Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Περνάει κι έτσι...

Όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σαφώς και επηρέασαν την ΑΕΚ, η οποία πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα και ηττήθηκε από την Βασλούι με 2-1. Πάντως, η «Ένωση» που είχε ευκαιρίες για κάτι καλύτερο είναι το φαβορί για την ρεβάνς του ΟΑΚΑ αρκεί να βελτιώσει άμεσα την αγωνιστική της εικόνα! Ο Μπλάνκο στο 69' με πέναλτι το γκολ των «κιτρινόμαυρων». Δύο φορές σκόραρε για τους Ρουμάνους ο Γουέσλεϊ στο 28' και στο 83΄από την... άσπρη βούλα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε το 4-3-3 ως σύστημα για την ΑΕΚ στη Ρουμανία και αυτό έδειξε να λειτουργεί στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι κιτρινόμαυροι είχαν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, έκλειναν χώρους ανασταλτικά και έδειξαν από τα πρώτα λεπτά να ψάχνουν το γρήγορο γκολ, που θα τους ανέβαζε πολύ ψυχολογικά και θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια. Και η αλήθεια είναι ότι η Ένωση πλησίασε πολύ σε αυτό το γκολ, στο πρώτο 25λεπτο.
Ο Μπλάνκο, όμως, δεν πήρε την κεφαλιά στο 14' από το ωραίο φάουλ του Λεονάρντο, ο Τζιμπούρ στο 20' δεν εκμεταλλεύτηκε το τακουνάκι του Μαντούκα και αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ στο 23' ο "Ζορό" βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά... παραδόξως δεν σκόραρε. Κι αφού δεν το έκανε η ΑΕΚ, το έκανε η Βασλούι, κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού.
Στο 29' οι Ρουμάνοι εκτέλεσαν κόρνερ, ο... Κυργιάκος έλειπε από το κέντρο της άμυνας και ο Γουέσλεϊ ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Η εξέλιξη αυτή βάρυνε κι άλλο ψυχολογικά την ομάδα του Μπάγεβιτς, έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Βασλούι φλέρταρε αρκετά με το δεύτερο γκολ, που θα σήμαινε την... καταστροφή για την ΑΕΚ. Η κιτρινόμαυρη άμυνα τα είχε χαμένα, οι παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο 45λεπτο ήταν ό,τι καλύτερο για τον δικέφαλο αετό, καθώς βρήκε την ευκαιρία να ηρεμήσει εν όψει της συνέχειας.
Καλύτερο ξεκίνημα
Η θετική επίδραση της 15λεπτης διακοπής φάνηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε διάθεση να γίνει αφεντικό του ματς και να ψάξει την ισοφάριση. Με τον Μαντούκα να παίρνει τα πάνω του, η Ένωση άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και να μεταφέρει το ματς στο μισό παιχνίδι και στάθηκε άτυχη στο 51', όταν η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι σε κεφαλιά του Μάκου. Λίγα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μπλάνκο να απειλήσει με ένα καλό σουτ και με τη Βασλούι κλεισμένη στο μισό γήπεδο, η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο.
Αυτό που δεν είχαν οι κιτρινόμαυροι, ήταν την ευχέρεια να δημιουργήσουν ευκαιρίες με οργανωμένη προσπάθεια. Πίεζαν, αλλά δεν απειλούσαν ιδιαίτερα τους Ρουμάνους. Τη λύση, τελικά, έδωσε ο Τζιμπούρ στο 68', καθώς ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Πάβλοβιτς και πήρε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μπλάνκο για το 1-1. Με την ψυχολογία υπέρ της, τον Μάκο να ανεβαίνει και τον Μαντούκα να είναι σταθερά πολύ καλός, η ΑΕΚ ήλεγξε απολύτως την κατάσταση και είχε το ματς στα χέρια της. Μπορούσε να αρκεστεί στο 1-1 ή να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ, απέναντι σε μια ανήμπορη Βασλούι.
Πίσω από το... πουθενά
Η Ένωση, όμως, ως ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, έχει αδυναμίες και αυτές την έφεραν και πάλι σε μεονεκτική θέση, αν και τίποτα δεν προδίκαζε κάτι τέτοιο. Στο 82' ο Μαϊστόροβιτς ανέτρεψε τον Τεμβανιέρα, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Γουέσλεϊ νίκησε τον Σάχα από τα 11 βήματα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους Ρουμάνους (2-1). Η Βασλούι πήρε και πάλι τα πάνω της και προσπάθησε να πιέσει και για ένα τρίτο γκολ, ενώ ο Μπάγεβιτς έκανε την πρώτη αλλαγή στο 89', με τον Ιορντάκε να παίρνει τη θέση του Μπλάνκο.
Τίποτα, όμως, δεν μπορούσε να αλλάξει, ο Μπάγεβιτς έκανε αλλαγή στις καθυστερήσεις (Γκέντσογλου αντί Λεονάρντο) και η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 από μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώτερη της. Αν οι κιτρινόμαυροι είναι σοβαροί στη ρεβάνς, θα προκριθούν. Αν όχι, κακό του κεφαλιού τους...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΒΑΣΛΟΥΙ: Χαϊσάν, Γκέντσεφ, Γκερλέμ, Ακάπκο, Ζουμπάρ, Μπαλάτσε, Τεμβανιέρα, Λιουμπίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Φαρκάζ, Γουέσλει
ΑΕΚ: Σάχα, Άλβες, Μαιστόροβιτς, Κουτρομάνος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Μάκος, Λεονάρντο, Μαντούκα, Τζιμπούρ, Μπλάνκο

από gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: