Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Η Εθνική ανδρών του βόλεϊ έχασε έδαφος για το φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ

Την ήττα από τη Γερμανία με 3-1 (20-25, 27-25, 25-27, 17-25) σετ γνώρισε η Εθνική ανδρών του βόλεϊ στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά της να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά το Σάββατο στις 19.00.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Όπως τα περισσότερα παιχνίδια μας, έτσι κι αυτό κρίθηκε στα λάθη. Όταν μειώνουμε τα λάθη μας παίζουμε πολύ καλύτερο βόλεϊ και μπορούμε να κερδίζουμε ομάδες σαν τη Γερμανία, παρόλο που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό και είναι πιο έτοιμες και πιο πλήρεις.

»Θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε κάνει μια μεγάλη νίκη, αν είχαμε συγκεκριμένο στόχο στο να μειώσουμε τα ατομικά λάθη γιατί δημιουργούνται ατομικά λάθη από το πουθενά. Η ομάδα μας βέβαια δεν είναι αντιπροσωπευτική γιατί ο κύριος στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό στην Τουρκία.

»Γι' αυτό το λόγο έχουμε αφήσει πολλούς παίκτες έξω για να αποθεραπευτούν, αντίθετα με τη Γερμανία που είχε αρκετούς από αυτούς που θα επιλέξει για τις διοργανώσεις που έρχονται. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, είχαμε μόλις εφτά ετοιμοπόλεμους παίκτες -έχουμε και πολλούς τραυματίες φέτος-, αλλά και αρκετούς να λείπουν στη Μεσογειακή ομάδα.

»Ο πρώτος μας στόχος είναι να χτίσουμε κάποια πράγματα στο μπλοκ και την άμυνα και να μειώσουμε τα λάθη μας. Αν τα καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να αποδείξουμε πως οι δυνατότητες είναι πάνω από αυτές που είδαμε σήμερα.

»Για τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ξέραμε ότι στην πορεία θα είχαμε απουσίες λόγω των Μεσογειακών και παρότι ήμασταν πρώτοι κάποια στιγμή, γνωρίζαμε πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στη συνέχεια.

»Με δεδομένο ότι κάποιοι βασικοί λείπουν, ο στόχος μας δεν είναι το Ευρωπαϊκό Λιγκ, αλλά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχει ήδη προγραμματισμός για τη 12άδα του Ευρωπαϊκού, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη».

Ο Νίκος Σμαραγδής δήλωσε: «Επανέρχομαι σιγά - σιγά μετά τον τραυματισμό μου και αυτό είναι το ευχάριστο, αν και δεν είμαι ακόμα στην κατάσταση που θα ήθελα μετά από αποχή τριών εβδομάδων. Θα κάνω τα πάντα όμως για να είμαι έτοιμος στα τελευταία παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Λιγκ και από κει και πέρα θέλω να είμαι πανέτοιμος για το Ευρωπαϊκό.

»Πρώτος στόχος εκεί είναι να περάσουμε τον όμιλο και τα παιχνίδια που παίζουμε τώρα είναι για όλες τις ομάδες μια πολύ καλή προετοιμασία. Πιστεύω ότι τον Αύγουστο θα γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε: «Παρουσιαστήκαμε σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα παιχνίδια της Γερμανίας την προηγούμενη αγωνιστική, δυστυχώς όμως κάναμε εύκολα λάθη και σε κρίσιμα σημεία δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το προβάδισμα όπως στο τρίτο σετ που ήταν 'κλειδί' για να κάνουμε το 2-1.

»Αρχίσαμε καλά στο τέταρτο σετ, κάναμε όμως πολλά λάθη στη συνέχεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε με μεγάλη διαφορά.

»Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Λιγκ, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα ματς που απομένουν.

»Ο μεγάλος μας στόχος βέβαια είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο όμιλός μας είναι καλός και αν παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλύτεροι τότε μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στους 4».


Από τους Γερμανούς, ο Αργεντινός τεχνικός Ραούλ Λοθάνο ανέφερε τα εξής: «Το σύνηθες πρόβλημά μου στη διοργάνωση είναι ότι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι χρησιμοποιώ διαφορετική εξάδα, λόγω προβλημάτων τραυματισμού ή απουσίας παικτών, που αυτή την εποχή ξεκουράζονται.

»Από τους σημερινούς βασικούς μου παίκτες είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πετύχαμε άλλη μία νίκη στο δρόμο για το φάιναλ-4».

Τα σετ: 20-25, 27-25, 25-27, 17-25.

ΕΛΛΑΔΑ (Αρσενιάδης): Καριπίδης 15, Ριζόπουλος 9, Αρμενάκης 16, Ανδρεάδης 10, Σουλτανόπουλος, Ψάρρας 5, Στεφάνου (λ- 54%) / Παπαδημητρίου, Σμαραγδής 12.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λοθάνο): Σβαρτς 16, Κάμπα 4, Κράουζε 14, Βίμπελ 9, Μπόμε 12, Ρίκε 3, Τίλε (λ- 73%) / Πόμπε 5, Μπάουερ 1, Στόιερβαλντ.

Βαθμολογία
1. Γερμανία 12 (19-10)
2. Βέλγιο 11 (18-13)
3. Ελλάδα 10 (11-16)
4. Ρουμανία 9 (10-19)

από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: