Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Έπεσε μαχόμενη!

Στην Δ' Εθνική θα αγωνίζεται από του χρόνου η ομάδα της Λαμίας η οποία από σήμερα αποχαιρέτησε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες της είχαν απομείνει για παραμονή στην Γ' Εθνική, μετά την άδικη ήττα με 2-3 απ' τον Μακεδονικό σε ένα συγκλονμιστικό, μέχρι το τελευταίο λεπτό, παιχνίδι.
Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι σήμερα στο ΔΑΚ η ομάδα του Λεωνίδα Γαρδικιώτη κατάφερε και δημιούργησε όσες ευκαιρίες είχε πραγματοποίήσει σε όλα τα παιχνίδια της από τότε που αυτός κάθισε στον πάγκο της, γεγονός που του πιστώνεται.
Σήμερα οι «κυανόλευκοι» είχαν πάθος και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο το τρίποντο. Έτσι μόλις στο πρώτο λεπτό ο Δασκαλάκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά μες στην περιοχή για το κεφάλι του Σόμπτσιακ, ο οποίος δεν έπιασε καλά την μπάλα αφού αυτή κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του Μακεδονικού.
Στο 5’ νέα καλή στιγμή για τη Λαμία με το τεχνικό πλασέ του Πετρόφ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, το οποίο απέκρουσε εξαίσια σε κόρνερ ο Ντράγκο. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις καλές φάσεις όταν ο Δασκαλάκης γύρισε λαθεμένα την μπάλα προς τα πίσω, με τον Κατσαρό να κλέβει, να πιάνει το σουτ το οποίο κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόσογλου.
Ο αρκετά κινητικός Πετρόφ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 22’ να δώσει το προβάδισμα στους «κυανόλευκους» όταν μπήκε στην περιοχή μόνος του, αλλά απέναντι απ’ το τέρμα άργησε να πλασάρει με αποτέλεσμα να τον προλάβει αμυντικός των φιλοξενούμενων.
Στο επόμενο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους» με τον Ναζλίδη να βγάζει δεξιά για τον Σαρηγιαννίδη. Αυτός γύρισε με τη σειρά του στο πέναλτι για τον αφύλακτο Κατσαρό, το σουτ του οποίου απέκρουσε πανέμορφα σε κόρνερ ο Κόσογλου.
Το κόρνερ πάντως εκτελέστηκε με τρίλεπτη διακοπή από κάποιες κροτίδες που έριξαν κάποιοι θερμοκέφαλοι φίλαθλοι των γηπεδούχων στον παίκτη που πήγε να το εκτελέσει, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κατσιμίγκος να απειλήσει με οριστική διακοπή.
Στο 33’ ο Γεωργίου εκτέλεσε απευθείας φάουλ πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής το οποίο έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Ντράγκο. Την εκτέλεσή του εκτέλεσε ο ίδιος για τον Γιαρόσιεβιτς, ο οποίος έβγαλε επικίνδυνη ψηλή μπαλιά στο πίσω δοκάρι για τον Σόμπτσιακ, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ.
Εννέα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε το γκολ για τη Λαμία με το καθαρό πέναλτι που έκανε ο Σαμαράς στον Γεωργίου, ο οποίος ωστόσο δεν αποβλήθηκε απ’ τον διαιτητή, κι ας ήταν ο παίκτης της Λαμίας σε προφανή θέση για γκολ, κι ας είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Γιαρόσιεβιτς που έδωσε προβάδισμα στο σκορ στους γηπεδούχους.
Το γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα δεν χάρηκαν εντούτοις για πολύ οι Λαμιώτες αφού στο 46’ ο Μακεδονικός ισοφάρισε με την κεφαλιά του αφύλακτου μες στην μικρή περιοχή Κατσαρού, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Σαρηγιαννίδη.
Ο «τρελός» ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου δεν έπεσε στο ξεκίνημα του δεύτερου, με αποτέλεσμα στο 51’ η Λαμία να προηγηθεί εκ νέου. Ο Πετρόφ έγινε αποδέκτης της μπάλας από κλέψιμο του Γεωργίου και με τεχνικό πλασέ μέσα στην περιοχή έκανε το 2-1.
Ο Βούλγαρος, που έστειλε άπαντες στα… κάγκελα, είχε νέα ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν σούταρε δυνατά έξω απ’ την περιοχή, αλλά το σουτ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού.
Από ‘κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να πιάσουν τα στάνταρ των προηγούμενων λεπτών. Έτσι με την συμπλήρωση 84 λεπτών όλοι περίμεναν τη λήξη που θα προσέδιδε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Λαμία. Όλοι, εκτός απ’ τον Ναζλίδη ο οποίος δέχτηκε ωραία κάθετη μπαλιά απ’ τον Σαμαρά και εξαπέλυσε τον «κεραυνό» που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κόσογλου για το 2-2.
Η Λαμία πάντως έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι αρχικά στο 86’ όταν ο Γιαρόσιεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μες στην περιοχή και σε ευνοϊκή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Ντράγκο σε κόρνερ, και στην συνέχεια με το σουτ από ευνοϊκή θέση του Μήτρου που αποκρούστηκε κι αυτό σε κόρνερ.
Στο κόρνερ του 93' ο Κόσογλου αποφάσισε να κατέβει στην μεγάλη περιοχή, αλλά αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην αντεπίθεση ο Ταρασιάδης σημείωσε το 2-3 σε κενή εστία. Ένα σκορ πέρα για πέρα άδικο αφού οι φιλοξενούμενοι υστέρησαν κατά πολύ των γηπεδούχων τόσο σε πάθος, όσο και σε ευκαιρίες.
Για αυτή την ομάδα πάντως δεν αξίζουν δάκρυα αφού κατάφερε να αναγεννηθεί απ' τις στάχτες της, μετά την... ηρωική έξοδο του Αλέξη Κούγια, και να παλέψει τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι από αύριο κιόλας οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους οφείλουν να καταστρώσουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, που θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον, αφού αυτό έδειξε τους τελευταίους τρεις μήνες.

ΛΑΜΙΑ (Λ. Γαρδικιώτης): Κόσογλου, Δασκαλάκης, Κωστής Π. (69’ Μαντζιούρας), Βιτζέκας, Χουλιάρας, Πετρόφ (82’ Μήτρου), Μεϊντής, Μεσιακάρης, Γεωργίου, Σόμπτσιακ (63’ Σιδηρόπουλος), Γιαρόσιεβιτς
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γ. Μαραντάς): Ντράγκο, Μιλκούδης (71’ Μπελίτσας), Παυλάκος (60’ Παπαδόπουλος), Σαμαράς, Μπουλγκούρας, Γεωργιάδης, Καραμανώλης, Κατσαρός (71’ Σακελλαρίδης), Ναζλίδης, Σαρηγιαννίδης, Ταρασιάδης

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού προσήλθε μονάχα ο τεχνικός, για ένα ακόμη τελευταίο παιχνίδι, της Λαμίας Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Ακούστε τι ειπώθηκε...


Κερδισμένος πάντως της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής αναδείχτηκε ο Παναιτωλικός που πέρασε μόνος δεύτερος στην βαθμολογία. Στην ουρά, εκτός του Εθνικού Κατερίνης, της Αναγέννησης Άρτας και της Ένωσης Θράκης, υποβιβάζονται η Λαμία και η Πρέβεζα.

Το προφίλ της 33ης αγωνιστικής
Εθνικός Φιλιππιάδας - Φωκικός 1-0
Πρέβεζα - Αναγέννηση Σερρών 0-0
Εθνικός Κατερίνης - Θράκη 3-0 α.α.
Θερμαϊκός - Αναγέννηση Άρτας 3-0 α.α.
Λαμία - Μακεδονικός 2-3
Δόξα Δράμας - Εορδαϊκός 3-3
Νίκη Βόλου - Πυρσός Γρεβενών 1-1
Ζάκυνθος - ΠΑΟΝΕ 1-0
Γιαννιτσά – Παναιτωλικός 0-3

Βαθμολογία
1. Δόξα Δράμας 73
2. Παναιτωλικός 67
3. Εορδαϊκός 65
4. Μακεδονικός 56
5. ΠΑΟΝΕ 52
6. Νίκη Βόλου 49
7. Ζάκυνθος 48
8. Εθνικός Φιλιππιάδας 46
-. Πυρσός Γρεβενών 46
10. Αναγέννηση Γιαννιτσών 45
11. Αναγέννηση Σερρών 44
-. Φωκικός 44
-. Θερμαϊκός 44
……………………………………………………
14. Λαμία 39
-. ΠΑΣ Πρέβεζα 39
16. Εθνικός Κατερίνης 19
17. Αναγέννηση Άρτας 14
-. Ένωση Θράκης 14

Επόμενη – τελευταία αγωνιστική
Ζάκυνθος – Γιαννιτσά
Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου
ΠΑΟΝΕ – Δόξα Δράμας
Πυρσός Γρεβενών – Λαμία
Εορδαϊκός – Θερμαϊκός
Μακεδονικός – Εθνικός Κατερίνης
Αναγέννηση Άρτας – Πρέβεζα
Ένωση Θράκης – Φωκικός
Αναγέννηση Σερρών – Φιλιππιάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: