που σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος.
Όταν δεν κατάφερε ο Έλληνας φορ το έκανε ο Μάξι Ροντρίγκεζ μετά από πάσα στην καρδιά της άμυνας στο 36’ από τον Ντιέγκο Φορλάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φάση ξεκίνησε από τον διαιτητή που έκοψε την επίθεση του «τριφυλλιού», χωρίς βέβαια να το θέλει και έδωσε την μπάλα στους Ισπανούς. Στο 44’ στην κόντρα και πάλι η Ατλέτικο, αλλά το σουτ του Ουρουγουανού μπλόκαρε δύσκολα ο Γκαλίνοβιτς.
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε αλλαγμένο τον Παναθηναϊκό, αφού βγήκε ο Μάτος και μπήκε ο Σεμπάστιαν Λέτο. Το 4-3-3 του Τεν Κάτε απέδωσε άμεσα καρπούς, αφού ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με την πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Καραγκούνης είδε τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ασένχο και έφερε το ματς στα ίσια.
Στα επόμενα δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι έκαναν ακόμα δυο τρεις καλές ευκαιρίες με τον Σισέ και τον Λέτο. Ο Αργεντινός από τη στιγμή που μπήκε άλλαξε το παιχνίδι με τις ντρίπλες του και τις κινήσεις του στον κενό χώρο.
Ο ΠΑΟ μετά το γκολ που σημείωσε έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, μέχρι και το 60’. Κάπου εκεί η Ατλέτικο πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτή η άνοδος των φιλοξενούμενων καρποφόρησε μετά από φάση διαρκείας. Στο 64ο λεπτό ο Μάξι Ροντρίγκεζ τράνταξε το «πράσινο» δοκάρι και στην επαναφορά ο Φορλάν, αφού πρώτα έκανε δυο τρεις ντρίπλες, σούταρε συρτά και νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκαλίνοβιτς.
Στην αμέσως επόμενη φάση από το γκολ των Μαδριλένων, ο Καραγούνης προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τον Ασένχο, αλλά ο Ισπανός έδιωξε το σουτ του σε κόρνερ. Ακόμα μια καλή προσπάθεια από τα αριστερά στο 69’ με τον Σπυρόπουλο να σεντράρει, αλλά τον Χουανίτο να διώχνει σε ακόμα ένα κόρνερ. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε, η μπάλα έφυγε μακριά προς τον Σπυρόπουλο. Ο Έλληνα αμυντικός προσπάθησε με ντρίπλες να περάσει τον Αγουέρο, ο τελευταίος όμως έκλεψε την μπάλα και με περίτεχνη ενέργεια χόρεψε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και έκανε το 3-1.
Τρομερή η εξέλιξη του ματς. Ο Σπυρόπουλος στο 74ο λεπτό έβγαλε τον Λέτο σε θέση βολής, με τον Λατίνο μέσο να κεραυνοβολεί τον Ασένχο και έκανε το 3-2. Ο ΠΑΟ προσπάθησε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΠΑΟ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3
47’ Σαλπιγγίδης, 74’ Λέτο - 36’ Μάξι Ροντρίγκεζ, 63’ Φορλάν, 70’ Αγουέρο
ΠΑΟ: Γκαλίνοβιτς, Μούν, Μάτος (45’ Λέτο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (80’ Χριστοδουλόπουλος), Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.
Ατλέτικο Μαδρίτης: Ασένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χάιτινχα, Φορλάν, Ραούλ Γκαρσία (71’ Κλέμπερ Σαντάνα), Aγουέρο(75’ Χουράδο), Μάξι Ροντρίγκεζ (86’ Σινάμα Πονγκόλ), Πάουλο Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Σιμάο Σαμπρόσα.

από sportnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: