Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Άρης Αγ.Κωνσταντίνου - Κώστας Μπούσιος 1-3

Ο Ατρόμητος Σπερχειάδας είναι από σήμερα η 37η ομάδα που περνά στο πάνθεον της ιστορίας του φθιωτικού ποδοσφαίρου ως η κυπελλούχος ομάδα του νομού, θεσμός που διοργανώνεται από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας. Κι αν στο πρωτάθλημα οφείλει την πρωτιά στο σύνολο που διαθέτει, στον τελικό του Κυπέλλου ηγέτης της ήταν ο Κώστας Μπούσιος που με το χατ τρικ που πέτυχε, έδωσε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην ομάδα του.
Μόλις τρία λεπτά απ' την έναρξη του παιχνιδιού ήταν αρκετά για τον επιθετικό της ομάδας της Δυτικής Φθιώτιδας να "πληγώσει" τον ιστορικό Άρη Αγ.Κωνσταντίνου, όταν ελίχθηκε έξω απ' την μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τριανταφυλλίδη, δίνοντας άλλο "χρώμα" στην αναμέτρηση όσον αφορά το θέαμα που επρόκειτο να παρακολουθήσουν οι περίπου 700 φίλαθλοι που έδωσαν το "παρών" στο ΔΑΚ, μεταξύ αυτών και ο προπονητής της Λαμίας Λεωνίδας Γαρδικιώτης.
Ο πρωτοπόρος της Α1 μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο είχε τρεις ακόμη ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τερματά του. Με τον Παπαϊωάννου Ι. στο 4' και τον Επίσκοπο στο 10' και 18' όπου αστόχησαν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.
Το γρήγορο γκολ είχε "παγώσει" τους τυπικά γηπεδούχους "κιτρινόμαυρους" και χρειάστηκαν να περάσουν 24 λεπτά για να κάνουν το πρώτο τους σουτ. Ο Παπαναστασίου εκτέλεσε φάουλ απευθείας με την μπάλα ωστόσο να περνά 1μ. πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι του Κοκονδύνη.
Ο Ατρόμητος Σπερχειάδας -απ' ότι φάνηκε στο γήπεδο- ήθελε το τρόπαιο περισσότερο και "καθάρισε" την υπόθεση κατάκτησής του στο 26' όταν πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Βέλλιος Χ. έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά, ο Μπούσιος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ στην ίδια γωνία έγραψε το 0-2.
Στο 31' σημειώθηκε η επόμενη καλή στιγμή για τον Άρη με τον Δασκαλόπουλο να κλέβει την μπάλα απ' τον Σαϊνη, αλλά να επιχειρεί ένα πολύ άστοχο σουτ από πλάγια θέση. Με την συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για την ομάδα της Λοκρίδας, η οποία έμεινε με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρίζου.
Έτσι, με το σκορ στο 0-2 και το ψυχολογικό και αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν άργησε να έρθει και το 0-3 με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, Κώστα Μπούσιο, ο οποίος έφυγε σαν "σφαίρα" στην αντεπίθεση και με μοναδικό αντίπαλο τον τερματοφύλακα του Άρη δεν δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει ιδανικά και να κάνει τα προσωπικά και τα τέρματα της ομάδας του τρία.
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 64' με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Τζοβάρας για χέρι του Σαϊνη μες στην περιοχή και που εκτέλεσε εύστοχα ο Ρουμπής. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τον Ατρόμητο στο 70' και 74', όταν ο Βέλλιος Π. δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι απ' το τέρμα, μετά από αντεπιθέσεις της ομάδας του.
Δύο ήταν από εκεί και πέρα οι καλές στιγμές μέχρι το τέλος, μία για κάθε ομάδα. Στο 86' ο Ρουμπής βρέθηκε σε πλάγια θέση μες στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Κοκονδύνης, ενώ στο 92' ο Επίσκοπος πήρε την δυνατή κόντρα μες στην περιοχή, σε προσπάθεια αμυντικού να διώξει, αλλά ο Τριανταφυλλίδης ήταν εκεί στο σουτ που επιχειρήθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 79' το παιχνίδι διακόπηκε προς στιγμήν λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης (!) ενώ ο τελικός ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τον Παναγιώτη Τάκη ως διαιτητής μετά από 20 χρόνια διαιτητικής καριέρας. Μετά το ματς βραβεύτηκαν για το ήθος και την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι παλαίμαχοι του Άρη Αγ.Κωνσταντίνου, Μπάμπης Ψιμόγιαννος και Κώστας Τσίκας.
Δίκαιη η επικράτηση του Ατρόμητου Σπερχειάδας, κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" Δημήτρης Πούλος κατά την συνέντευξη Τύπου, αφού δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Άρη ο οποίος μετά την κόκκινη του Ρίζου έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει, μιας και οι παίκτες των φιλοξενούμενων έβγαιναν συχνά πυκνά στην αντεπίθεση.

ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Πούλος): Τριανταφυλλίδης, Ρίζος, Καλοβελώνης, Καραγεώργος (46' Παπαμιχαήλ), Συκαράς, Παπαναστασίου, Τσαπραϊλης, Ζήσιμος, Κουνούνης (46' Ρουμπής), Σταματόπουλος (56' Τσεκούρας), Δασκαλόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ (Λ.Παπανικολάου): Κοκονδύνης, Πόρρος, Παπαθανάσης, Σαϊνης, Παπαϊωάννου Ι, Βέλλιος Χ, Μπούσιος, Ζησόπουλος (50' Βέλλιος Π.), Μασιάλας (90' Γεροκώστας), Επίσκοπος, Χριστόπουλος (46' Λέντας)

Ακούστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου απ' τους Αλέκο Τσαπραϊλη του Άρη Αγ.Κωνσταντίνου και Κώστα Μπούσιο του Ατρόμητου Σπερχειάδας, τους δύο προπονητές Δημήτρη Πούλο και Λάκη Παπανικολάου, καθώς και τον Χρήστο Βέλλιο στον χώρο των αποδυτηρίων...


Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Άρης Αγ.Κωνσταντίνου - Ατρόμητος Σπερχειάδας 1-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: