Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Οι «galacticos» φορούν πράσινα!

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και η πανευρωπαϊκή «υποταγή» στο μεγαλείο του είναι γεγονός. Οι «πράσινοι» απέδειξαν εμπράκτως το λόγο που θεωρούνται η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 15ετία, επικρατώντας χθες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας με 73-71. Αποδίδοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο και με ηρεμία στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όταν ο αντίπαλος έκανε δυναμικό come back, αποτελείωσαν την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα. Η υποδοχή του Παναθηναϊκού! Η Ευρώπη στα πόδια του «τριφυλλιού»! «Αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΟ από τους άλλους», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήρης Ιτούδης.

Πλέον, η επόμενη μέρα προβλέπει μία παραπάνω κίνηση. Βελόνες και κλωστές είναι έτοιμες για να προσθέσουν ακόμη ένα αστέρι στη φανέλα του σπουδαιότερου μπασκετικού συλλόγου. Το υπ’ αριθμόν 5 ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η επιβεβαίωση της συστηματικότητας και της αγάπης που τρέφουν για τον σύλλογο ο προπονητής, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι διοικητικοί ηγέτες, αδελφοί Γιαννακόπουλοι. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να αφήνει σε δεύτερο πλάνο τους παίκτες… Μεγάλες προσωπικότητες, ακόρεστοι από τις επιτυχίες και άξιοι εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού, συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν εντός παρκέ.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις απαιτήσεις να φορούν μια τόσο βαριά φανέλα, ποτέ δεν προκάλεσαν. Ακάθεκτοι, ως σωστοί επαγγελματίες και λάτρεις των επιτυχιών, έσκυβαν το κεφάλι και δούλευαν ακατάπαυστα. Κατά καιρούς, αμφισβητήθηκαν και κατακρίθηκαν… Τι καλύτερο, όμως, από τη δικαίωση μέσω της προσπάθειας; Η ομάδα αυτή συνεχίζει να πρωταγωνιστεί. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που την αγαπούν και βάζουν πάνω από όλα τα αισθήματα και το φίλαθλο πνεύμα τους, η «αυτοκρατορία» δεν πρόκειται ποτέ να πέσει. Το Βερολίνο ήταν απλά μια επιβεβαίωση της κυριαρχίας. Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι ο «Βασιλιάς» της Ευρώπης!

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Θανάσης Γιαννακόπουλος (στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6): «Είδε όλος ο κόσμος ότι δεν κερδίσαμε μόνο την ΤΣΣΚΑ, αλλά κερδίσαμε και τη διαιτησία. Είναι λυπηρό ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν σφύριζαν τίποτα στον Παναθηναϊκό, αλλά σφύριζαν σαν να ήθελαν να δώσουν το τρόπαιο στην ΤΣΣΚΑ. Το παρήγορο είναι ότι κατακτήσαμε το τρόπαιο. Το αφιερώνουμε στους φιλάθλους μας στην πατρίδα. Να είναι περήφανοι που ακολουθούν την παναθηναϊκή ιδέα».

Δημήτρης Διαμαντίδης (στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6): «Δεν θυμάμαι τι έγινε πριν δύο χρόνια, αυτό που θυμάμαι είναι ότι κατακτήσαμε τον τίτλο. Αυτό μένει μετά από την κατάκτηση μιας κούπας και όχι οι λεπτομέρειες του αγώνα. Ο Φραγκίσκος, δικαιωματικά, έπρεπε να σηκώσει το κύπελλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας! Είναι θετικό το ότι δεν υπήρξαν επεισόδια, ελπίζω το ίδιο να συμβεί και στην Ελλάδα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, γιατί σίγουρα θα υπάρξει χαλάρωση, αλλά το προπονητικό τιμ θα μας βοηθήσει να ασχοληθούμε με τους αγώνες κόντρα στον Άρη».

Βασίλης Σπανούλης: «Είναι απίστευτο. Παίζαμε έναν στόχο σήμερα και τα καταφέραμε. Μιλάμε για μια υπέροχη ομάδα, με φανταστική τεχνική ηγεσία και έναν φανταστικό κόσμο. Μια οικογένεια είμαστε όλοι. Απίστευτο συναίσθημα είναι αυτό δεν μπορείς να το περιγράψεις. Συγχαρητήρια σε όλους».

Ντρου Νίκολας: «Στην αρχή ήμασταν εξαιρετικοί, όμως δεν έγινε το ίδιο, στη συνέχεια. Τώρα, είμαι πλέον χαρούμενος, αφού κατακτήσαμε το τρόπαιο».

Νίκος Χατζηβρέττας: «Κερδίσαμε, είμαστε χαρούμενοι και είναι μεγάλη στιγμή για όλους».

Κώστας Τσαρτσαρής: «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Είναι σαν να βρισκόμαστε στον παράδεισο. Το να βρίσκεσαι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είναι κάτι μοναδικό. Η ΤΣΣΚΑ το γύρισε αλλά αυτό είναι το κοντράστ των συναισθημάτων. Πήγαμε να βγάλουμε τα μάτια μας αλλά τελικά νικήσαμε και το πήραμε. Κρατάμε τη νίκη και τίποτα άλλο».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Τι να πω μετά από ένα τέτοιο ματς; Πιστεύω πως αξίζαμε να νικήσουμε και νωρίτερα από την τελευταία επίθεση. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που βρέθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στον τελικό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί όλοι ήρθαμε εδώ μαζί με τους φιλάθλους μας με αυτό το σκοπό. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Ήταν δύσκολο για μας να παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και να κερδίσουμε μετά σε έναν τελικό. Δείξαμε ότι όλα είναι πιθανά και είμαι περήφανος. Έγιναν περίεργα πράγματα στο παιχνίδι και θα πρέπει να τα δω για να πω τι συνέβη. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας, τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Αυτό το τρόπαιο λειτουργεί σε μας ως υποχρέωση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

από sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: