Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

3ος Γύρος Λαμίας

Με αρκετή δόση επιτυχίας διοργανώθηκε από κοινού απ’ τον σύλλογο Τραχίνα και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Λαμιέων την Κυριακή (29/4) ο 3ος γύρος Λαμίας με σύνθημα «Βαδίζω-Τρέχω-Τερματίζω».
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι το ΚΑΠΗ Λαμίας, έδωσαν το σύνθημα πως ο αθλητισμός, και το περπάτημα ακόμα, σώζουν ζωές.
Η διαδρομή που ακολουθήθηκε είναι: αφετηρία: πλατεία Ελευθερίας, οδός Διάκου, πλατεία Διάκου, οδός Καραγιαννοπούλου, πλατεία Πάρκου, οδός Καποδιστρίου, οδός Αμαλίας, οδός Όθωνος, πλατεία Λαού, οδός Απ. Κουνούπη, τερματισμός: πλατεία Ελευθερίας, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε δώρο ένα T-shirt.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Τραχίνα, Αντώνης Σόπινκο, δήλωσε για τον αγώνα: «Σήμερα (σ.σ. Κυριακή) γίνεται ο 3ος γύρος στο κέντρο της Λαμίας που διοργάνωσαν η Τραχίνα μαζί με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Λαμίας και τον Αντιδήμαρχο κ. Παλιαλέξη. Σκοπός μας σήμερα είναι να δείξουμε σε όλους ότι περπατάμε και τρέχουμε για να σωθούμε από εγκεφαλικά, καρδιακά προβλήματα. Αυτό θέλουμε να δείξουμε σήμερα (σ.σ. Κυριακή) κι απ’ ό,τι βλέπετε η συμμετοχή είναι μεγάλη με μικρά παιδάκια και θέλουμε να πούμε κι εμείς σαν σύλλογος να έρθουν μαζί μας τα μικρά παιδιά να τρέξουν, να μπορέσουμε να διαδώσουμε στον κόσμο ότι το περπάτημα και το τρέξιμο είναι κάτι καλό. Ο πρωταθλητισμός σκοτώνει, ο αθλητισμός σώζει».

Απ’ την μεριά του ο Αντιδήμαρχος Λαμίας κ. Ηλίας Παλιαλέξης τόνισε: «Ο 3ος γύρος Λαμίας σήμερα (σ.σ. Κυριακή), μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη μας. Να το περπατήσουμε, να το τρέξουμε, να το χαρούμε και να δούμε ότι αυτό το κέντρο που μας φαίνεται μεγάλο σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ μικρό, σε συνδυασμό βέβαια και με την ελεγχόμενη στάθμευση που έχει μπει στη ζωή μας, να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν οι δημότες μας ότι όλα μπορούμε να τα κάνουμε περπατώντας υγιεινά, τρέχοντας, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες της πόλης και ανεβάζοντας και το επίπεδο της ζωής μας».

Το μέλος του συλλόγου Τραχίνα, Κώστας Αποστολόπουλος, ο οποίος έχει καταρρίψει τα Ιμαλάια είπε: «Είναι ένας αγώνας με συμβολικό χαρακτήρα που μόνο σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία της Λαμίας και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, να μπουν στον αθλητικό χώρο ώστε να έχουν καλύτερη υγεία». Δηλώσεις έκανε άλλο ένα μέλος της Τραχίνας, ο Χρήστος Γκέκας: «Ο σημερινός αγώνας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και τα μικρά παιδιά να τα΄ρεξουν μαζί μας, γιατί το τρέξιμο έχει την ευγενή άμιλλα. Είναι ευκαιρία να μπουν σ’ αυτόν τον αγώνα να δουν πως είναι και σιγά-σιγά να μπορέσουν να ξεκινήσουν στον αθλητισμό να μάθουν κάποια πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: