Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα "Ανοπαία Ατραπός"

Ο Σύλλογος Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας «Τραχίνα» ανακοινώνει ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής, του εξ αναβολής 2ου Ορεινού Αγώνα Τρεξίματος «Ανοπαία Ατραπός», την Κυριακή 24 Μαϊου 2009.

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στο trachina.runners@gmail.com και τηλεφωνικά στα τηλ. 6932352546 και 6932271106. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 20 Μαϊου 2009. Όσοι αθλητές δεν δηλωθούν μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες μπορούν να εγγραφούν μέχρι 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στη γραμματεία, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν με δικό τους μέσο μέχρι την εκκίνηση.

Η γραμματεία του αγώνα θα είναι στο χώρο του μνημείου των Θερμοπυλών. Τα λεωφορεία ξεκινούν στις 9:30 από εκεί για να μεταφέρουν τους αθλητές στην εκκίνηση. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:30. Παρακαλούνται οι αθλητές να προσέλθουν εγκαίρως στη γραμματεία για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη μετακίνηση προς την αφετηρία.


Περιγραφή διαδρομής


Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16χλμ. από τα οποία το 80% είναι μονοπάτια και το 20% δασικοί δρόμοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι 510μ. ενώ 1050μ. είναι η αρνητική υψομετρική.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ι. Μ. Δαμάστας. Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος, οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ. Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια.. Για 1χλμ. η διαδρομή κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχή κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα. Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα αλλά και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχιακές λιμνούλες. Η κατάληξη του αγώνα θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Στη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε (5) σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό ή ισοτονικό. Έτσι θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι αθλητές να έχουν εφόδια μαζί τους. Απαραίτητο θεωρείται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια) κατάλληλα για αγώνες βουνού.

Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη, ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους. Η σήμανση έγινε με κορδέλες λευκού - κόκκινου χρώματος. Βέβαια, στο αρχικό τμήμα της διαδρομής υπάρχει και μόνιμη σήμανση από άσπρα - κόκκινα μεταλλικά πλαίσια.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στο email swpinko@hotmail.com.


από dromeis-peripatites-lamias

Δεν υπάρχουν σχόλια: