Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Τρία γκολ και αποτελέσματα... κουφέτο!

Ιδιαίτερα ευνοϊκή αποδείχτηκε η 31η αγωνιστική για την ομάδα της Λαμίας καθώς συνεχίζει να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της στην κατηγορία, αφού εκτός του δικού της νικηφόρου αποτελέσματος, της "έκατσαν" -που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο- και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομάδων που έχουν στόχο κι αυτές την σωτηρία.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ευνοϊκά για τους "κυανόλευκους" μιας και με την συμπλήρωση 7 λεπτών πήραν "κεφάλι" στο σκορ. Ο Δασκαλάκης εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω απ' την σέντρα κι από αριστερά, κι ο Σόμπτσιακ πήρε την κεφαλιά πάσα στην μικρή περιοχή για τον Γιαρόσιεβιτς. Αυτός έπιασε το γυριστό σουτ που κόντραρε, για να φτάσει η μπάλα πάνω στην γραμμή στον ξεχασμένο Χουλιάρα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.
Δέκα λεπτά αργότερα τελείωσε ουσιαστικά και το παιχνίδι όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Μεσιακάρης δέχτηκε την μπάλα λίγο κάτω απ' την σέντρα κι έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Πετρόφ μες στην περιοχή, ο οποίος με εξαίσιο τεχνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σταυράκη για δεύτερη φορά.
Πριν την συμπλήρωση των 45' η Λαμία είχε δύο ακόμη καλές στιγμές, στο 34' με το ψαλιδάκι του Γιαρόσιεβιτς και στο 44' με το πλασέ του Πετρόφ που πέρασε ελάχιστα άουτ, ευκαιρίες που ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή του Εθνικού Φιλιππιάδας ήρθε στο 65' με ένα σουτ του Μπασιούκα απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε λίγο άουτ.
Στο 75' ο Σόμπτσιακ δεν άφησε την ευκαιρία να γράψει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ να πάει χαμένη. Και πάλι ο Δασκαλάκης εκτέλεσε φάουλ, αυτή τη φορά από δεξιά, στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, εκεί που πετάχτηκε ο Πολωνός που με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-0.
Μεγάλη, ψυχολογικής σημασίας νίκη από πλευράς της ομάδας της Λαμίας, που είδε τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές της παραμονής στην κατηγορία να πετάνε βαθμούς, με αποτέλεσμα ακόμα και την επόμενη αγωνιστική να υπάρχει δυνατότητα να έρθουν τα πάνω κάτω στην βαθμολογία, αφού η Λαμία θα πάρει 3 ξεκούραστους βαθμούς κόντρα στην Ένωση Θράκης, η Πρέβεζα αγωνίζεται στην Άμφισσα με τον Φωκικό και ο Θερμαϊκός ταξιδεύει στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Οδυσσέα Αναγέννησης.

(η φωτογραφία απ' το lamiafc)

ΛΑΜΙΑ (Λ.Γαρδικιώτης): Κόσογλου, Κωστής Π., Δασκαλάκης, Βιτζέκας, Χουλιάρας, Πετρόφ (67' Σιδηρόπουλος), Μεϊντής, Μεσιακάρης, Γεωργίου, Σόμπτσιακ (78' Ντέρτσας), Γιαρόσιεβιτς (89' Μήτρου)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Ν.Λάππας): Σταυράκης, Μούτας, Καταγής, Αβραμίδης, Μαγκλάρας, Λέντζος, Κόλινς (71' Κλεισούρης), Λάππας, Μπασιούκας (78' Καραμπίνας), Κόσουτιτς, Νοβάκοβιτς (67' Κοσμάς)

Ακούστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου από τον Λεωνίδα Γαρδικιώτη και τον αρχηγό της Λαμίας Σπύρο Βιτζέκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: