Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Εγκρίθηκαν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ σε Β' και Γ' Εθνική

Την καθιέρωση αγώνων πλέι οφ και πλέι άουτ αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής, που έκανε αποδεκτή την εν λόγω εισήγηση του προέδρου της Ένωσης, Σπύρου Καλογιάννη. Ο τελευταίος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Η σχετική απόφαση, όπως αναφέρει και στην ανακοίνωση που εξέδωσε, πάρθηκε επειδή το «αίσθημα ευθύνης ως και η προσωπική μου αξιοπρέπεια, δεν μου επιτρέπουν πλέον να είμαι απλός 'μάρτυρας' έως θεατής, στα απαράδεκτα δρώμενα στα γήπεδα εντός και εκτός και στο χώρο της διαιτησίας». Τα μέλη του ΔΣ, εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους στο πρόσωπο του κ. Καλογιάννη, αποφασίζοντας παράλληλα να μην κάνουν αποδεκτή την παραίτησή του.

Το σύστημα στα πλέι-οφ και πλέι-άουτ:

Οι δύο πρώτες ομάδες να ανεβαίνουν απευθείας στη Σούπερ Λίγκα, ενώ οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν την 3η, 4η, 5η και 6η θέση στην κατάταξη, να αγωνίζονται μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες από τους οποίους θα προκύψει και η ομάδα που θα πάρει το «εισιτήριο» για τη μεγάλη κατηγορία.Όσον αφορά στα πλέι άουτ, θα υποβιβάζονται η 17η και 18η ομάδα, ενώ για την τρίτη θέση θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες η 16η, 15η, 14η και 13η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Προτάσεις για τη διαιτησία
Παράλληλα, εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Πρόεδρου για την Διαιτησία, οι οποίες θα υποβληθούν στην ΕΠΟ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας θα ζητήσει από την ΕΠΟ να ισχύουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο τα ακόλουθα:
1. Οι διαιτητές και οι βοηθοί να προκύπτουν με κλήρωση σε κάθε αγωνιστική που θα διενεργείται από την Ε.Ε.Π. Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας στα γραφεία της κάθε Παρασκευή. Ο αριθμός των παιχνιδιών στο τέλος της περιόδου να είναι περίπου ισομερής (Α' και Β' Γύρο), κατά το δυνατόν για όλους τους διαιτητές και βοηθούς. Οι παρατηρητές να προέρχονται από την αρμόδια Επιτροπή με κλήρωση. Στην ΚΕΔ να υπάρχει εκπρόσωπος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας.
2. Ο αριθμός των διαιτητών να είναι διπλάσιος του αριθμού των συμμετεχόντων ομάδων π.χ. 40 Αντίστοιχα και ο αριθμός των βοηθών 18Χ4=72.
3. Σύσταση Επιτροπής Διαιτησίας Β' και Γ' Εθνικής.
- Θα συσταθεί τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο των γηπέδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2009-2010 που θα ελέγξει την καταλληλότητα των γηπέδων.
- Θα συσταθεί τριμελής επιτροπή η οποία και θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα.
- Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του ΚΑΠ, οι οποίες θα υποβληθούν στην ΕΠΟ.
- Οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θα διεξαχθούν ίδια μέρα και ώρα σε παράλληλη τηλεοπτική σύνδεση.
- Να δοθεί χορηγία στις ομάδες της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, ποσού 20.000 ευρώ.

από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: