Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ποιος ο λόγος να κάθεστε εντός αγωνιστικού χώρου;

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Μακεδονικό και τον Θερμαϊκό που αλληλοσυγχαίρονται και παράλληλα μας κάνουν το άσπρο μαύρο με ανακοινώσεις τους για το χθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία. Αντιγράφουμε αρχικά από το makedonikos.gr:

“Η ΠΑΕ Μακεδονικός συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ για τη σημερινή τους νίκη, με την οποία απέδειξαν ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο κι όχι έξω από αυτό. Όλοι τους αγωνίστηκαν για την ένδοξη ιστορία του Μακεδονικού και απέδειξαν ότι ο αγώνας της διοίκησής του θα συνεχιστεί, για να φτάσει ο σύλλογος εκεί που πραγματικά του αξίζει. Η ΠΑΕ Μακεδονικός με λύπη της είναι υποχρεωμένη να αναφέρει τα όσα βίωσε η αποστολή της ομάδας στη Λαμία. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε η αποστολή στο γήπεδο συνάντησε κλίμα τρομοκρατίας με τους φιλάθλους να πετάνε κροτίδες μέσα στα αποδυτήρια μας, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να αναγκαστούν να βγουν στο γήπεδο αρκετή ώρα πριν την έναρξη. Σκηνές πέρα από κάθε λογική εξελίχθηκαν και σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την ομάδα μας να μην μπορεί να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Καθ’ όλη την διάρκεια, έπεφταν στον πάγκο της ομάδας διάφορα αντικείμενα από την κερκίδα, ακόμη και ένας κάδος σκουπιδιών, ενώ σε καμία στιγμή δεν σταμάτησαν να ακούγονται αντεθνικά συνθήματα από τους φιλάθλους της Λαμίας εις βάρος του Μακεδονικού. Μετά το τέλος του αγώνα, παίκτες και διοίκηση παρέμειναν στο χώρο του κέντρου για περίπου 45 λεπτά, παρόλη την βροχή που έπεφτε, μη μπορώντας να πλησιάσουν στα αποδυτήρια. Εκεί παρέμειναν για μία ώρα, μέχρι η αστυνομία να μπορέσει να φυγαδεύσει τους παίκτες και τους ανθρώπους της διοίκησης. Κατανοούμε την δύσκολη θέση της Λαμίας αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά των ανθρώπων της διοίκησης και την επίθεση τους σε βάρος του προπονητή μας Γιώργου Μαραντά, και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Μακεδονικός υπεύθυνος για την πτώση της Λαμίας στην Δ΄ εθνική . Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικός ευχαριστεί την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε και την ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να αποχωρήσουν όλοι χωρίς πρόβλημα μέσα από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Λαμίας”.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά, αφού προφανώς εμείς ήμασταν... αλλού:

Κροτίδες στα αποδυτήρια δεν αναφέρθηκε σε καμία περίπτωση, εκτός κι αν εννοεί η ομάδα του Μακεδονικού αποδυτήρια τον αγωνιστικό χώρο, στον οποίο περιέργως και προκληκτικά περίμενε καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί. Κροτίδες και βέβαια έπεσαν αλλά στον αγωνιστικό χώρο και περιμετρικά του γηπέδου. Αλήθεια γιατί δεν πήγατε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και μετά το τέλος, σας εμπόδισε κάποιος; Προφανώς έπρεπε να καθίσετε στο κέντρο του γηπέδου να προκαλείτε τον φίλαθλο κόσμο με χειρονομίες, που ούτε μια στιγμή δεν ξεστόμισε αντεθνικό σύνθημα που ψευδώς αναφέρεται, και που δυστυχώς σε άλλες περιπτώσεις έχει ακουστεί. Είναι για μια ακόμη φορά αξιοπερίεργο για ποιο λόγο παρέμενε η αποστολή του Μακεδονικού στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα.

Αλήθεια ο πρόεδρος της ομάδας του Μακεδονικού με ποια ιδιότητα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο; Προφανώς μετά τον Αλέξη Κούγια έγινε ο 2ος που κάθεται σε αγώνα Γ' εθνικής εντός αγωνιστικού χώρου...

Όσο για τον κ. Μαραντά Γιώργο οφείλει μια εξήγηση στους δημοσιογράφους που υπομονετικά τον περιμέναμε για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Τον περιμέναμε αυτοί που τον στηρίξαμε τα λίγα φεγγάρια που του δόθηκε η ευκαιρία να είναι προπονητής της ιστορικής ομάδας της Λαμίας.

Διαβάστε και το δημόσιο ευχαριστήριο του Θερμαϊκού: "Το ΤΑΠ Θερμαικός συγχαίρει δημόσια τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, και την διοίκηση του ΤΑΠ Μακεδονικού, που απέδειξαν πώς τιμούν την μεγάλη ιστορία του συλλόγου. Με την εμφάνιση του και την νίκη του επί της Λαμίας, ο Μακεδονικός απέδειξε πως τιμά πάντα την ιστορία του, το ιδιο το ποδόσφαιρο, οπως και στο μεταξύ των δυο ομάδων μάτς. Ο Μακεδονικός απέδειξε πώς ειναι μια απο τις πλέον τίμιες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: