Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Πραγματοποιήθηκε ο «1ος περίπατος στα μονοπάτια των Οθρυίδων και των Ξυνιών Νυμφών»


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΝΙΑΔΟΣ διοργάνωσε την Κυριακή 3 Μαΐου 2009 την Αθλητική - Πολιτιστική εκδήλωση «1ος περίπατος στα μονοπάτια των Οθρυίδων και των Ξυνιών Νυμφών». Το ξεκίνημα έγινε στις 10 το πρωί με μια μοναδική επίσκεψη στην αρχαία Ακρόπολη Ξυνιάδος, στο Νησί της Κορομηλιάς, με ξενάγηση στο αρχαιολογικό χώρο, ίσως η πρώτη ομαδική επίσκεψη μετά από χιλιάδες χρόνια καθώς ο χώρος είναι ακόμη ανέγγιχτος από την ανθρώπινη παρέμβαση… Οι περιηγητές επέστρεψαν την Πλατεία Δημοκρατίας Αγίου Γεωργίου όπου τους περίμενε πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές πίτες, εδέσματα, «κατίκι Δομοκού» και άφθονο κρασί ντόπιας παραγωγής του Κτήματος Μάκη Μπεκρή από την Ομβριακή. Ακολούθησε απογευματινή πορεία στα μονοπάτια σε μια διαδρομή από την Πλατεία Δημοκρατίας Αγίου Γεωργίου Ξυνιάδος (Ξύλινο Τουριστικό – Αεροπλάνο) και τον «Προφήτη Ηλία» το «Συμπεθερικό» το «Ζαπάντι» τον «Υψωμένο Πλάτανο» κι επιστροφή στην πλατεία, καθώς το πρόγραμμα άλλαξε ελαφρώς λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας της επίσκεψης στο Νησί.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των Μετεωρολόγων για βροχερό καιρό καθώς ακύρωσαν κάποιοι τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή. Τέτοιες προσπάθειες όμως πιστεύουμε ότι πρέπει να τις αγκαλιάσει όχι μόνο σύσσωμη η Δημοτική αρχή αλλά και όλοι οι συνδημότες μας παραμερίζοντας τις όποιες τοπικιστικές αντιλήψεις.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, τους Πολιτιστικούς συλλόγους Κορομηλιάς και Αγίου Γεωργίου, τους προέδρους των τοπικών Συμβουλίων Κορομηλιάς, Αγίου Στεφάνου, Αγίου Γεωργίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ξυνιάδος κο Κώστα Μπαρμπαρούση, τον υπεύθυνο της Αγροφυλακής Νίκο Κακούδη που μας συνόδευσε, τον φίλο Γιώργο Θεοδωράκο για την άψογη ξενάγηση. Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς τους χορηγούς μας το Κανέλλης – village, τον Ζήση Παναγωτόπουλο και το Καφέ-restaurant «Το Μάτι » Δομοκού, τον Κώστα Καντζιό (Κάβα -οπωροπωλείο -είδη παντοπωλείου, Δομοκός), τον ιδιοκτήτη του «Κτήματος Μπεκρή», Μάκη, από την Ομβριακή και τις κυρίες Ελένη Θεοδώρου, Ελένη Καυκούλα και Νίκη Καρέλη για τις γευστικότατες χωριάτικες πίτες που μας προσέφεραν, καθώς επίσης όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος!!!

από othrysnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: