Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

«Εκπαιδευτική αξία του σκάκι- Αθλητισμός & Πρωταθλητισμός στο νεανικό σκάκι»

Συζήτηση με θέμα, «Εκπαιδευτική αξία του σκάκι- Αθλητισμός & Πρωταθλητισμός στο νεανικό σκάκι» είχαν οι μαθητές , αθλητές , γονείς και πλήθος κόσμου , την Κυριακή 10 Μαΐου στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας.
Εισηγητής ήταν ο κ. Ηλίας Κουρκουνάκης, πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, διεθνής μαίτρ, προπονητής σκάκι και συγγραφέας σκακιστικών βιβλίων
Την συζήτηση διηύθυναν ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Κ. Αναγνώστου και το μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας κ. Γ. Λιάπη.
Ερωτήσεις , τοποθετήσεις, απόψεις , θέσεις αλλά και αντιθέσεις , πάνω στα καυτά θέματα που απασχολούν γονείς, αθλητές και μαθητές, όπως η διαχείριση της ήττας και της νίκης, το πρόγραμμα του ομίλου «δωρεάν μαθήματα σκάκι στα σχολεία της πόλης της Λαμίας» εκτός σχολικού ωραρίου, ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός.
Ο σκακιστής Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς , μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , ο επίτιμος πρόεδρος του Σ.Ο.Λαμίας κ. Β. Φρόντζος γονείς, μαθητές , αθλητές του Σ.Ο.Λαμίας και άλλων σκακιστικών σωματείων, το ΔΣ του Σ.Ο.Λαμίας ο αντιπρόεδρος της ΤΕΣΣΑΣ κ. Α. Μπαρμπής και πλήθος κόσμου , συζήτησαν με άξονα την επίδραση του πνευματικού αθλήματος σκάκι στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών μας.
Κατά κοινή ομολογία ήταν από τις σημαντικότερες συζητήσεις που έχουν γίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια.
Συγχαρητήρια στον κ. Η. Κουρκουνάκη που αφιλοκερδώς διέθεσε τον χρόνο του για εμάς τους γονείς, τα παιδιά μας και σε όλους τους εθελοντές .
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές-αθλητές του ΣΟΛ για την εθελοντική τους προσφορά ως προπονητές σκάκι, στα Δημοτικά σχολεία της πόλης.
Επίσης παραχωρήθηκαν ,στα Δημοτικά σχολεία της πόλης που αναπτύσσουν το σκάκι , ηλεκτρονικά χρονόμετρα και έγινε απολογισμός του προγράμματος «δωρεάν μαθήματα σκάκι στα σχολεία της πόλης».
Ευχαριστούμε τον Δήμο Λαμιέων ,τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣ» και τις επιχειρήσεις «time out» «ο φούρνος στο Σταθμό» και «ο φούρνος στο Παγκράτι», για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: