Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Αβέβαιο το μέλλον της Λαμίας...

Αβέβαιο παραμένει το ποδοσφαιρικό μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λαμίας μετά τη σημερινή συνδιάσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων. Οι διοικούντες την ΠΑΕ τόνισαν πως έχει επέλθει συμφωνία για την εξαγορά ομάδας Β' Εθνικής αλλά το μοναδικό εμπόδιο που έχει προκύψει είναι το οικονομικό, αφού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης της Λαμίας με αυτή την ομάδα χρειάζονται 1.100.000 ευρώ.
Απ' αυτά τα 500 χιλ. θα δοθούν ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις σε ένα χρόνο. Αντίθετα, για συγχώνευση με ομάδα Γ' Εθνικής απαιτούνται 300 χιλ. για την εξαγορά αυτής, με τις ενδιαφερόμενες ομάδες να ανέρχονται στις πέντε. Όπως ξεκαθάρισε ο Σπύρος Καγκαράς, για να είναι η ομάδα αυτάρκης στη Β' εθνική θα πρέπει 2.500 φίλαθλοι να δίνουν το "παρών" στο γήπεδο κάθε Κυριακή, πράγμα που δεν φαντάζει δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς την κατηγορία.
Στην προηγούμενη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης οι εκπρόσωποι της τοπικής νομαρχιακής αρχής με τους διοικούντες την ΠΑΕ Λαμία αποφασίστηκε η αποστολή 250 περίπου προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε επιχειρηματίες της πόλης. Ο αριθμός εντούτοις όσων προσήλθαν ανήλθε στους δώδεκα, κάτι που έκανε τον Νίκο Χαλκιά να αποκαλέσει την σύσκεψη "παρωδία".
Το σκεπτικό των Σπύρου Καγκαρά και Νίκου Χαλκιά είναι να γίνει πολυμετοχικό το σχήμα της ομάδας από 12-14 επιχειρηματίες που θα διαθέσουν από 50 χιλ. ευρώ, όσα δηλαδή απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στα 800 χιλ. ευρώ. Απ' την στιγμή ωστόσο που δεν υπήρξε αποτέλεσμα, εξέφρασαν την αδυναμία τους να συνεχίσουν να κουβαλούν "τον σταυρό του μαρτυρίου" μόνοι τους και να αγωνίζεται οπως είπε ο δεύτερος η Λαμία στα "κουτσοχώρια".
Ο Γιώργος Γιαννίτσης πρότεινε την δημιουργία ονομαστικής λίστας με ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν μετοχές, ενώ ο Νίκος Ζάρρας να βρεθούν οι "300 του Λεωνίδα" που θα διαθέσουν από 1500 ευρώ ώστε να καλυφθεί το 40% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου και βλέπουμε... Η απόφαση όλων όσων συζητήθηκαν ήταν η πρόθεση να καλέσει εκ νέου ο Νομάρχης Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Χειμάρας, επιχειρηματίες της πόλης στο γραφείο του σε κλειστή συνάντηση, μιας και μπορεί να υπήρξαν κάποιοι που δεν ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους ενώπιον όλων.
Η ουσία πάντως βρίσκεται στα λόγια του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Γιώργου Κοτρωνιά: "Είμαστε μπροστά στην πόρτα και δεν μπορούμε να την περάσουμε". Σίγουρα, ανάμεσα στους 70.000 Λαμιώτες δεν υπάρχει ο "μεγάλος" που θα αναλάβει μόνος του τα ηνία της "κυανόλευκης" ομάδας, αλλά από εκεί και πέρα το μυαλό του μέσου φιλάθλου της Λαμίας αδυνατεί να πιστέψει πως δεν μποροεί να καλυφθεί το ποσό της εξαγοράς από επιφανείς επιχειρηματίες της περιοχής.
Και σίγουρα στο μυαλό τους πλανάται από σήμερα ένα μονάχα πράγμα: Αν δεν βρεθεί λύση να βρεθούν τα χρήματα και να αγωνιστεί η ομάδα στη Β' Εθνική, είναι ορατό το φάσμα της διάλυσης. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία πλέον περιμένουν ένα χαρμόσυνο νέο που θα κάνει το όνειρο της συμμετοχής στη Β' Εθνική πραγματικότητα. Κι αυτό το νέο περιμένουν να ακούσουν απ' την συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο περισσότερων επιχειρηματιών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν εγγυάται για το μέλλον αυτής της ομάδας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή τα ίδια σ' αυτή τη γούβα. Στα λόγια είμαστε πρώτοι.