Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Νικητής στα πέναλτι ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος Σπερχειάδας αναδείχτηκε νικητής με 1-0 επί της Λαμίας στο φιλικό που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο του Δήμου της δυτικής Φθιώτιδας. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο έτοιμοι απ' τους "κυανόλευκους" οι οποίοι έδιναν το πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας απέναντι σε μια ομάδα που θα συναντήσουν και στο πρωτάθλημα. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές δοκιμές προκειμένου να είναι έτοιμοι για τα δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τον Πέτρο Πανόπουλο να χρησιμοποιεί τους περισσότερους, οι οποίοι έφτασαν ούτε λίγο ούτε πολύ τους 25!

Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών έλαβε χώρα η πρώτη φάση του παιχνιδιού που ανήκε στον Ατρόμητο. Ο Επίσκοπος από θέση αριστερού εξτρέμ γύρισε στον αρκετά κινητικό Νάτση, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να νικήσει τον Τσάμη με δύο προσπάθειες. Τρία λεπτά αργότερα ο Βαριανίτης για τη Λαμία δεν πρόλαβε την έξοδο του Κοκονδύνη σε βαθιά μπαλιά.
Στο 9' ο Σερπάνος έστησε την μπάλα στο γάμα της μεγάλης περιοχής από αριστερά για να εκτελέσει φάουλ, το οποίο έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 15' ο Ζησόπουλος έβγαλε φοβερή μπαλιά από αριστερά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας για τον Λέντα. Αυτός στόπαρε ωραία κι επιχείρησε τη λόμπα που πέρασε λίγο άουτ.
Στο 32' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Επίσκοπου το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Τζοβάρας για κράτημα του Γουργιώτη στον μεσοεπιθετικό της ομάδας της Σπερχειάδας. Επτά λεπτά αργότερα η Λαμία έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα. Ο Βαργιανίτης δέχτηκε μαρκάρισμα απ' τον Ζησόπουλο, την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σερπάνος αλλά δεν κατάφερε με το δυνατό του σουτ να νικήσει τον εξαιρετικό, στο διάστημα που αγωνίστηκε, Σπύρο Κοκονδύνη.
Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 43', όταν ο Αντωνιάδης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Πάνο, ο οποίος απέναντι απ' τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 66' ο Παππάς για τη Λαμία εκτέλεσε απευθείας φάουλ απ' την γραμμή της μεγάλης περιοχής που απέκρουσε ο Καρανάσιος.
Ένα λεπτό αργότερα και πάλι η Λαμία προσπάθησε για το γκολ με τον Παπαγεωργίου να βγάζει κάθετη πάσα στον Θεοδοσόπουλο που από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ομάδας της δυτικής Φθιώτιδας. Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους με τον Λέντα να δέχεται ψηλή μπαλιά και να προσπαθεί χωρίς επιτυχία να πιάσει το σουτ με τη μία.
Η περίοδος που διανύουμε είναι βέβαια ακατάλληλη για συμπεράσματα καθώς οι ομάδες είναι ακόμη ανέτοιμες. Πόσο μάλλον για τη Λαμία που έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας δύο εντεκάδες, μία για κάθε ημίχρονο.

Το ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ατρόμητος Σπερχειάδας (Λ. Παπανικολάου): Κοκονδύνης (46' Καρανάσιος), Τσιλίκας (61' Καραματσούκης), Ζαροδήμος, Παπανάγνος, Παπαϊωάννου, Βέλλιος Χ., Βέλλιος Π., Ζησόπουλος (46' Σαΐνης), Λέντας (85' Γεροκώστας), Επίσκοπος (78' Δημητρόπουλος), Νάτσης (71' Αλεξίου)
Λαμία (Π. Πανόπουλος): Τσάμης (46' Λέντας), Γουργιώτης (46' Λατσούδας - 71' Ζήσιμος), Μαλισσόβας (46' Χριστόπουλος), Βαριανίτης (46' Παππάς), Πάνος (46' Θεοδοσόπουλος), Βαρυπάτης (46' Θυμιάκος - 80' Γρατσώνης), Τόλιας (46' Παπαγεωργίου), Αντωνιάδης (46' Ελευθεριάδης), Κάππος Α. (46' Λαΐνας), Σερπάνος (46' Κάππος Σ. - 77' Τσιγαρίδας), Χουλιάρας (46' Λάτος)
Κίτρινες: -
Κόκκινες: -
Γκολ: Επίσκοπος 32'
Διαιτητές: Τζοβάρας, Γουργιώτης, Κυριακόπουλος

Είπαν...
Π. Πανόπουλος: "Όπως είδατε χρησιμοποίησα 25 παίκτες για να δω πως δέχτηκαν τα νέα παιδιά αυτές τις 14 μέρες προπόνησης. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος κι απ' την πρώτη κι απ' την δεύτερη ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν μετράει. Θέλουμε να κερδίζουμε αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι να δω τα λάθη μας για να τα διορθώσω. Δεχτήκαμε το πέναλτι αλλά είχαμε κι εμείς ευκαιρίες να βάλουμε κάποιο γκολ. Η Σπερχειάδα είναι προπονητικά πιο έτοιμη με περισσότερα φιλικά παιχνίδια. Οι νέοι έδειξαν ότι μπορούμε να στηριχθούμε σ' αυτούς και να κάνουμε μια συμπαγή ομάδα ώστε να εχουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν προβλήματα στην προετοιμασία. Δύο παίκτες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ο ένας εντεκάδος. Θα χρειαζόμασταν έναν επιθετικό ακόμη. Είναι καλό που πάει πιο πίσω το πρωτάθλημα γιατί θα ξεκουραστεί η ομάδα και προς το τέλος θα δουλέψουμε πάνω στην τακτική, που πολλές φορές δίνει ένα παιχνίδι".
Λ. Παπανικολάου: "Είμασταν σαφώς πιο βελτιωμένοι απ' τα προηγούμενα φιλικά για 60 περίπου λεπτά, αλλά δεν αποφύγαμε και πάλι τα λάθη στην αμυντική τακτική μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα βελτιωθούμε στη συνέχεια και θα μπούμε στο πρωτάθλημα πολύ καλύτερα. Τα συναισθήματα για τη Λαμία δεν αλλάζουν. Είναι περίεργο το συναίσθημα να είσαι αντίπαλος αλλά κοιτάς την ομάδα σου. Να ευχηθώ στον "δάσκαλο" Πέτρο Πανόπουλο τα καλύτερα και στην ομάδα της Λαμίας να βρει γρήγορα τον δρόμο της".

photostory...
Ατρόμητος Σπερχειάδας - Λαμία 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: