Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Απάντηση του Κώστα Αποστολόπουλου στα λεγόμενα του Νίκου Λάππα για τους δημοσιογράφους της Λαμίας

Ο Νίκος Λάππας, προπονητής του Εθνικού Φιλιππιάδας, καταφέρθηκε μέσω του prevezasports.gr στους δημοσιογράφους της Λαμίας, λέγοντας πως η συμπεριφορά τους απέναντί του ήταν ειρωνική και προκλητική. Στην ιστοσελίδα έστειλε απάντηση ο συνάδελφος του "Λαμιακού Τύπου" Κώστας Αποστολόπουλος η οποία αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Αγαπητοί φίλοι, διάβασα στην ιστοσελίδα σας τις δηλώσεις του προπονητή του Εθνικού Φιλιππιάδας Νίκου Λάππα για τα όσα υποστηρίζει ότι έγιναν στον αγώνα με τη Λαμία, στο ΔΑΚΛ, την περασμένη Κυριακή.
Μάλιστα ο κ. Λάππας καταφέρεται και εναντίον των δημοσιογράφων της Λαμίας μιλώντας για ειρωνική και προκλητική συμπεριφορά…
Θέλω λοιπόν, για το θέμα αυτό, να σας διευκρινίσω τα ακόλουθα, έχοντας θητεία 27 ετών στο επάγγελμα…

1. Η πρόσκληση στον κ. Λάππα έγινε δύο φορές για να προσέλθει στην αίθουσα Τύπου μαζί με έναν ποδοσφαιριστή του και να πει ότι θέλει και όπως το θέλει.
2. Στην αίθουσα Τύπου υπήρχαν ο προπονητής της Λαμίας ο αρχηγός των ποδοσφαιριστών της Λαμίας και οι δημοσιογράφοι.
Αυτούς θεωρούσε υπεύθυνους και «διαμαρτυρήθηκε» με τη μη προσέλευσή του ο κ. Λάππας;…
Μα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι τον κάλεσαν να μιλήσει!…
3. Την άσχημη συμπεριφορά των δημοσιογράφων της Λαμίας πώς τη διαπίστωσε, όταν ο ίδιος δεν βρέθηκε στο χώρο;…
Αν αναφέρεται στον ευρύτερο χώρο των αποδυτηρίων, ας είναι επιφυλακτικός αν μίλησε με πραγματικούς εκπροσώπους του Τύπου.
4. Η συνέντευξη Τύπου είναι υποχρέωση των ομάδων ειδικά όταν αυτές μετέχουν σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.
5. Ποτέ στο παρελθόν στη Λαμία δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ δημοσιογράφων και των προπονητών των αντιπάλων ομάδων.
Και ειλικρινά απορώ με τη δήλωση του κ. Λάππα. Είπε κάτι που παραποιήθηκε ή δεν μεταδόθηκε;…
Μπορεί να έχει παράπονα από την ΠΑΕ Λαμία και από οποιονδήποτε άλλον, αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να τα βάζει όλα σ’ ένα σακί!...
Εκτός κι αν έχει πρόβλημα γενικά με τον Τύπο.
Υπήρξαν βέβαια στο παρελθόν περιπτώσεις που προπονητές δεν ήθελαν να μιλήσουν αλλά τουλάχιστον έστελναν κάποιο συνεργάτη τους, σεβόμενοι τη διαδικασία αλλά και τους δημοσιογράφους, μέσω των οποίων προβάλλεται η δουλειά τους στην εκάστοτε ομάδα.

Θέλω επίσης να σας πω για τα όσα υποστηρίζει η διοίκηση του Εθνικού πως έγιναν κατά την προσέλευση της αποστολής στο γήπεδο, αν έγιναν στο βαθμό που τα περιγράφει, είναι φυσικά καταδικαστέα!
Πάντως είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, που έγινε σε αθλητικά πλαίσια και μετά, δεν συνέβη το παραμικρό.
Τέλος οφείλω να υπογραμμίσω ότι στο παιχνίδι του α΄γύρου που παρακολούθησα στη Φιλιππιάδα, δεν είχε συμβεί τίποτε το μεμπτό.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιογράφος

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Τ.Α.Σ.
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: