Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

29ο Ράλλυ Φθιώτιδος: Επιστροφή στο χώμα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ετοιμάζεται για την 4η φετινή του συνάντηση, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να μεταφέρονται από τις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Φίλιππος, στις χωμάτινες της Λαμίας. Ουσιαστικά, αυτή θα είναι και η τρίτη φετινή αναμέτρηση σε επιφάνειες αυτού του είδους, με τον συναγωνισμό να αναμένεται να είναι το ίδιο έντονος όσο και στους προηγούμενους γύρους του θεσμού. Και το σημαντικότερο; Σε ειδικές διαδρομές που λατρεύουν οι περισσότεροι οδηγοί και διακρίνονται για την ποιότητα τους. Όλα θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 20:30 με την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λαμίας. Την επόμενη μέρα το πρωί, το αυτοκίνητο με το νούμερο 1 στις πόρτες θα ξεκινήσει στις 09:00 από τα Λουτρά Υπάτης, ακολουθώντας το δρόμο για τις έξι συνολικά ειδικές διαδρομές του αγώνα, συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων. Οι τρεις επαναλαμβανόμενες ε.δ. είναι η Καρυά, η Γραμμένη και Δρίβη, γνωστές στους περισσότερους συνδυασμούς του αγώνα.

Ξεκινώντας από την ειδική Καρυά, αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τελείως καινούργια ε.δ., επίπεδη και πολύ γρήγορη με αρκετά καλό αλλά σφιχτό οδόστρωμα στα πρώτα 2,00χλμ. Στη συνέχεια στενεύει αρκετά και στο επόμενο 1,5 χλμ, γίνεται πολύ γρήγορη για το επόμενο χιλιόμετρο, για να στενέψει πάλι με αλλαγές πορείας! Για τα επόμενα 2,5 περίπου χλμ οι επιφάνειες είναι σκληρές, ενώ στη συνέχεια γίνεται «φιλικότερη» για να καταλήξει πολύ γρήγορη και θεαματική στα τελευταία της 3 χλμ. Η ειδική Δρίβη που ακολουθεί, είναι ανοιχτή ως επί το πλείστον, γρήγορη και τεχνική. Σχεδόν επίπεδη στα 2.5 πρώτα χλμ γίνεται ανηφορική για τα επόμενα 3 χλμ., επανέρχεται σε επίπεδο πολύ καλό και γρήγορο τερέν με όλα τα είδη των στροφών, υποσχόμενη τόσο οδηγική απόλαυση όσο και πλούσιο θέαμα. Τέλος, η Γραμμένη, είναι η γνωστή ε.δ. που έχουμε δει τους πρωταγωνιστές του WRC. Στην αρχή, έχει θεαματικά άλματα, ενώ στη συνέχεια ανηφορίζει σε ένα τεχνικό κομμάτι, μέχρι το 8ο περίπου χιλιόμετρο, όπου πια γίνεται επίπεδη και πάρα πολύ γρήγορη, περνώντας ανάμεσα από τα κλασσικό πια σημείο, ανάμεσα από τα δύο δέντρα, για να φθάσει στην «επί τόπου αλλαγή πορείας» στο 10.81χλμ. Αυτό το κομμάτι, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά, ενώ συνεχίζοντας για επόμενα 8.50 περίπου χιλιόμετρα είναι πολύ γρήγορη και με πολλές εναλλαγές μέχρι το τερματισμό. Το κέντρο του αγώνα και το σέρβις παρκ θα είναι εγκαταστημένο στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Στον αγώνα θα εκκινήσουν 46 πληρώματα, με τη λίστα των συμμετοχών να διακρίνεται για την ποιότητα των πληρωμάτων, αν και είναι ξεκάθαρο ότι για τη μάχη της κορυφής θα μονομαχήσουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί. Ο λόγος γίνεται για τους Βωβό-«ΕΛ-ΕΜ» που στη Λαμία θα λάβουν μέρος με το Lancer ένατης γενιάς που έχει προετοιμάσει η οικογένεια Κύρκου. Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος είναι λογικά το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, αν και φέτος θα βρει για πρώτη φορά φέτος απέναντι του τον Πάνο Χατζητσοπάνη. Ο περσινός Πρωταθλητής Ελλάδος, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση φέτος, πάντα με τον νεαρό Ανδρέα Ανδρικόπουλο στο δεξί του μπάκετ, οδηγώντας το Mitsubishi Lancer EVO IX. Ο Χατζητσοπάνης θα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τόσο την ταχύτητα του, όσο και τη γνώση του δρόμου, αφού ο αγώνας διεξάγεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αν και θα πρέπει να δούμε αν τον έχει επηρεάσει η αποχή του από τους αγώνες τους τελευταίους μήνες.

Όπως αναμένεται, στη μάχη θα βρίσκεται και ο Κύρκος Jr. με τον Γρηγόρη Ανδριανόπουλο, που με το Lancer EVO IX έχουν αποδείξει στους τελευταίους γύρους του θεσμού πέρσι, αλλά και φέτος σε χώμα και άσφαλτο, ότι διαθέτουν την απαιτούμενη ταχύτητα να διακριθούν, αρκεί να μην αντιμετωπίσουν μηχανικά προβλήματα. Κοντά στους πρώτους και στη μάχη των τριών πρώτων θέσεων, θα βρεθούν και οι δευτεραθλητές, Πίτσος-Καραπαπάζης με το Lancer EVO IX, οι οποίοι διακρίνονται για την ταχύτητα τους στο χώμα. Από εκεί και πέρα, ακολουθεί μία σειρά από συνδυασμούς, που εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους μπορούν να διακριθούν. Πρώτοι και καλύτεροι; Οι Παναγιωτόπουλος-Αχτίδας, που με το Lancer EVO IX έχουν καταφέρει εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία, αλλά και την αξιοπιστία που τους διακρίνει αναφορικά με τα αποτελέσματα τους, να φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Ανάμεσα σε αυτούς, συγκαταλέγονται οι Νασσούλας-Πατρικούσης με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς, οι οποίοι και στην Κόρινθο είχαν εντυπωσιάσει και με την ταχύτητα τους, τερματίζοντας τρίτοι γενικής. Την ίδια ώρα, ανάμεσα στους διακριθέντες αναμένεται να δούμε και το Subaru Impreza N12 της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον Γρηγόρη Νιώρα να έχει στο δεξί του μπάκετ των Κωνσταντίνο Κακαλή, αλλά και οι «ΤΑΖ»-Σουκούλης, με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς, που έχουν την εμπειρία και την ταχύτητα να προκαλέσουν αρκετές εκπλήξεις. Βέβαια, ανάμεσα στις σημαντικότερες απουσίες, αξίζει να σημειώσουμε αυτή του Γιάννη Παπαδημητρίου, αφού ο νικητής του Ολυμπιακού Ράλλυ δεν θα συμμετάσχει στον 4ο γύρο του θεσμού.

Η συνέχεια στο rally.gr Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ολοκληρώθηκε η Α1 με 5 ισοπαλίες

Το προφίλ της τελευταίας αγωνιστικής
Ακαδημία - Εθνικός Κομποτάδων 1-1
Αταλάντη – Φραντζή 2-1
Νίκη Μακρακώμης - Αίαντας Λαμίας 6-1
Στυλίδα – Γλύφα 0-0
Ελατειακός - Άρης Αγ.Κωνσταντίνου 3-3
Δάφνη Λιβανατών - Κηφισσός Κ.Τιθορέας 1-1
Κεραυνός Βαθυκοίλου – Πανδαμαστιακός 1-1
Έφηβοι - Ατρόμητος Σπερχειάδας 0-3

Τελική Βαθμολογία
1. Ατρόμητος Σπερχειάδας 83
2. Δάφνη Λιβανατών 77
3. Νίκη Μακρακώμης 74
4. Άρης Αγίου Κωνσταντίνου 66
5. Πανδαμαστιακός 54
6. Στυλίδα 42
-. Κηφισσός Κάτω Τιθορέας 42
8. Εθνικός Κομποτάδων 32
9. Αταλάντη 31
10. Ελατειακός 30
11. Φραντζή 29
12. Έφηβοι 27
13. Γλύφα 26
14. Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας 22
15. Κεραυνός Βαθυκοίλου 21
16. Αίαντας Λαμίας 7 Διαβάστε περισσότερα...

«Εκπαιδευτική αξία του σκάκι - Αθλητισμός και Πρωταθλητισμός στο νεανικό σκάκι»

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας προσκαλεί την Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 19.00 τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Λαμίας, τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στο χώρο του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας για συζήτηση με θέμα: «Εκπαιδευτική αξία του σκάκι - Αθλητισμός και Πρωταθλητισμός στο νεανικό σκάκι».
Εισηγητής της συζήτησης θα είναι ο Ηλίας Κουρκουνάκης, πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, διεθνής μετρ, προπονητής σκάκι και συγγραφέας σκακιστικών βιβλίων. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις, προετοιμασία διοργάνωσης Εσωτερικών Σχολικών Πρωταθλημάτων και απολογισμός του προγράμματος «δωρεάν σκάκι στα σχολεία».
Πληροφορίες: Κα Βαϊοπούλου Παναγιώτα 6977419923 Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Διακρίσεις της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας συμμετείχε στο τουρνουά που διοργάνωσε η σχολή ποδοσφαίρου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Παλλήνης στις εγκαταστάσεις της Παλλήνης και της Ν. Μάκρης στο τετραήμερο από 10/04-13/04/09 με αρκετά καλή παρουσία.
Η συμμετοχή ήταν με δύο ομάδες και συγκεκριμένα με τις κατηγορίες προπαίδων (1996-997) & junior (1998-1999).

Παιγνίδια και αποτελέσματα κατηγορίας junior :
ΠΑΛΛΗΝΗ ΟΣΦΠ - ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ 5–7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡ - ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ 2-1
Ν. ΜΑΚΡΗ - ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ 3–6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡ - ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ 2- 0
Ν. ΜΑΚΡΗ - ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ 3–5

Οι ομάδες που συμμετείχαν στην κατηγορία αυτή ήταν:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡ., ΑΕΚ, ΑΚ. ΠΟΔΟΣΦ. ΛΑΜΙΑΣ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΠΑΛΛΗΝΗ ΟΣΦΠ και Ν. ΜΑΚΡΗ .
Η ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ κατέκτησε την 3η θέση. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. την 1η.
Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν: Καραχάλιος Σπ., Κασούμης, Μανιάς Ν., Κουτσούκος Αλ., Παπαναστασίου Κ., Φούντας Ν., Γιώτης Αθ., Ρίζος Αλ., Πατσαρούχας Ε., Μαγκλάρας Κ., Σάπιος Παν..
Προπονητής: ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Παιγνίδια και αποτελέσματα κατηγορίας προπαίδων :
ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ ΟΣΦΠ 4-0
ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2–4
ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡ. 1–1
ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-1
ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ - Ν. ΜΑΚΡΗ 4–0

Οι ομάδες που συμμετείχαν στην κατηγορία αυτή ήταν:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡ., ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ., ΚΑΛΛΙΘΕΑ., ΑΚ. ΠΟΔ. ΛΑΜΙΑΣ ., ΠΑΛΛΗΝΗ ΟΣΦΠ., Ν. ΜΑΚΡΗ.
Η ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ κατέκτησε την 3η θέση. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ την 1η.
Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν: Κούκιος Σ., Αλογάρης Γ., Δράκος Κ., Παπανικολάου Γ., Πηνιώτης Α., Μαλιάγκας Π., Μητσέλης Α., Ζιώγας Α., Κωνσταντόπουλος Α., Παλαιορούτης Ν., Τεμπέλης Ε., Παπαποστόλου Α., Ζιώγας Δ..
Προπονητής: ΡΗΓΑΣ ΗΛΙΑΣ

Ομάδα προπαίδων




ΛΑΡΙΣΑ 21-25/04/09
Διακρίσεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ στο 6ο διεθνές τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στη ΛΑΡΙΣΑ που συνδιαργάνωσε ο Α.Ο. Δήμου Λάρισας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και διεξήχθη από την Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου. Έλαβαν μέρος 64 ομάδες και 1.380 νεαροί αθλητές γεννημένοι τα έτη 1995-96 και 1997-98.
Από πλευράς της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ η ομάδα των γεννηθέντων το έτος 1997-98 κατέλαβε την 3η θέση σε σύνολο 32 ομάδων, αποκλείοντας κατά σειρά τους ΠΡΟΜΗΘΕΑ Λάρισας(3-2), ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ(2-0) και ΕΡΓΟΤΕΛΗ(3-1). Στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ(0-2) και στον μικρό τελικό κέρδισε με 3-1 τον ΑΡΗ ΛΑΡΙΣΑΣ. στον τελικό ο ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ κέρδισε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡ. 2-0 στα πέναλτυ (1-1 καν.διάρκεια).
Η ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 1997-98 : Λαθύρης Ε, Ζιώγας Δ., Χάψας Γ., Κατσάρας Β., Καλιακούδας Δ., Καραναστάσης Μ., Παπαποστόλου Α., Τεμπέλης Μ., Τσάκαλος Ν., Καρφής Γ., Πλατανιάς Φ., Σέου Ντ.

Η ομάδα του 1995 κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 32 ομάδων, αποκλείοντας κατά σειρά τους ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ(3-1), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.(1-1, 5-4 πεν), Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ(2-0). Στον ημιτελικό ηττήθηκε στα πέναλτι (4-3) από την ΑΚ/ΜΙΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (1-1 κανονική διάρκεια). Στο μικρό τελικό επικράτησε η ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ 1-0, πληρώνοντας στους δύο τελευταίους αγώνες την κόπωση (4 αγώνες σε δύο ημέρες) μιας και η αποστολή δεν ήταν πλήρης. Στον τελικό στο στάδιο ΑΛΚΑΖΑΡ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΚ. ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ 3-2.
Η ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 1995-96: Γιοβάς Μ., Δάμπασης Δ., Καρκάνης Κ,., Καραναστάσης Δ., Μαδούρας Κ., Γέμελος Ν., Πινιώτης Αγ., Σούφλας Α., Τσόφλιος Γ., Μαλισσόβας Κ., Νάσιος Δ., Ζιώγας Α., Καρανικόλας Γ., Τερεζίου Β., Κορέτα Θ.

Οι υπεύθυνοι της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, Αλεξίου Κώστας, Τσαπραζλής Κώστας και Ρήγας Ηλίας δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παιδιών της Ακαδημίας Λαμίας όπου για μια ακόμη φορά απεδείχθη ότι το ποδόσφαιρο της Λαμίας στις ηλικίες αυτές δεν έχει να ζηλέψει τίποτε ακόμη και από ακαδημίες ομάδων της Α’ Εθνικής (ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού, Λάρισας και Εργοτέλη από τις ομάδες μας, μόνο τυχαία δεν ήταν). Αναφέρθηκαν επίσης στην οργάνωση του τουρνουά όπου συνολικά οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 1.500 για τέσσερις ημέρες, κάτι που αναμφίβολα το καθιστά όχι μόνο σπουδαίο αθλητικά αλλά εξίσου σπουδαίο και οικονομικά για την πόλη της Λάρισας.

Αναλυτικά οι ομάδες που συμμετείχαν:
ΓΚΡΟΥΠ 95 – 96
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008
4. Α.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ Θ.
2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΠΑΟΚ
2. ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
3. ΑΝΑΓ/ΣΗ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
4. ΑΚ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΗΡΑΚΛΗΣ Θ.
2. ΑΚ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
3. ΕΡΜΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4. ΑΚ. Γ. ΠΛΙΤΣΗ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΕΛ 1964
2. ΕΡΜΗΣ ΚΑΛ/ΡΙΑΣ
3. ΑΟ ΤΟΞΟΤΗΣ
4. ΑΤΡ. ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.
2. Α.Π. ΛΑΜΙΑΣ
3. ΕΛΠΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4. ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
6ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
2. ΑΚ. ΤΣΑΡ/ΝΗΣ
3. ΠΑΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
4. ΑΟΔΛ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
2. ΑΚ. NT. KOYH
3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ.
4. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΤΡ.
8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΛΟΚ/ΤΙΒ ΣΟΦΙΑΣ
2. Γ.Ο. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
4. ΠΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΓΚΡΟΥΠ 97 – 98
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
2. ΕΡΜΗΣ ΒΟΛΟΥ
3. NRG ΖAKYNΘΟY
4. ΠΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
2. ΕΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
3. ΑΟ ΤΟΞΟΤΗΣ
4. ΑΚ. Γ. ΠΛΙΤΣΗ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.
2. ΕΛΠΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
3. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
4. ΑΟΔ ΛΑΡΙΣΑΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΕΛ 1964
2. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008
3. ΑΚ. ΣΑΝΤΟΣ
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1
5ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2. ΕΡΜΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
3. ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΤ. ΚΟΥΗ 1
6ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤ.
2. ΑΤΡ. ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
3. ΑΚ. NT. KOYH 2
4. ΑΚ. ΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
2. ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
3. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
4. ATROMHTOI
8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
2. Α.Π. ΛΑΜΙΑΣ
3. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
4. ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ

Ομάδα 97-98









Ομάδα 95-96
Διαβάστε περισσότερα...

Εσάς εννοούσε κ. Φαρμάκη;

Από τον κ. Κώστα Φαρμάκη έλαβα το παρακάτω e-mail το οποίο και δημοσιεύω αυτούσιο:

Κατά καιρούς έχετε μιλήσει για εμπόδια στην προσπάθειά σας. Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
Εξωδιοικητικοί παράγοντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην διοίκηση της ΠΑΕ Λαμίας με διοικήσεις άλλων ΠΑΕ που η Λαμία χρειάζονταν την βοήθειά τους. Ειδικά με ένα παιχνίδι στην Κατερίνη κάποιοι εμφανίστηκαν ως παράγοντες αυτής της ομάδας, χωρίς να έχουν κανένα λόγο να πάνε, προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα στις δύο διοικήσεις. Δεν το καταφέρανε.
Να πούμε για τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών; Επί διοικήσεως Κούγια είχε δώσει κάποιες προσωπικές του συναλλαγματικές σε δικηγόρους των Αθηνών, οι οποίες ήταν παλιές προσφυγές. Όταν πήρε την ομάδα και πήγε στην Πάτρα, πήρε τις επιταγές εμπλέκοντας την ΠΑΕ σε μια καινούρια διαδικασία. Αυθαίρετα και χωρίς κανένα λόγο συνεργάτης του κ. Κούγια, ο οποίος αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στη Λαμία, παγίδεψε την ΠΑΕ με την υπογραφή του. Με ποια δικαιοδοσία ένας υπάλληλος υπογράφει για την ΠΑΕ Λαμία. (δείτε το σχετικό έγγραφο)
Κάνοντας αυτό δεσμεύτηκε η ΠΑΕ και εμείς είχαμε την υποχρέωση να πληρώσουμε. Δεν θέλαμε ποτέ στην ομάδα να αφαιρεθούν βαθμοί διαιτητικά και να πέσει. Πληρώθηκαν οι πάντες χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Άλλωστε το έγγραφο αναφέρει ότι τα λεφτά διεκδικήθηκαν. Αυτός ο άνθρωπος που υπέγραψε για την ομάδα κακώς είναι στην πόλη μας. Καλό θα ήταν να γυρίσει στο χωριό του αλλά και εκεί από ό,τι έχω μάθει είναι ανεπιθύμητος. Εκκολάπτεται στην πόλη της Λαμίας. Είναι ντροπή…

Αγαπητέ κ. Σφέτσα,
Με πολύ μεγάλη απογοήτευση είδα στη δημοσιευμένη συνέντευξη του κ. Χαλκιά τα όσα αναφέρονται για μένα. Απλά θα ήθελα να σημειώσω δύο πράγματα: Πρώτον, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κος Χαλκιάς λέει ότι "αυθαίρετα" υπέγραφα και δέσμευα την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι ενήργησα κάτω από συγκεκριμένες εντολές της τότε διοίκησης, και μάλιστα με είχε καλέσει και στα γραφεία της ομάδος, ενώπιον και του κου Καγκαρά, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για το θέμα. Και επιπλέον, την ΠΑΕ δεν την δέσμευα εγώ αλλά αποφάσεις επί προσφυγών παλαιών ποδοσφαιριστών. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Εγώ συμμετείχα σε διαπραγματεύσεις, μετά από εντολή της τότε διοίκησης της ΠΑΕ, όπου οι υπάρχουσες δεσμεύσεις - υποχρεώσεις της ΠΑΕ μειώθηκαν. Δεν δέσμευσα εγώ την ΠΑΕ. Εξάλλου, εγώ δεν ήμουν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Δεν είχα δικαίωμα και εξουσία να λαμβάνω αποφάσεις. Εντολές της τότε διοίκησης εξετέλεσα. Το έγγραφο που δημοσιεύετε αποτελεί την τελευταία σελίδα από την έγγραφη επικοινωνία μου με τον Αργύρη Λίβα. Προηγούνται κι άλλες σελίδες. Αυτές, γιατί αποκρύπονται;
Δεύτερον: Εκκολάπτομαι στην πόλη της Λαμίας; Ποιον ενόχλησα; Σε βάρος ποιου ζω και ποιον ενοχλώ; Και σε ποιο χωριό είμαι ανεπιθύμητος; Γιατί πρώτη φορά στη ζωή μου το άκουσα αυτό. Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν. Αποτελώ ντροπή; Τότε γιατί ο κος Χαλκιάς ήθελε να μου προσφέρει δουλειά; Γιατί ήθελε να μείνω στην ομάδα; Δεν νομίζω ότι η παρουσία μου στη Λαμία οδήγησε στην πτώση της ομάδος, ούτε το ότι εργάζομαι στην Λαμία δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Δεν απασχόλησα κανέναν. Δεν καταλαβαίνω γιατί στρέφονται εναντίον μου.
Θεωρώ κύριε Σφέτσα, ότι, από άποψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα έπρεπε να απευθυνθείτε και σε μένα πριν δημοσιεύσετε ένα κείμενο που θίγει βάναυσα την προσωπικότητά μου, γι' αυτό δε το ζήτημα επιφυλάσσομαι. Αισθάνομαι μεγάλη ντροπή και απογοήτευση γι' αυτά που λέγονται για μένα, διότι δεν φταίω σε κάτι. Ποτέ δεν έλαβα αποφάσεις, ποτέ δεν είχα συμβουλευτικό ρόλο. Εντολές της διοίκησης της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ εκτελούσα, και το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών μου ήταν ο διακανονισμός και η μείωση των οφειλών της ΠΑΕ. Δεν δημιούργησα εγώ χρέη. Τα μείωσα και διακανόνισα την αποπληρωμή τους. Λυπάμαι πραγματικά, αλλά είμαι υποχρεωμένος να κινηθώ προς υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, η οποία καταρρακώθηκε.
Κώστας Φαρμάκης

Κε Φαρμάκη, μιας και αναφέρεστε προσωπικά σε μένα έχω να σας πω τούτα:

Από εσάς έμαθα μέσω της επικοινωνίας σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ότι το έγγραφο αναφέρεται στο όνομά σας, αφού ο κ. Χαλκιάς όπως μπορείτε να δείτε δεν αναφέρετε προσωπικά. Δημοσιογραφική δεοντολογία κ. Φαρμάκη θα υπήρχε αν υπήρξε αναφορά επιθέτου αλλά δυστυχώς, όπως διαπιστώνετε και ο ίδιος, δεν γνώριζα πριν μου στείλετε το e-mail σε ποιον Κώστα να απευθυνθώ.
Όσον αφορά την δημοσίευση του εγγράφου να είστε σίγουρος ότι αυτό έπεσε στα χέρια μου κι αυτό δημοσίευσα. Το αν αποκρύπτεται κάτι δεν μπορώ να το γνωρίζω εκ των προτέρων. Αφού πλέον μαθαίνω πως εσείς είστε ο Κώστας που αναγράφεται στο έγγραφο, ευχαρίστως να δημοσιεύσω οποιοδήποτε έγγραφο έχετε στα χέρια σας και θεωρείτε εσείς προσωπικά πλέον απαραίτητο, για την δημοσιογραφική δεοντολογία που επικαλείστε.
Στις ερωτήσεις δε που επισυνάπτετε δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω εγώ, καθώς δεν αποτελούν προσωπικές μου απόψεις, αλλά του κ. Χαλκιά. Άρα, μάλλον ψάχνετε τις απαντήσεις σε λάθος άτομο. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Νέα πρότυπα για τον αθλητισμό της πόλης μας

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας για την περίοδο 2008-09, την κατάκτηση της 7ης θέσεως στα PLAY OFF του Πρωταθλήματος, την συμμετοχή μας για 2η συνεχόμενη χρονιά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και την εξαιρετική πορεία μας στο CEV Cup, απευθυνόμαστε στους φιλάθλους μας οι οποίοι μας στηρίζουν και μας ακολουθούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ειδικότερα: Η προσπάθεια Διοίκησης, προπονητών και αθλητών την περίοδο που τελείωσε θεωρούμε πως έφερε αποτέλεσμα, αναγνώριση της ομάδας μας σε εντός και εκτός συνόρων επίπεδο και πιστεύουμε ότι στο τέλος μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε. Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε για 3η συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσουμε μια θέση που θα μας οδηγούσε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης περιόδου δεν αποτελεί για εμάς αποτυχία αφού όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι στον αθλητισμό υπάρχουν τόσο οι καλές όσο και οι λιγότερο καλές μέρες τις οποίες όλοι μαζί πρέπει να ζούμε και να βιώνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι. Το εξαιρετικό παράδειγμα των φιλάθλων μας που χειροκρότησαν με θέρμη τόσο την ομάδα μας όσο και την αντίπαλη ομάδα στο τέλος του τελευταίου αγώνα μας, αποδεικνύει ότι τόσο η ομάδα μας όσο και οι φίλαθλοί της, χρόνο με το χρόνο, δημιουργούμε νέες σύγχρονες συνθήκες και πρότυπα για τον αθλητισμό της πόλης μας και αυτό ίσως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Εμείς δεν μπορούμε παρά μόνο να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση στην ομάδα μας και την υποστήριξη των προσπαθειών μας. Τέλος απευθύνουμε ευχαριστήριο χαιρετισμό για όσα πολύτιμα ο καθένας από την πλευρά του προσέφερε στην ομάδα μας και ειδικότερα στους Λαμιώτες επιχειρηματίες και όλους τους χορηγούς μας, στον κ.Δήμαρχο Λαμιέων, τον κ.Νομάρχη Φθιώτιδας, στον Α.Ο.Δ.Λ., τον αρμόδιο κ.Αντιδήμαρχο και όλους τους υπαλλήλους του Δ.Α.Κ. Λαμίας, στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό "STAR Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.", τον κ. Διευθυντή του και όλους τους δημοσιογράφους και συνεργάτες του αθλητικού τμήματος, στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό "ΕΝΑ Α.Ε." όλες τις καθημερινές και μη τοπικές εφημερίδες, έντυπα περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για τη νέα περίοδο
Διαβάστε περισσότερα...

Γκολάρες!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί έτσι, μας αρέσει...

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη και καλύτερη!

Το παζλ συμπληρώθηκε. Η Λάρισα νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, κατέκτησε την 5η θέση και μαζί με ΠΑΟΚ (3β.), Παναθηναϊκό (2β.) και ΑΕΚ (1β.) μπαίνει στη διαδικασία των play-off. Την Τρίτη η κλήρωση. Το βραβείο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος θα μοιραστούν Μπλάνκο και Γκαλέτι με 14 γκολ.

Τα αποτελέσματα: Άρης - Πανθρακικός 3-2, Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 3-4, Εργοτέλης - ΑΕΚ 1-1, Θρασύβουλος - Ολυμπιακός 0-2, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-1, ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 4-1, Ξάνθη – Ηρακλής 4-1.

από sport-fm.gr Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

...Φουλ για την 4η θέση το Λιανοκλάδι

Άλλη μία νίκη προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Αγρότης Λιανοκλαδίου που κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Ιτέας, σε αντίθεση με Οπούντιο Μαρτίνου και Μαλεσίνα όπου γνώρισαν αμφότεροι την ήττα από Καρδίτσα και Τρίκαλα αντίστοιχα. Αναλυτικότερα:

Οπούντιος Μαρτίνου – Καρδίτσα 0-1
Αστέρας Καρδίτσας – Πυργετός Λάρισας 0-0
Μαλεσίνα – Τρίκαλα 0-4
Βράχος Καστρακίου – Τύρναβος ‘05 0-1
Αγρότης Λιανοκλαδίου – Αστέρας Ιτέας 1-0
Κεχαγιάς Προσηλίου – Αχιλλέας Φαρσάλων 4-0
Βελούχι – Πύρασος Ν. Αγχιάλου 1-0
Μεγάλα Καλύβια – Θησέας Αγριάς 0-4
Ρήγας Φεραίος – Απόλλωνας Λάρισας 2-0

Στην βαθμολογία:
1. Τρίκαλα 79
2. Τύρναβος '05 77
3. Πυργετός Λάρισας 57
4. Καρδίτσα 54
5. Αγρότης Λιανοκλαδίου 53
6. Αστέρας Ιτέας 49
7. Βελούχι 50
8. Βράχος Καστρακίου 44
9. Πύρασος Ν.Αγχιάλου 43
-. Απόλλωνας Λάρισας 43
11. Κεχαγιάς Προσηλίου 41
12. Ρήγας Φεραίος 38
13. Αχιλλέας Φαρσάλων 32
14. Οπούντιος Μαρτίνου 30
15. Θησέας Αγριάς 31
16. Αστέρας Καρδίτσας 27
-. Μαλεσίνα 26
18. Μεγάλα Καλύβια 8

Επόμενη αγωνιστική:
Αστέρας Καρδίτσας - Οπούντιος Μαρτίνου
Καρδίτσα - Μαλεσίνα
Πυργετός Λάρισας - Βράχος Καστρακίου
Τρίκαλα - Αγρότης Λιανοκλαδίου
Τύρναβος '05 - Κεχαγιάς Προσηλίου
Αστέρας Ιτέας - Βελούχι
Αχιλλέας Φαρσάλων - Μεγάλα Καλύβια
Πύρασος Ν. Αγχιάλου - Απόλλωνας Λάρισας
Θησέας Αγριάς - Ρήγας Φεραίος Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Σημαντικές αλλαγές σε όλα τα πρωταθλήματα

Σημαντικές αλλαγές σε όλα τα πρωταθλήματα σχεδιάζει η ΕΠΟ, με κυριότερη την “εξαφάνιση” της Γʼ Εθνικής. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της “Π” το τελικό σχέδιο της Ομοσπονδίας είναι έτοιμο και στην επόμενη Γενική Συνέλευση που θα γίνει τον Ιούνιο θα κληθούν οι Ενώσεις να το ψηφίσουν έτσι ώστε να εγκριθεί και να υλοποιηθεί την περίοδο 2010-11. Ουσιαστικά δηλαδή η επόμενη περίοδος θα είναι η τελευταία που τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με την τωρινή τους μορφή, με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι αυξημένος κατακόρυφα ο αριθμός ομάδων που θα υποβιβαστούν, έτσι ώστε την μεθεπόμενη περίοδο να ξεκινήσει η νέα τάξη πραγμάτων.
Η σπουδαιότερη αλλαγή όπως προαναφέραμε είναι η κατάργηση της Γʼ Εθνικής και η δημιουργία ενός νέου ημιεπαγγελματικού πρωταθλήματος που θα αντικαταστήσει μαζί και το Περιφερειακό. Πιο συγκεκριμένα από την περίοδο 2010-11 το νέο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα προκύψει από την “συγχώνευση Γʼ Εθνικής και Περιφερειακού” θα διεξαχθεί σε πέντε Ομίλους των 18 ομάδων. Την περίοδο 2011-12 θα διεξαχθεί σε 4 Ομίλους των 18 ομάδων και αυτή θα είναι η μόνιμη μορφή του. Οι πρωταθλητές από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αυτό θα βγαίνουν αμέσως στην Βʼ Εθνική από την οποία θα υποβιβάζονται επίσης τέσσερις ομάδες από την μεθεπόμενη περίοδο. Με τον τρόπο αυτό η ΕΠΟ θέλει να βάλει ένα “φρένο” στα υπέρογκα έξοδα των επαγγελματικών ομάδων της Γʼ Εθνικής, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε περισσότερες ομάδες να διεκδικήσουν την άνοδο τους στη Βʼ Εθνική. Βέβαια απομένει να μάθουμε πως θα διεξαχθούν τώρα η Γʼ Εθνική και το Περιφερειακό καθώς μετά την “συγχώνευση” θα πρέπει να υποβιβαστεί την επόμενη χρονιά το 70% περίπου των ομάδων σε κάθε κατηγορία.
Να τονιστεί επίσης ότι η ΕΠΟ ουτε καν σκέφτεται για αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ καθώς στο νέο αυτό πλάνο, το κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα θα εξακολουθήσει να έχει 16 ομάδες.

Μπαράζ οι πρωταθλητές Ενώσεων

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το σχέδιο της ΕΠΟ έχει άμεσες “επιπτώσεις” και στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα βγαίνουν το πολύ 20-25 ομάδες απʼόλη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωταθλητές των Ενώσεων θα παίζουν μπαράζ για την άνοδο, με την κατηγορία να κάνει λόγο για μια πρωταθλήτρια ομάδα ανά δύο νομούς. Οπερ σημαίνει ότι ο φετινός πρωταθλητής της ΕΠΣΗ για παράδειγμα, θα είναι ο τελευταίος που θα βγει στο Περιφερειακό καθώς από τη μεθεπόμενη περίοδο θα έχουμε τα μπαράζ. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση και αν πάρει η ΕΠΣΗ την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και ουσιαστικά θα ισχύσει για ένα χρόνο, καθώς από την περίοδο 2010-11 θα “εναρμονιστούν” με το νέο πλάνο της ΕΠΟ.

από patris.gr Διαβάστε περισσότερα...

Συνεπής στο τελευταίο της ραντεβού η Λαμία

Με απογευματινή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας της Λαμίας για τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν στις 03 Μαΐου στα Γρεβενά όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Πυρσό.
Παρά την απογοήτευση που επικρατεί στις τάξεις της Π.Α.Ε. για τον τρόπο που χάθηκε η σωτηρία της ομάδος στην κατηγορία, η ομάδα θα μεταβεί κανονικά, στη Μακεδονική πόλη, προκειμένου να αγωνιστεί για να τιμήσει την ιστορία της και να πράξει το καθήκον της, αφού στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου κατόπιν απόφασης των τότε διοικούντων, αφού λύθηκαν τα συμβόλαια όλων των παικτών, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα μας. Διαβάστε περισσότερα...

Εσωτερικό Πρωτάθλημα 2009

Ο Σ. Ο. Λαμίας προκηρύσσει το εσωτερικό πρωτάθλημα 2009, που θα διεξαχθεί από την 19η Ιουνίου ως την 23η Ιουνίου 2009, με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες μικροί και μεγάλοι που έχουν δελτίο αθλητή-αθλήτριας στον Σ. Ο. Λαμίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1ος γύρος: Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, ώρα 18:00
2ος γύρος: Σάββατο 20 Ιουνίου 2009, ώρα 11:00
3ος γύρος: Σάββατο 20 Ιουνίου 2009, ώρα 18:00
4ος γύρος: Κυριακή 21 Ιουνίου 2009, ώρα 11:00
5ος γύρος: Κυριακή 21 Ιουνίου 2009, ώρα 18:00
6ος γύρος: Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009, ώρα 18:00
7ος γύρος: Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, ώρα 18:00

Χρόνος σκέψης, 90 λεπτά (συν 30'' για κάθε κίνηση) για τις 40 πρώτες κινήσεις και στη συνέχεια 15 λεπτά (συν 30'' για κάθε κίνηση) για την υπόλοιπη παρτίδα.
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Λαμίας στην οδό Μ.Μπότσαρη & Δροσοπούλου στην Λαμία.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν με την φυσική παρουσία των αθλητών και αθλητριών στην Γραμματεία του ομίλου μέχρι και 30 λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων.
Η σχετική προκήρυξη βρίσκεται στον πίνακα ανακοινώσεων του ομίλου. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Νίκος Χαλκιάς: «Μπορεί να δείτε τη Λαμία στη Β’ Εθνική!»

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν στην εκ βαθέων συνέντευξη - εξομολόγηση που μας παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΣ Λαμία, Νίκος Χαλκιάς, ο οποίος μας μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης. Αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι μπορεί σύντομα να δούμε τη Λαμία στη Β’ Εθνική, αλλά και ότι στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι η δημιουργία φυτωρίου.
Δηλώνει ότι το πρόβλημα που βρήκαν πριν τρεις μήνες ήταν... τα χαρτιά της ΠΑΕ, η οποία αν είχε σωθεί θα άλλαζε τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Ας όψεται ο Αλέξης Κούγιας και ο Μακεδονικός, που ήρθε -όπως λέει- στη Λαμία να την ρίξει σε όφελος του Θερμαϊκού!
Διαβάστε ακόμη για το πρόβλημα αξιοπιστίας και ταυτότητας των «κυανολεύκων» που λύθηκε, τις σχέσεις με τα σωματεία του νομού και βέβαια τον φίλαθλο κόσμο της πόλης.
Ένας Νίκος Χαλκιάς για όλους και για όλα...

Καταρχάς κ. Χαλκιά η ερώτηση όλων… Τι έφταιξε και έπεσε η ομάδα;
Πάντως εμείς δεν φταίξαμε. Την ομάδα την έριξε ο κ. Κούγιας.

Ποιες οι ευθύνες του και τι έγινε εκείνη την περίοδο;
Όταν κάποιος τολμά να διαλύσει μια ομάδα σαν την ΠΑΕ Λαμία οι ευθύνες είναι μεγάλες. Βέβαια δεν είμαι εγώ αυτός που αποδώσει τις ευθύνες στον κ. Κούγια. Αυτοί οι οποίοι τον δέχτηκαν στην πόλη, τον αγκάλιασαν και τον εξύψωσαν δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το κακό. Ο κ. Κούγιας είχε πολλούς επιστήθιους φίλους στη Λαμία που θα έπρεπε, όπως τον δέχτηκαν με μεγάλη αγάπη και χαρά, να τον αποτρέψουν να μην κάνει το κακό που έκανε σε βάρος της.

Πως δημιουργήθηκε το ΔΣ του Ιανουαρίου, τι βρήκατε και σε ποιες ενέργειες προβήκατε;
Προσωπικά η μεγάλη μου αγάπη για τη Λαμία. Όταν είδα την αποστολή του Πυρσού Γρεβενών να πηγαίνει προς το γήπεδο πήρα το αυτοκίνητό μου και πήγα στο ΔΑΚ. Εκεί σκέφτηκα ότι είναι κρίμα για μια πόλη όπως η Λαμία να μην έχει ομάδα στο γήπεδο, γιατί για μας είναι ένας τρόπος ζωής. Την Κυριακή όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο να τη βλέπουμε. Κι επειδή στο παρελθόν έχω υπηρετήσει ξανά τη Λαμία στην δεκαετία του ’80, και επειδή σ’ αυτή την πόλη χρωστάω πάρα πολλά –αυτή με ανέδειξε σαν επιχειρηματία- και εγώ απ’ την πλευρά μου ήθελα να δώσω κάτι σ’ αυτή την πόλη. Αυτός ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα στην δύσκολη περίοδο που περνούσε η ομάδα της Λαμίας. Είχα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Νομάρχη. Μου διαβεβαίωσε κάποια πράγματα, έκανε κάποια τηλέφωνα εκεί που έπρεπε να κάνει.
Να μην κρυβόμαστε, το πρόβλημα της ομάδας ήταν στα χαρτιά της. Δεν υπήρχε ομάδα! Φορολογικά, ιδρυτικά μπορεί να έπαιζε στους αγωνιστικούς χώρους απ’ το 2004 και μετά αλλά δεν υπήρχε στα χαρτιά. Με παρεμβάσεις πολιτικών, κάποιων ανθρώπων ήταν μέσα στο γήπεδο. Εφόσον πήρα την διαβεβαίωση του κ. Νομάρχη, ότι θα ξεπερνούσαμε κάποιες δυσκολίες, προχώρησα. Έγιναν κάποιες συναντήσεις μες στην εβδομάδα, πήγε να γίνει ένα σχήμα το οποίο δεν είχε καλό αποτέλεσμα –όχι με δική μου ευθύνη, με άλλων. Είχαμε ένα ραντεβού στα παλιά γραφεία της ομάδας και οι υπόλοιποι δεν παραβρέθηκαν.
Στη συνέχεια έγινε το νέο σχήμα με τον κ. Καγκαρά. Έγιναν κάποιες προσπάθειες από πλευράς Νομαρχίας και Δήμου να μας πλαισιώσουν με κάποιους ανθρώπους ώστε να είμαστε πιο ισχυροί και πιο δυνατοί. Μπροστά μας τηλεφωνούσε σε κάποιους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι εκείνες τις μέρες είχαν τα κινητά τους κλειστά… Αναγκαστικά όλο το βάρος έπεσε σε μένα και τον Σπύρο Καγκαρά. Δύσκολο κομμάτι… Ο μεν Σ. Καγκαράς ανέλαβε το ξεκαθάρισμα της ΠΑΕ στα χαρτιά και όλα πήγαν επιτυχώς, και εγώ ανέλαβα το ποδοσφαιρικό κομμάτι, πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ μας. Δεν έκανα κάτι μόνος μου.
Ήταν Πέμπτη και την ερχόμενη Τετάρτη είχαμε παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Ήμασταν υποχρεωμένοι να πάρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές να κατέβει η ομάδα στο γήπεδο. Αυτό άλλωστε ζητούσε κι ο φίλαθλος κόσμος της Λαμίας, «να κατέβει η ομάδα στο γήπεδο κι ας τρώμε 8 γκολ». Κάποιοι επέμεναν σ’ αυτό σε τοπικά μέσα. Οι μέρες ήταν λίγες να βρεθούν παίκτες. Το όνομα Λαμία ήταν ό,τι χειρότερο στην αγορά. Σε σωματεία, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, παράγοντες, δημοσιογράφους. Η Λαμία ήταν ένα τίποτα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας.
Αναγκαστήκαμε οι πρώτες μεταγραφές να είναι απ’ την περιοχή μας, όπως ο Χουλιάρας –κι εδώ αξίζει να πω συγχαρητήρια στον Κώστα γιατί ήταν πραγματικά ένα παλικάρι στους αγώνες που έπαιξε- ο Γουργιώτης, ο Πάνου κι ο Νάσσιος που έπαιζε μέχρι τον Δεκέμβριο στον Φωκικό. Είχα δεσμευτεί ότι δεν θα πειράξω κανένα σωματείο της περιοχής, όπως το Λιανοκλάδι που έπαιζε για την σωτηρία του στη Δ’ Εθνική. Θα μπορούσαν να έρθουν από εκεί παίκτες που το ήθελαν κι αυτοί, αλλά θα ήταν ανέντιμο απ’ την πλευρά μου να θέλω να φτιάξω μια ομάδα δική μου χαλώντας μια άλλη.

Άρα είχατε κατά νου να πάρετε και παίκτες απ’ τον νομό…
Βεβαίως, αλλά όχι απ’ αυτές που είχαν κάποιο στόχο. Δεν μπορούσα να πάρω παίκτες απ’ την Σπερχειάδα και τις Λιβανάτες ή από άλλα σωματεία οι οποίοι πρωταγωνιστούσαν γιατί η Λαμία πρέπει να βλέπει όλα τα σωματεία με καλό μάτι. Αυτά θα βοηθήσουν τη Λαμία να βρει πάλι τον δρόμο της.
Εφόσον λοιπόν πήραμε αυτούς τους τέσσερις ποδοσφαιριστές κι ο χρόνος ήταν πολύ λίγος αναγκαστήκαμε να πάρουμε κι αυτούς που είχε η Λαμία επί Κούγια όπως οι Κολλιάκης, Μπαμπατσιάς, Μαντζιούρας, Βιτζέκας κλ.π. και τους φέραμε στην πόλη Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Όπως καταλαβαίνετε για να μαζέψεις κάποια δελτία, να πάνε στην ΕΠΟ κι ΕΠΑΕ για να είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη, μιλάμε για αγώνα δρόμου. Εν πάση περιπτώσει «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά».
Βέβαια αν υπήρχε χρόνος σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα παίκτες που δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη Λαμία. Δεν υπήρχε οικονομικό πρόβλημα. Απλούστατα όποια πόρτα χτυπούσαμε για παίκτες ήταν κλειστή.

Βλέποντας με πιο ψυχρό μάτι τα γεγονότα που συνέβησαν, τι θα μπορούσατε να κάνετε και δεν έγινε ή τι θα αλλάζατε σε κάποιες απ’ τις επιλογές σας;
Πιστέψτε με ότι τρεις μήνες και ο Καγκαράς ο Σπύρος και εγώ και ο Μίμης ο Χαλβαντζής, που είναι παλιός παράγοντας και γνώστης του ποδοσφαίρου, σκεφτήκαμε και κάναμε τα πάντα, άσχετα αν αυτά δεν πρέπει να πάρουν δημοσιότητα. Όσο παράξενο και να σας φανεί, αν η ομάδα μας την Τετάρτη νικούσε θα είχε σωθεί. Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι έπρεπε η συμπεριφορά της ΠΑΕ Λαμία να ήταν πιο άσχημη απέναντι στην ΠΑΕ Μακεδονικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θέλησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Προσπάθησα να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια και πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι το οποίο δεν πέτυχε. Ο Μακεδονικός ήρθε στη Λαμία να την ρίξει σε όφελος του Θερμαϊκού!
Γνωρίζοντας ότι η Λαμία έχει μια ισχυρή διοίκηση, μια καλή ομάδα –το έδειξαν στο γήπεδο τα παιδιά την Τετάρτη- και θα σωθεί έναντι του Θερμαϊκού. Είχαν κάνει καλά τους υπολογισμούς τους. Χτύπησαν πόρτες και τις βρήκαν κλειδωμένες. Δεν πειράζει, έχει ο καιρός γυρίσματα…

Τι είναι αυτό που λείπει τόσα χρόνια απ’ τη Λαμία και δεν μπορεί να ξεχωρίσει, σε αντίθεση με ομάδες πόλεων μικρότερου πληθυσμού;
Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι. Θα έλεγα ότι έλειπε η ταυτότητα της ομάδας, η αξιοπιστία και γιατί το λέω αυτό; Τις ημέρες των μεταγραφών ξενοδοχεία της πόλης μας δεν δέχονταν καν τους παίκτες που δοκιμάζαμε εφόσον δεν προπληρώναμε την διαμονή τους δικαιολογημένα, αφού οι προηγούμενες διοικήσεις άφηναν υπόλοιπα. Αυτό γινόταν και σε ξενοδοχεία εκτός Λαμίας που κατά καιρούς είχαν φιλοξενήσει την ομάδα μας. Εμείς πετύχαμε να βρει η Λαμία την ταυτότητα, την αξιοπιστία και την λεβεντιά της. Είμαστε Ρουμελιώτες. Αν είχαμε σωθεί φέτος να είστε σίγουροι ότι ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ελλάδας θα είχε αλλάξει. Η Λαμία θα πήγαινε με αξιώσεις για την Β’ Εθνική.

Αυτό μας είπε κι ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Μακεδονικό. Τι σχέδια είχατε κατά νου σε μια τέτοια περίπτωση; Είναι και τώρα πραγματοποιήσιμα;
Τον Δεκέμβριο ποδοσφαιριστές από όλη τη χώρα δεν θέλανε να ακούνε για τη Λαμία. Όταν έμαθαν ότι αυτή η διοίκηση δεν χρωστάει σε ποδοσφαιριστές και πληρώνονται όλοι στην ώρα τους μίλησα με πολλούς Β’ και Γ’ Εθνικής που είναι καλοί παίκτες και μου είπαν ότι ήθελαν να έρθουν στη Λαμία. Στην Πρέβεζα που πήγαμε, παίκτες της ήθελαν να με χαιρετίσουν, να με γνωρίσουν, να τους έχω στο νου μου. Κι όχι μόνο παίκτες αλλά και προπονητές άλλων ομάδων. Ο Δρακόπουλος της Πρέβεζας, ο Μιχαλίτσιος του ΠΑΟΝΕ, ο Χαραλαμπίδης του Φωκικού, ο Τάκης Περσίας κ.ά. Αυτό ήταν κι ο λόγος που ήθελε να παραμείνει στην ομάδα ο Γαρδικιώτης. Και λεφτά είχαμε να βάλουμε και μεράκι είχαμε και την κάναμε ΠΑΕ, που δεν ήτανε.

Κατά καιρούς έχετε μιλήσει για εμπόδια στην προσπάθειά σας. Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
Εξωδιοικητικοί παράγοντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην διοίκηση της ΠΑΕ Λαμίας με διοικήσεις άλλων ΠΑΕ που η Λαμία χρειάζονταν την βοήθειά τους. Ειδικά με ένα παιχνίδι στην Κατερίνη κάποιοι εμφανίστηκαν ως παράγοντες αυτής της ομάδας, χωρίς να έχουν κανένα λόγο να πάνε, προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα στις δύο διοικήσεις. Δεν το καταφέρανε.
Να πούμε για τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών; Επί διοικήσεως Κούγια είχε δώσει κάποιες προσωπικές του συναλλαγματικές σε δικηγόρους των Αθηνών, οι οποίες ήταν παλιές προσφυγές. Όταν πήρε την ομάδα και πήγε στην Πάτρα, πήρε τις επιταγές εμπλέκοντας την ΠΑΕ σε μια καινούρια διαδικασία. Αυθαίρετα και χωρίς κανένα λόγο συνεργάτης του κ. Κούγια, ο οποίος αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στη Λαμία, παγίδεψε την ΠΑΕ με την υπογραφή του. Με ποια δικαιοδοσία ένας υπάλληλος υπογράφει για την ΠΑΕ Λαμία. (δείτε το σχετικό έγγραφο)
Κάνοντας αυτό δεσμεύτηκε η ΠΑΕ και εμείς είχαμε την υποχρέωση να πληρώσουμε. Δεν θέλαμε ποτέ στην ομάδα να αφαιρεθούν βαθμοί διαιτητικά και να πέσει. Πληρώθηκαν οι πάντες χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Άλλωστε το έγγραφο αναφέρει ότι τα λεφτά διεκδικήθηκαν. Αυτός ο άνθρωπος που υπέγραψε για την ομάδα κακώς είναι στην πόλη μας. Καλό θα ήταν να γυρίσει στο χωριό του αλλά και εκεί από ό,τι έχω μάθει είναι ανεπιθύμητος. Εκκολάπτεται στην πόλη της Λαμίας. Είναι ντροπή…

Θα μείνετε οι ίδιοι άνθρωποι στην ομάδα ως διοίκηση;
Δεν σας κρύβω ότι οι στόχοι οι δικοί μου και του Σπύρου Καγκαρά ήταν να ανεβάσουμε την ομάδα στη Β’ Εθνική. Δεν βρεθήκαμε ακόμη. Να τελειώσει το πρωτάθλημα στις 3 Μαϊου και θα επανέλθουμε…

Το μεράκι που αναφέρατε πριν έχει πάψει να υπάρχει;
Το μεράκι που λέγεται Λαμία δεν παύει ποτέ. Απλώς θέλω να ασχολούμαι επαγγελματικά. Δεν είμαι κανένας πιτσιρικάς, είμαι 55 χρονών. Δεν αποκλείω τίποτα. Μπορεί να δείτε και κάτι παραπάνω, τη Λαμία στη Β’ Εθνική!

Εννοείτε με κάποια συγχώνευση;
Δεν σταμάτησα απ’ την Τετάρτη το βράδυ να ασχολούμαι μ’ αυτό που λέγεται Λαμία, αλλά θέλω κάτι παραπάνω. Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω τις μάχες. Ό,τι κάνω θέλω να το κερδίζω, να πετυχαίνω πάνω απ’ όλα και σ’ αυτό τον τομέα θα προσπαθήσω προσωπικά για ό,τι καλύτερο. Δεν μπορώ να φανταστώ τη Λαμία στη Δ’ Εθνική, στα χωράφια. Θα το δούμε τουλάχιστον σε δέκα μέρες…

Υπάρχει περίπτωση του χρόνου να δούμε το όνομα Λαμία στη Β’ Εθνική;
Βεβαίως. Μπορεί ο συνέταιρός μου σήμερα να έχει κάποια άλλη άποψη. Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Ναι, υπάρχει περίπτωση να δούμε την ομάδα μας στη Β’ Εθνική! Χάσαμε, πέσαμε, ψάχνομαι με λίγα λόγια. Μπορεί να προκύψει κάτι καλό, μπορεί να μην προκύψει και τίποτα. Πάντως ο στόχος μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποια είναι η κατάσταση της ομάδας σήμερα οικονομικά και διοικητικά;
Βρήκαμε τα γραφεία της ΠΑΕ σε άθλια κατάσταση. Κομμένο νερό και τηλέφωνο, ενοίκια απλήρωτα. Τα πληρώσαμε όλα αυτά. Μεταφέραμε τα γραφεία σε ιδιόκτητο χώρο δικό μου χωρίς ουσιαστικά να εισπράττω ενοίκιο. Όχι τώρα που είμαι εγώ Πρόεδρος. Ευ όρου ζωής εφόσον η Λαμία επιθυμεί να παραμείνουν τα γραφεία της εδώ ουδέποτε θα διεκδικήσω ενοίκια από την ΠΑΕ Λαμία. Είναι δωρεάν εφόσον είμαι στη ζωή.
Εδώ οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Τσιλαλή ο οποίος βοήθησε πραγματικά πάρα πολύ στην οργάνωσή τους. Αν είναι δυνατόν μία ΠΑΕ να μην έχει δική της ιστοσελίδα. Ο Νίκος είναι φοβερός στην οργάνωση και το πέτυχε και με την δική μας βοήθεια. Του έχω μεγάλη υποχρέωση. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σήμερα τέτοιοι συνεργάτες, ο οποίος δεσμεύομαι και δηλώνω –εφόσον όλα πάνε καλά- θα είναι σε καλύτερο πόστο στην ΠΑΕ. Το αξίζει.
Οικονομικά… Από πού να αρχίσω; Απ’ το ό,τι ξεκινήσαμε να παίξουμε την Τετάρτη και δεν μας έδιναν την άδεια να το κάνουμε αν δεν πληρώναμε τα αντιντόπινγκ που χρωστούσε η ΠΑΕ; 15.000 περίπου. Απίστευτα πράγματα… Όλοι τότε θυμήθηκαν ότι έπρεπε να πληρώσουμε για να γίνει ο αγώνας. Ότι αν δεν πληρώναμε την διαιτησία του ματς με τα Γρεβενά, που δεν έγινε ποτέ, δεν θα όριζαν διαιτητή. Αυτό δείχνει ότι αυτοί που ήταν πριν από εμάς ήρθαν να πάρουν κι όχι να δώσουν. Αν μη τι άλλο δεν φρόντισαν να στείλουν ένα φαξ που να λέει ότι η ΠΑΕ Λαμία δεν κατεβαίνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι ώστε να μην βρεθεί το σωματείο χρεωμένο με 2.000 ευρώ για έξοδα διαιτησίας.

Απ’ αυτά που λέτε μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο παρασκηνιακό σχέδιο κατά της Λαμίας;
Σχέδιο δεν υπήρχε πουθενά. Όταν κάποιος παίρνει την ομάδα και φεύγει η κάθε αθλητική υπηρεσία φυλάγεται τόσο πολύ, όσο δεν πρέπει. Γι’ αυτό πρέπει να ντρέπονται. Δεν με ενδιαφέρει να μπουν πολλά λεφτά. Εμείς οι βλαχολεβέντες τα καταφέραμε και τα λάθη τα δικά τους, είτε εσκεμμένα είτε τα άθελά τους, εμείς τα διορθώσαμε. Αυτό που μας ενδιέφερε το κάναμε. Επαναφέραμε την ταυτότητα στην ΠΑΕ ΑΣ Λαμία. Τα χρήματά τους ας τα κρατήσουν να αγοράζουν κότερα και να πίνουν καφέ στο Κολωνάκι.

Ο κ. Καγκαράς στην αρχή της προσπάθειας είχε μιλήσει για πολυμετοχικό σχήμα. Πως μπορεί να βαδίσει πλέον αυτό, μιας και όπως είπατε δεν έχετε ακόμη μιλήσει. Έχουν γίνει συζητήσεις με επιχειρηματίες;
Αν η ομάδα έμενε στην κατηγορία και εγώ και ο Σπύρος Καγκαράς είχαμε συμφωνήσει ότι αυτή η ομάδα θα πρέπει να έχει πολυμετοχικό σχήμα και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ποιος θα ήταν ο συνέταιρος. Το όνειρό μας ήταν την ομάδα να την πάμε στη Β’ Εθνική και όπως καταλαβαίνετε χρειάζονταν και βοήθεια. Αποτελέσματα καλά έχεις όταν έχεις και καλούς συνεργάτες να βοηθήσουν και οικονομικά και συμβουλευτικά απ’ όλες τις πλευρές. Χάσαμε την κατηγορία αλλά δεν πειράζει. Σημασία έχει ότι προσπαθήσαμε με πάθος και αγάπη για τη Λαμία, χωρίς κανένα συμφέρον.
Άσχετα αν κάποιοι άσχετοι είπαν ότι ο Χαλκιάς πήγε στη Λαμία να προβάλει τις επιχειρήσεις του. Ο Χαλκιάς όταν πήγε στη Λαμία το ’80 βοηθήθηκε απ’ την προβολή του κι αυτό πληρώνει σήμερα. Τότε έγινα πιο αναγνωρίσιμος και σήμερα είχα την υποχρέωση να την βοηθήσω στην δύσκολη στιγμή που βρέθηκε κι αυτό έκανα. Δεν το έκανα να γίνω Πρόεδρος, είμαι σε πέντε δικές μου εταιρείες. Ούτε θέλω πιο πολύ δουλειά. Την υγεία μου θέλω και να βοηθώ τη Λαμία όσο πιο πολύ μπορώ.

Αυτή τη στιγμή ποια είναι η στήριξη των τοπικών φορέων, Νομαρχίας Δήμου και Βουλευτών;
Όλοι βοήθησαν.

Ψυχολογικά ή και υλικά;
Ψυχολογικά. Το τονίζω. Ειδικότερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους Χρήστο Σταϊκούρα και Νίκο Σταυρογιάννη που πάντα με έπαιρναν τηλέφωνο να με στηρίξουν ψυχολογικά. Είναι σημαντικό. Μια καλή κουβέντα μπορεί να καλύψει χιλιάδες ευρώ. Τους ευχαριστώ δημόσια.

Υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας στον φίλαθλο κόσμο της πόλης;
Ο κόσμος της Λαμίας είναι ταλαιπωρημένος. Βιάζεται, έχει απαιτήσεις και όλες οι διοικήσεις έπεφταν στην παγίδα και έκαναν κινήσεις, οι οποίες δεν έβγαζαν αποτέλεσμα.

Γιατί πιστεύετε ότι κάποιοι σας αναθεματίζουν ως διοίκηση, παρά την προσπάθειά σας; Είναι προσωπικοί πιστεύετε οι λόγοι;
Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Αν είναι, είναι ελάχιστοι. Η πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύει πως έκανα καλά την δουλειά μου. Το αν είναι πέντε καθοδηγούμενοι οι οποίοι ζούσαν απ’ τη Λαμία, έβγαζαν το μεροκάματο που λέμε, δεν με ενδιαφέρει και δεν τους υπολογίζω. Εγώ θέλω συνεργάτες, καθαρούς, έντιμους, δουλευταράδες, και όχι να παίρνουν μεροκάματο απ’ την ομάδα της Λαμίας.

Τα σενάρια αναδιάρθρωσης τα βλέπετε πιθανά ή –σαν διοίκηση- σας αφήνουν αδιάφορους και θα επιληφθείτε του δικού σας προγραμματισμού;
Δεν το πιστεύω αυτό το σενάριο και να σας πω και κάτι; Η θέληση της Πολιτείας είναι να μαζέψει τις ομάδες κι όχι να τις απλώσει. Σε συνάντηση που είχα με τον Υπουργό για θέματα Αθλητισμού, κ. Ιωαννίδη, μου έδωσε να καταλάβω ότι κακώς είναι τόσες ομάδες στη Γ’ Εθνική. Και θα έπρεπε κάθε ομάδα που συμμετέχει στην κατηγορία να κάνει τον προϋπολογισμό της και να τον καταθέτει. Αν μπορεί η Λαμία να συντηρήσει μια ομάδα στη Γ’ Εθνική να συμμετέχει, αν δεν μπορεί να μην συμμετέχει. Να μην σταματάνε στα μέσα της σαιζόν. Να μην είναι κάθε μέρα στον Βουλευτή ή τον Υπουργό για χρήματα και να ασκούν μια μορφή πίεσης. Γι’ αυτό και δεν πιστεύω στην αναδιάρθρωση.

Έχετε καταστρώσει κάποια πλάνα όσον αφορά τον προπονητή ή τον κορμό της ομάδας;
Ακόμη δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος θα είμαι σε θέση να σας πω κάτι παραπάνω. Μέχρι τότε το μυαλό μου δουλεύει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έχετε σκεφτεί την αξιοποίηση ταλέντων της περιοχής; Αν έχει «δικούς» της παίκτες η ομάδα δεν θα γλίτωνε κάποια χρήματα ενοικίων, επιπλώσεων κ.ά.;
Βασική προϋπόθεση. Αν η Λαμία είχε «δικά» της παιδιά τον Δεκέμβριο, έστω και δέκα, δεν θα ήταν στο χάλι που είναι σήμερα. Η ομάδα θα κατέβαινε και με τα Γρεβενά και με τον Παναιτωλικό. Αυτό είναι και το λάθος των προηγούμενων διοικήσεων που κάποιοι έδιωξαν τους ντόπιους και ο φίλαθλος κόσμος της Λαμίας τους ξέρει. Αν συνεχίσουμε να είμαστε στην ομάδα της Λαμίας, από όποια θέση κι αν είναι αυτή, βασική προϋπόθεση θα πρέπει να είναι τα σωματεία της Φθιώτιδας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Να βοηθήσουν με τους παίκτες που έχουν ούτως ώστε η ομάδα της Λαμίας να είναι η «κλώσα» και από παιδιά δικά τους η «κλωσοφωλιά».

Η Λαμία πλέον θα αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική με το Λιανοκλάδι και τη Σπερχειάδα. Ποια η σχέση της με τα σωματεία αυτά; Θα μπορέσει να πάρει παίκτες από εκεί όντας ανταγωνίστριά τους;
Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να πάρει παίκτες από εκεί. Το Λιανοκλάδι και η Σπερχειάδα θα κοιτάξουν να σώσουν πρώτα τις δικές τους ομάδες και μετά θα σκεφτούν τη Λαμία. Λογικό είναι. Η Σπερχειάδα προσπαθούσε να ανέβει τόσα χρόνια. Δεν θα πει «πάρτε μας τους παίκτες κι ας πέσουμε και πάλι στην Α1».

Θα γίνει προσπάθεια από πλευράς σας να πάρετε κάποιους παίκτες γιατί άλλο Ιανουάριος κι άλλο θερινή μεταγραφική περίοδος;
Και βέβαια θα γίνει προσπάθεια αλλά δεν θα επιμείνουμε να χαλάσουμε μια ομάδα. Αν δεν θέλει να έρθει ο παίκτης ή αν δεν τον αφήνει η ομάδα του δεν μπορεί να κάνεις κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλάς τη σχέση με τα σωματεία του νομού. Εμείς θέλουμε να είναι άριστες. Θέλουμε να συνεργαζόμαστε.

Ένα «μικρό» σωματείο μπορεί να ισχυριστεί ότι όταν η Λαμία πήγε να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή του κι αυτός κοστολογούνταν π.χ. 1.000 ευρώ, ζήτησε 300 και ούτε αυτά δεν της δόθηκαν. Η Λαμία τι λέει γι’ αυτό;
Αυτό έχει συμβεί. Κακώς που συνέβη. Θα πρέπει η Λαμία, όντας η μεγάλη ομάδα του νομού, να στηρίξει τα μικρότερα σωματεία. Κι αυτά έχουν τα έξοδά τους και θα πρέπει να πάρουν κάποια χρήματα. Τα σωματεία αυτά τον ανδρώσανε, τον προπόνησαν και είχαν την ευθύνη του και πρέπει να πάρουν κάτι. Δεν πρέπει η Λαμία να απαιτεί λόγω ονόματος αλλά να είναι σωστή απέναντι στα σωματεία κι αυτά με την σειρά τους να φερθούν ανάλογα στη Λαμία. Ένας παίκτης που θα πάει π.χ. στη Λιβαδειά με 1.100 ευρώ δεν είναι καλύτερα να έρθει στη Λαμία με 1.000; Να παραμείνει στην πόλη του και στην πρώτη ομάδα του νομού. Θέλω να πιστεύω ότι το κακό δεν ήταν τα σωματεία, αλλά οι διοικήσεις της Λαμίας. Είχε «καβαλήσει καλάμι». Είμαι Πρόεδρος της Λαμίας σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη μια ομάδα να μου δώσει έναν παίκτη τσάμπα; Δεν το θέλω. Πρέπει να πάρει κάποια χρήματα το σωματείο.

Το «καβαλημένο καλάμι» ήταν η αιτία των κακών σχέσεων;
Βέβαια. Όποιοι πλαισίωναν τις διοικήσεις δεν ήθελαν ντόπιους παίκτες γιατί αυτοί έχουν τα θετικά, αλλά έχουν και τα αρνητικά τους. Το τι γίνεται στα αποδυτήρια θα μαθευτεί απ’ τους Λαμιώτες και κάποιοι δεν το ήθελαν αυτό. Εμείς είμαστε αντίθετοι. Θέλουμε ντόπιους παίκτες και δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε από τη Λαμία και τους φιλάθλους της. Θέλουμε παιδιά «δικά» μας.

Έχετε σκεφτεί την δημιουργία προπονητικού κέντρου, εγκαταστάσεων με ξενώνες, ακαδημία ποδοσφαίρου; Αυτό δηλαδή που από κάποια στιγμή και έπειτα δεν θα χρειάζεται πακτωλό χρημάτων;
Για ακαδημία ποδοσφαίρου ναι. Για προπονητικό κέντρο είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε. Βέβαια η απαίτησή μας απ’ τους φορείς της πόλης θα είναι, είναι αδιανόητο να λέμε ότι θα έχουμε ομάδα στη Β’ ή Γ’ Εθνική και το γήπεδο να είναι σε άθλια κατάσταση. Είναι αδιανόητο η ομάδα της Λαμίας να παρακαλεί τη Μαγνησία, την Άμπλιανη, τα Καλύβια και τη Ροδίτσα για να μπορεί να προπονηθεί. Θα πρέπει οι φορείς της πόλης να καταλάβουν ότι για να έχεις καλή ομάδα πρέπει να έχεις και καλά γήπεδα.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την παραχώρηση κάποιας έκτασης; Θα το χτίζατε εσείς ή θα απαιτούσατε την κατασκευή του απ’ τους αρμόδιους φορείς;
Το καλύτερο σημείο της Λαμίας που μπορεί να κάνεις κάτι είναι η Άμπλιανη. Έχει δύο βοηθητικά γήπεδα και χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και θα πρέπει και η Νομαρχία και ο Δήμος ό,τι κάνουν να το κάνουν για την ΠΑΕ Λαμία. Να μην γινόμαστε τσιγγάνοι και πηγαίνουμε στα Καλύβια, σε ένα άθλιο γήπεδο που οι ποδοσφαιριστές μας τραυματίζονται. Το προπονητικό τιμ έχει τα παράπονά του. Θέλει ένα γήπεδο να προπονείται ο ποδοσφαιριστής, να έχει απαιτήσεις. Θα πρέπει η Νομαρχία, ο Δήμος και όλοι οι φορείς να φροντίσουν για δύο βοηθητικά γήπεδα και ένα γήπεδο που να μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Εμείς το φυλούσαμε για τον αγώνα με τον Μακεδονικό και την προηγούμενη βδομάδα γίνονταν αγώνες με δισκοβολία και ακόντια. Δεν γίνεται έτσι.

Θα μπορούσε κάποια στιγμή η Λαμία να αποκτήσει το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο ή θεωρείται μεγάλος στόχος;
Δεν είναι μεγάλος στόχος. Πρώτα πρέπει να κάνεις την υποδομή. Ένας δεν μπορεί να το κάνει αυτό, πολλοί μπορούν. Είναι εφικτό. Αρκεί να μην έχεις ομάδα ασανσέρ στη Γ’ – Δ’ και τούμπαλιν. Κάνεις εφηβική ομάδα, φυτώριο, να έχεις «δικά» σου παιδιά για να κερδίσεις κάποια χρήματα, να μην χρειάζεσαι κάθε χρόνο 25 διαμερίσματα και μισθούς.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στον φίλαθλο κόσμο της Λαμίας;
Η Λαμία μπορεί να έπεσε κατηγορία αλλά έσωσε το όνομά της. Όλοι στενοχωρήθηκαν αλλά όχι περισσότερο από εμάς. Όχι γιατί βάλαμε τα χρήματά μας. Γιατί ήταν δύσκολο το έργο που αναλάβαμε, είχε πολύ ανηφόρα. Δεν λέω ότι έκανα κάτι. Φτάνει να σας πω ότι τον αγώνα που κάναμε τους τρεις τελευταίους μήνες. Είναι σα να ήμουν Πρόεδρος σε τρία πρωταθλήματα. Ο νοών νοείτω. Πολλά τα χιλιόμετρα, η κούραση, το άγχος και το στρες. Ξεχάσαμε σπίτια, δουλειές και τον εαυτό μας. Άλλωστε δεν μας πίεσε κανείς. Θέλαμε και το κάναμε, ήθελα και το έκανα. Δεν μετάνιωσα, ήταν υποχρέωσή μου. Το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση και θα ήμουν πιο ευχαριστημένος αν η ομάδα έμενε στη Γ’ Εθνική. Τα… τούρμπο δουλεύανε! Μπορεί τώρα να έπεσαν λίγο οι στροφές αλλά θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τις χαμένες δυνάμεις. Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ψήνει Ζαϊρί ο Μπάγεβιτς

Επειδή κατά καιρούς σας έχουμε ενημερώσει για θέματα μεγάλων ομάδων, πάρτε ακόμα ένα: Μόλις τέλειωσε το ψηστήρι εν μέσω φαγητού στον μεσοεπιθετικό του Αστέρα Τρίπολης Ζαϊρί. Παρόντες στο δείπνο ήταν οι Μανωλάς και Ρίκα σε ρόλο μεταφραστή. Διαβάστε περισσότερα...

Όλα ξεκίνησαν σαν όνειρο…

Όλα ξεκίνησαν σαν όνειρο… Το καλοκαίρι ήρθε ο Αλέξης Κούγιας σαν μεσσίας με το κότερό του και όλη η φθιωτική γη ξεδιπλώθηκε μεμιάς μπροστά του. Ο κόσμος ανέκτησε την χαμένη του αισιοδοξία και όλοι πλέον μιλούσαν για μεγάλα πράγματα. Μπαλάρα, ποδόσφαιρο επιπέδου, παικταράδες, πρωτάθλημα, άνοδος.
Αυτός ο κόσμος γέμισε απ’ άκρη σ’ άκρη το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης στην πρεμιέρα του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον Παναιτωλικό. Κόσμος που είχε να ανέβει τα ασύμμετρα, μαρμάρινα σκαλιά του γηπέδου για χρόνια. Κόσμος που περίμενε την άνοδο της ομάδας με τα «κυανόλευκα» στην Β’ Εθνική.
Η κορυφή σιγά σιγά απομακρύνονταν και άρχισαν τα τερτίπια. Ποιος πληρώνει, ποιανού χρωστάμε, που πάνε τα λεφτά, από πότε είναι τα χρέη, εγώ λαχείο, εσείς βλαχολεβέντες… Πράγματα που άκουγε ο λαός της Λαμίας σε επανάληψη και που ορέγονταν σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Και για να… πάει κάτω ήπιε και το πιο πικρό ποτήρι με τη γέννηση του Θεανθρώπου.
Περί τα Χριστούγεννα λοιπόν ο Αλέξης Κούγιας, σαν υπέρμετρος φαν του «θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα φύγω», διέλυσε τη Λαμία! Καλώς έφυγε αφού και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του χόρτασαν κουτόχορτο. Έτσι απλά πήρε και οκτώ παίκτες μαζί του (για να… συνεχίσει τις ισοπαλίες στην Πάτρα) αφήνοντας το ρόστερ των «κυανόλευκων» με 12 ποδοσφαιριστές. Και έτσι απλά από Θεός, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος.
Τότε η Λαμία δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια. Κι αν με τον Παναιτωλικό ήταν μακριά και δεν την είδε κανένας, στο εντός έδρας ματς με τον Πυρσό Γρεβενών και οι πέτρες ράγισαν! Όσοι είδαν την φιλοξενούμενη ομάδα παραταγμένη στο κέντρο του ΔΑΚ με την γηπεδούχο να λείπει –λόγω έλλειψης παικτών- έγιναν μάρτυρες της πιο μαύρης σελίδας στην πολύχρονη ιστορία της ομάδας.
Με μια κίνηση ματ, μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες, ανέλαβε καινούριο διοικητικό συμβούλιο, προσλήφθηκε καινούριος προπονητής, το ρόστερ γέμισε με 31 (!) νέους ποδοσφαιριστές και ο κόσμος χαμογέλασε και πάλι, αφού είδε για μια ακόμη φορά την ελπίδα να αναγεννιέται, όπως η πρώτη ομάδα του νομού από τις στάχτες της. Ξυπνήσαμε απ’ τον εφιάλτη και όλα ξεκίνησαν και πάλι σαν όνειρο…
Το αποτέλεσμα δεν ήταν ωστόσο το αναμενόμενο. Η Λαμία έπεσε κατηγορία. Κι όμως… Η νεκρόσιμη ακολουθία έγινε το Ιανουάριο. Τότε που λίγο έλειψε οι «κυανόλευκοι» να σβήσουν απ’ τον ποδοσφαιρικό χάρτη και να διαλυθούν. Τότε που οι παίκτες του Πυρσού Γρεβενών χαμογελούσαν αμήχανα για τους τρεις ξεκούραστους βαθμούς που κατέκτησαν χωρίς να αγωνιστούν. Τότε που το φόβητρο πέρασε στην ανυποληψία.
Σήμερα δεν είναι ώρα για δάκρυα. Είναι ώρα για μπράβο στους Χαλκιά και Καγκαρά για την προσπάθεια που έκαναν. Είναι ώρα για μπράβο στον προπονητή που ανέτρεψε τα προγνωστικά. Ποιος το είπε πως δεν χτίζονται ομάδες σε δυόμιση μήνες; Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης το έκανε πράξη. Είναι ώρα για μπράβο στους παίκτες που έδωσαν το είναι τους στους αγωνιστικούς χώρους.
Γι’ αυτό και δεν αξίζουν δάκρυα. Η μάχη χάθηκε στο γήπεδο κι όχι έξω απ’ αυτό. Περήφανα και με το κεφάλι ψηλά αποχαιρετά η Λαμία την κατηγορία κι όχι όπως την άφησε ο επαγγελματίας πρόεδρος. Η διοίκηση των Χαλκιά, Καγκαρά και των υπολοίπων δεν χρήζει αναθέματος. Τώρα θα φανεί ποιοι είναι Λαμία στις χαρές και Λαμιάρα στις λύπες. Τώρα χρειάζεται στήριξη η ομάδα για να ξεκινήσουν και πάλι όλα σαν όνειρο… Διαβάστε περισσότερα...

Τα παιχνίδια σε Β' κατηγορία, Παιδικό και εξ αναβολής για την Α'

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
13 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2009 -ΩΡΑ: 10.30
ΑΓΩΝΑΣ: ΣΟΦΙΑΔΑ- ΘΥΕΛΛΑ Μ. ΒΡΥΣΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΞΑΡΧΑΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26-4-09 ΩΡΑ: 16.30
ΑΓΩΝΑΣ: ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 2005- ΑΡΧΑΝΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΦΛΩΡΟΣ –ΔΑΟΥΚΛΙΩΤΗ ΕΥΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25-4-2009- ΩΡΑ : 11.00
ΑΓΩΝΑΣ: ΑΤΑΛΑΝΤΗ 92 -ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΗΠ.ΤΡΑΓΑΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΟΣΚΟΡΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ: ΕΛΠΙΔΕΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ ΓΗΠ.ΕΠΣΦ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΦΛΩΡΟΣ
ΑΓΩΝΑΣ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ –ΝΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΗΠ.ΕΠΣΦ ΩΡΑ: 17.30
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Π Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα και διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής της Α1

ΑΓΩΝΑΣ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΚΟΜΠΟΤΑΔΕΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΔΑΟΥΚΛΙΩΤΗΣ Κ –ΝΤΟΒΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ: ΑΤΑΛΑΝΤΗ -ΦΡΑΝΤΖΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΝΤΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΩΓΩ -ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ: ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ- ΑΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ –ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Π

ΑΓΩΝΑΣ: ΣΤΥΛΙΔΑ-ΓΛΥΦΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΤΖΑΘΑΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ-ΚΙΟΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ: ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΛΟΥΝΑΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΓΙΩΤΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ: ΔΑΦΝΗ- ΚΗΦΙΣΣΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΣΙΟΡΤΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΔΟΣΚΟΡΗΣ-ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ: ΒΑΘΥΚΟΙΛΟ -ΔΑΜΑΣΤΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΞΑΡΧΑΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΖΑΦΕΙΡΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ: ΕΦΗΒΟΙ ΑΣ ΛΑΜΙΑ –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ -ΠΑΤΑΓΙΑΣ Διαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχές Λαμιωτών σε αγώνες

Αποτελέσματα 5ου Μαραθωνίου Μεσσήνης 29-03-2009

ΓΚΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ M 114 1960 GRE ΣΕΒΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3:56:53 87 39 40 – 49

2ος Ημιμαραθώνιος Θανάσης Σταμόπουλος 22 Μαρ 2009

73 458 ΦΟΥΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α6 01:42:58
78 456 ΖΗΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΒΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α8 01:44:53
98 308 ΣΤΑΧΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Α5 01:47:45
127 839 ΚΟΝΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΕΒΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α8 01:55:06
128 837 ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α1 01:55:07
134 461 ΣΤΑΜΕΛΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΡΑΧΙΝΑ ΛΑΜΙΑΣ Α9 01:58:00
156 460 ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΛΑΚΗΣ ΤΡΑΧΙΝΑ ΛΑΜΙΑΣ Α10 02:18:09

από dromeis-peripatites-lamias Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος ο λόγος να κάθεστε εντός αγωνιστικού χώρου;

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Μακεδονικό και τον Θερμαϊκό που αλληλοσυγχαίρονται και παράλληλα μας κάνουν το άσπρο μαύρο με ανακοινώσεις τους για το χθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία. Αντιγράφουμε αρχικά από το makedonikos.gr:

“Η ΠΑΕ Μακεδονικός συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ για τη σημερινή τους νίκη, με την οποία απέδειξαν ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο κι όχι έξω από αυτό. Όλοι τους αγωνίστηκαν για την ένδοξη ιστορία του Μακεδονικού και απέδειξαν ότι ο αγώνας της διοίκησής του θα συνεχιστεί, για να φτάσει ο σύλλογος εκεί που πραγματικά του αξίζει. Η ΠΑΕ Μακεδονικός με λύπη της είναι υποχρεωμένη να αναφέρει τα όσα βίωσε η αποστολή της ομάδας στη Λαμία. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε η αποστολή στο γήπεδο συνάντησε κλίμα τρομοκρατίας με τους φιλάθλους να πετάνε κροτίδες μέσα στα αποδυτήρια μας, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να αναγκαστούν να βγουν στο γήπεδο αρκετή ώρα πριν την έναρξη. Σκηνές πέρα από κάθε λογική εξελίχθηκαν και σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την ομάδα μας να μην μπορεί να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Καθ’ όλη την διάρκεια, έπεφταν στον πάγκο της ομάδας διάφορα αντικείμενα από την κερκίδα, ακόμη και ένας κάδος σκουπιδιών, ενώ σε καμία στιγμή δεν σταμάτησαν να ακούγονται αντεθνικά συνθήματα από τους φιλάθλους της Λαμίας εις βάρος του Μακεδονικού. Μετά το τέλος του αγώνα, παίκτες και διοίκηση παρέμειναν στο χώρο του κέντρου για περίπου 45 λεπτά, παρόλη την βροχή που έπεφτε, μη μπορώντας να πλησιάσουν στα αποδυτήρια. Εκεί παρέμειναν για μία ώρα, μέχρι η αστυνομία να μπορέσει να φυγαδεύσει τους παίκτες και τους ανθρώπους της διοίκησης. Κατανοούμε την δύσκολη θέση της Λαμίας αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά των ανθρώπων της διοίκησης και την επίθεση τους σε βάρος του προπονητή μας Γιώργου Μαραντά, και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Μακεδονικός υπεύθυνος για την πτώση της Λαμίας στην Δ΄ εθνική . Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικός ευχαριστεί την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε και την ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να αποχωρήσουν όλοι χωρίς πρόβλημα μέσα από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Λαμίας”.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά, αφού προφανώς εμείς ήμασταν... αλλού:

Κροτίδες στα αποδυτήρια δεν αναφέρθηκε σε καμία περίπτωση, εκτός κι αν εννοεί η ομάδα του Μακεδονικού αποδυτήρια τον αγωνιστικό χώρο, στον οποίο περιέργως και προκληκτικά περίμενε καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί. Κροτίδες και βέβαια έπεσαν αλλά στον αγωνιστικό χώρο και περιμετρικά του γηπέδου. Αλήθεια γιατί δεν πήγατε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και μετά το τέλος, σας εμπόδισε κάποιος; Προφανώς έπρεπε να καθίσετε στο κέντρο του γηπέδου να προκαλείτε τον φίλαθλο κόσμο με χειρονομίες, που ούτε μια στιγμή δεν ξεστόμισε αντεθνικό σύνθημα που ψευδώς αναφέρεται, και που δυστυχώς σε άλλες περιπτώσεις έχει ακουστεί. Είναι για μια ακόμη φορά αξιοπερίεργο για ποιο λόγο παρέμενε η αποστολή του Μακεδονικού στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα.

Αλήθεια ο πρόεδρος της ομάδας του Μακεδονικού με ποια ιδιότητα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο; Προφανώς μετά τον Αλέξη Κούγια έγινε ο 2ος που κάθεται σε αγώνα Γ' εθνικής εντός αγωνιστικού χώρου...

Όσο για τον κ. Μαραντά Γιώργο οφείλει μια εξήγηση στους δημοσιογράφους που υπομονετικά τον περιμέναμε για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Τον περιμέναμε αυτοί που τον στηρίξαμε τα λίγα φεγγάρια που του δόθηκε η ευκαιρία να είναι προπονητής της ιστορικής ομάδας της Λαμίας.

Διαβάστε και το δημόσιο ευχαριστήριο του Θερμαϊκού: "Το ΤΑΠ Θερμαικός συγχαίρει δημόσια τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, και την διοίκηση του ΤΑΠ Μακεδονικού, που απέδειξαν πώς τιμούν την μεγάλη ιστορία του συλλόγου. Με την εμφάνιση του και την νίκη του επί της Λαμίας, ο Μακεδονικός απέδειξε πως τιμά πάντα την ιστορία του, το ιδιο το ποδόσφαιρο, οπως και στο μεταξύ των δυο ομάδων μάτς. Ο Μακεδονικός απέδειξε πώς ειναι μια απο τις πλέον τίμιες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου."

Διαβάστε περισσότερα...

Λαμία - Φοίνικας Σύρου 0-3

Στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση της 5ης θέσης, που δίνει το εισιτήριο για το Challenge Cup, μπήκε από την Τετάρτη (22/04) ο Φοίνικας Σύρου.
Συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει, η ομάδα του Πέτιο Ντραγκίεφ πέρασε από το Χαλκιοπούλειο με 3-0 σετ επί της «ασθενικής» Λαμίας, έκανε το 2-0 νίκες στη σειρά και πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση, στοχεύοντας στην πρώτη της παρουσία στην Α1 ανδρών, στην παρθενική έξοδο της ιστορίας της στην Ευρώπη.
Αντίπαλος της θα είναι ο νικητής της σειράς Άρης-ΠΑΟΚ.
Τα σετ: 23-25, 15-25, 21-25.

από contra.gr
"Με θετικό πρόσημο ολοκληρώσαμε την χρονιά. Ο ΓΣ Λαμία έχει καταξιωθεί στις μεσαίες ομάδες της Α1 βόλλευ στα τέσσερα χρόνια της συμμετοχής της. Η πρόκριση στους 8 της Ευρώπης στο κύπελλο συνομοσπονδίας ήταν η φετινή μεγάλη μας επιτυχία", με αυτά τα λόγια του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, έκλεισε η αγωνιστική χρονιά 2008-09 για τον Γυμναστικό Σύλλογο, μετά την ήττα από τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ(23-25, 15-25, 21-25). Οι 500 φίλαθλοι περίμεναν υπομονετικά για να χειροκροτήσουν παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση για την πορεία στο Ελληνικό βόλλευ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Έπεσε μαχόμενη!

Στην Δ' Εθνική θα αγωνίζεται από του χρόνου η ομάδα της Λαμίας η οποία από σήμερα αποχαιρέτησε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες της είχαν απομείνει για παραμονή στην Γ' Εθνική, μετά την άδικη ήττα με 2-3 απ' τον Μακεδονικό σε ένα συγκλονμιστικό, μέχρι το τελευταίο λεπτό, παιχνίδι.
Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι σήμερα στο ΔΑΚ η ομάδα του Λεωνίδα Γαρδικιώτη κατάφερε και δημιούργησε όσες ευκαιρίες είχε πραγματοποίήσει σε όλα τα παιχνίδια της από τότε που αυτός κάθισε στον πάγκο της, γεγονός που του πιστώνεται.
Σήμερα οι «κυανόλευκοι» είχαν πάθος και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο το τρίποντο. Έτσι μόλις στο πρώτο λεπτό ο Δασκαλάκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά μες στην περιοχή για το κεφάλι του Σόμπτσιακ, ο οποίος δεν έπιασε καλά την μπάλα αφού αυτή κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του Μακεδονικού.
Στο 5’ νέα καλή στιγμή για τη Λαμία με το τεχνικό πλασέ του Πετρόφ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, το οποίο απέκρουσε εξαίσια σε κόρνερ ο Ντράγκο. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις καλές φάσεις όταν ο Δασκαλάκης γύρισε λαθεμένα την μπάλα προς τα πίσω, με τον Κατσαρό να κλέβει, να πιάνει το σουτ το οποίο κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόσογλου.
Ο αρκετά κινητικός Πετρόφ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 22’ να δώσει το προβάδισμα στους «κυανόλευκους» όταν μπήκε στην περιοχή μόνος του, αλλά απέναντι απ’ το τέρμα άργησε να πλασάρει με αποτέλεσμα να τον προλάβει αμυντικός των φιλοξενούμενων.
Στο επόμενο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους» με τον Ναζλίδη να βγάζει δεξιά για τον Σαρηγιαννίδη. Αυτός γύρισε με τη σειρά του στο πέναλτι για τον αφύλακτο Κατσαρό, το σουτ του οποίου απέκρουσε πανέμορφα σε κόρνερ ο Κόσογλου.
Το κόρνερ πάντως εκτελέστηκε με τρίλεπτη διακοπή από κάποιες κροτίδες που έριξαν κάποιοι θερμοκέφαλοι φίλαθλοι των γηπεδούχων στον παίκτη που πήγε να το εκτελέσει, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κατσιμίγκος να απειλήσει με οριστική διακοπή.
Στο 33’ ο Γεωργίου εκτέλεσε απευθείας φάουλ πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής το οποίο έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Ντράγκο. Την εκτέλεσή του εκτέλεσε ο ίδιος για τον Γιαρόσιεβιτς, ο οποίος έβγαλε επικίνδυνη ψηλή μπαλιά στο πίσω δοκάρι για τον Σόμπτσιακ, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ.
Εννέα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε το γκολ για τη Λαμία με το καθαρό πέναλτι που έκανε ο Σαμαράς στον Γεωργίου, ο οποίος ωστόσο δεν αποβλήθηκε απ’ τον διαιτητή, κι ας ήταν ο παίκτης της Λαμίας σε προφανή θέση για γκολ, κι ας είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Γιαρόσιεβιτς που έδωσε προβάδισμα στο σκορ στους γηπεδούχους.
Το γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα δεν χάρηκαν εντούτοις για πολύ οι Λαμιώτες αφού στο 46’ ο Μακεδονικός ισοφάρισε με την κεφαλιά του αφύλακτου μες στην μικρή περιοχή Κατσαρού, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Σαρηγιαννίδη.
Ο «τρελός» ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου δεν έπεσε στο ξεκίνημα του δεύτερου, με αποτέλεσμα στο 51’ η Λαμία να προηγηθεί εκ νέου. Ο Πετρόφ έγινε αποδέκτης της μπάλας από κλέψιμο του Γεωργίου και με τεχνικό πλασέ μέσα στην περιοχή έκανε το 2-1.
Ο Βούλγαρος, που έστειλε άπαντες στα… κάγκελα, είχε νέα ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν σούταρε δυνατά έξω απ’ την περιοχή, αλλά το σουτ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού.
Από ‘κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να πιάσουν τα στάνταρ των προηγούμενων λεπτών. Έτσι με την συμπλήρωση 84 λεπτών όλοι περίμεναν τη λήξη που θα προσέδιδε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Λαμία. Όλοι, εκτός απ’ τον Ναζλίδη ο οποίος δέχτηκε ωραία κάθετη μπαλιά απ’ τον Σαμαρά και εξαπέλυσε τον «κεραυνό» που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κόσογλου για το 2-2.
Η Λαμία πάντως έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι αρχικά στο 86’ όταν ο Γιαρόσιεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μες στην περιοχή και σε ευνοϊκή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Ντράγκο σε κόρνερ, και στην συνέχεια με το σουτ από ευνοϊκή θέση του Μήτρου που αποκρούστηκε κι αυτό σε κόρνερ.
Στο κόρνερ του 93' ο Κόσογλου αποφάσισε να κατέβει στην μεγάλη περιοχή, αλλά αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην αντεπίθεση ο Ταρασιάδης σημείωσε το 2-3 σε κενή εστία. Ένα σκορ πέρα για πέρα άδικο αφού οι φιλοξενούμενοι υστέρησαν κατά πολύ των γηπεδούχων τόσο σε πάθος, όσο και σε ευκαιρίες.
Για αυτή την ομάδα πάντως δεν αξίζουν δάκρυα αφού κατάφερε να αναγεννηθεί απ' τις στάχτες της, μετά την... ηρωική έξοδο του Αλέξη Κούγια, και να παλέψει τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι από αύριο κιόλας οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους οφείλουν να καταστρώσουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, που θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον, αφού αυτό έδειξε τους τελευταίους τρεις μήνες.

ΛΑΜΙΑ (Λ. Γαρδικιώτης): Κόσογλου, Δασκαλάκης, Κωστής Π. (69’ Μαντζιούρας), Βιτζέκας, Χουλιάρας, Πετρόφ (82’ Μήτρου), Μεϊντής, Μεσιακάρης, Γεωργίου, Σόμπτσιακ (63’ Σιδηρόπουλος), Γιαρόσιεβιτς
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γ. Μαραντάς): Ντράγκο, Μιλκούδης (71’ Μπελίτσας), Παυλάκος (60’ Παπαδόπουλος), Σαμαράς, Μπουλγκούρας, Γεωργιάδης, Καραμανώλης, Κατσαρός (71’ Σακελλαρίδης), Ναζλίδης, Σαρηγιαννίδης, Ταρασιάδης

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού προσήλθε μονάχα ο τεχνικός, για ένα ακόμη τελευταίο παιχνίδι, της Λαμίας Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Ακούστε τι ειπώθηκε...


Κερδισμένος πάντως της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής αναδείχτηκε ο Παναιτωλικός που πέρασε μόνος δεύτερος στην βαθμολογία. Στην ουρά, εκτός του Εθνικού Κατερίνης, της Αναγέννησης Άρτας και της Ένωσης Θράκης, υποβιβάζονται η Λαμία και η Πρέβεζα.

Το προφίλ της 33ης αγωνιστικής
Εθνικός Φιλιππιάδας - Φωκικός 1-0
Πρέβεζα - Αναγέννηση Σερρών 0-0
Εθνικός Κατερίνης - Θράκη 3-0 α.α.
Θερμαϊκός - Αναγέννηση Άρτας 3-0 α.α.
Λαμία - Μακεδονικός 2-3
Δόξα Δράμας - Εορδαϊκός 3-3
Νίκη Βόλου - Πυρσός Γρεβενών 1-1
Ζάκυνθος - ΠΑΟΝΕ 1-0
Γιαννιτσά – Παναιτωλικός 0-3

Βαθμολογία
1. Δόξα Δράμας 73
2. Παναιτωλικός 67
3. Εορδαϊκός 65
4. Μακεδονικός 56
5. ΠΑΟΝΕ 52
6. Νίκη Βόλου 49
7. Ζάκυνθος 48
8. Εθνικός Φιλιππιάδας 46
-. Πυρσός Γρεβενών 46
10. Αναγέννηση Γιαννιτσών 45
11. Αναγέννηση Σερρών 44
-. Φωκικός 44
-. Θερμαϊκός 44
……………………………………………………
14. Λαμία 39
-. ΠΑΣ Πρέβεζα 39
16. Εθνικός Κατερίνης 19
17. Αναγέννηση Άρτας 14
-. Ένωση Θράκης 14

Επόμενη – τελευταία αγωνιστική
Ζάκυνθος – Γιαννιτσά
Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου
ΠΑΟΝΕ – Δόξα Δράμας
Πυρσός Γρεβενών – Λαμία
Εορδαϊκός – Θερμαϊκός
Μακεδονικός – Εθνικός Κατερίνης
Αναγέννηση Άρτας – Πρέβεζα
Ένωση Θράκης – Φωκικός
Αναγέννηση Σερρών – Φιλιππιάδα Διαβάστε περισσότερα...

Νίκη θέλει ο Γυμναστικός με Φοίνικα

Τη νίκη θέλει απόψε στις 19:00 (Star Κ.Ε.) ο Γυμναστικό Σύλλογος που θα τον οδηγήσει σε τρίτο παιχνίδι στη Σύρο, μετά το 1-0 της περασμένης Τετάρτης για τις θέσεις 5-8 των play off της Α1 βόλεϊ.
Στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο του «Χαλκιοπούλειου» διαιτητές θα είναι οι Καραμπέτσος και Τριανταφύλου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
play off
Τετάρτη
ΠΑΟΚ – Άρης (Μιχελινάκης - Ιωάννου)
play out
Πέμπτη
Απόλλωνας Καλαμαριάς – Μίλωνας (Θεμελής - Πανούτσος) Διαβάστε περισσότερα...

Με Μακεδονικό σήμερα η Λαμία

Την ομάδα του Μακεδονικού υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι στις 16:00 στο ΔΑΚ η κυανόλευκη ομάδα της Λαμίας με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα την φέρουν ακόμη πιο κοντά στην παραμονή της στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Με σύμμαχο τον κόσμο της που αναμένεται για μια ακόμη φορά να δώσει το «παρών» στο γήπεδο θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο, την στιγμή που ο έτερος συνδιεκδικητής της παραμονής Θερμαϊκός, θα παίρνει τρεις ξεκούραστους βαθμούς απ’ την Αναγέννηση Άρτας.

33η αγωνιστική
Εθνικός Φιλιππιάδας - Φωκικός
Πρέβεζα - Αναγέννηση Σερρών
Εθνικός Κατερίνης - Θράκη
Θερμαϊκός - Αναγέννηση Άρτας
Λαμία - Μακεδονικός
Δόξα Δράμας - Εορδαϊκός
Νίκη Βόλου - Πυρσός Γρεβενών
Ζάκυνθος - ΠΑΟΝΕ
Γιαννιτσά – Παναιτωλικός

Βαθμολογία
1. Δόξα Δράμας 72
2. Εορδαϊκός 64
-. Παναιτωλικός 64
4. Μακεδονικός 53
5. ΠΑΟΝΕ 52
6. Νίκη Βόλου 48
7. Πυρσός Γρεβενών 45
-. Αναγέννηση Γιαννιτσών 45
-. Ζάκυνθος 45
10. Φωκικός 44
11. Αναγέννηση Σερρών 43
-. Εθνικός Φιλιππιάδας 43
13. Θερμαϊκός 41
……………………………………………………
14. Λαμία 39
15. ΠΑΣ Πρέβεζα 38
16. Εθνικός Κατερίνης 16
17. Αναγέννηση Άρτας 14
-. Ένωση Θράκης 14

Επόμενη – τελευταία αγωνιστική
Ζάκυνθος – Γιαννιτσά
Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου
ΠΑΟΝΕ – Δόξα Δράμας
Πυρσός Γρεβενών – Λαμία
Εορδαϊκός – Θερμαϊκός
Μακεδονικός – Εθνικός Κατερίνης
Αναγέννηση Άρτας – Πρέβεζα
Ένωση Θράκης – Φωκικός
Αναγέννηση Σερρών – Φιλιππιάδα

Το προφίλ του Μακεδονικού
Έτος Ίδρυσης: 1928
Χρώματα: Πράσινο - Άσπρο
Πρόεδρος: Παύλος Ανδρώνης
Έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού
Χωρητικότητα: 8.000 θέσεις

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1. Ντράγκο Χόρχε
23. Διαμαντίδης Αστέριος
27. Κιουτσούκοφ Τοντόρ
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
5. Καλογιαννίδης Κώστας
6. Μιλκούδης Γιάννης
14. Παυλάκος Γιώργος
16. Σαμαράς Βασίλης
19. Μπουλγκούρας Γιάννης
22. Σακκάς Θανάσης
25. Κανόμπιο Κάρλος
26. Κωνσταντινίδης Νίκος
30. Κουλακιώτης Γιώργος
55. Καραμανώλης Χρήστος
ΜΕΣΟΙ
7. Κατσαρός Γιάννης
10. Παντελιάδης Σάββας
11. Μπελίτσας Νίκος
12. Ταρασιάδης Βασίλης
13. Μπαξεβάνος Σπύρος
15. Περγκίκα Ηλίας
18. Καρακαλίδης Μανώλης
20. Κελεσίδης Κώστας
21. Ντουντούκης Κώστας
24. Γεωργιάδης Κώστας
28. Σαμπιασβίλι Γιώργος
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
3. Μπουλγκούρας Γιάννης
9. Κλοκίδης Μιχάλης
12. Ταρασιάδης Βασίλης
17. Δημητριάδης Πέτρος Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ρίχνεται στην μάχη ο Νηρέας

Η εφηβική ομάδα του Νηρέα Λαμίας (γεννηθέντες ‘93 και νεότεροι) ταξιδεύει αύριο Τετάρτη 22/4/09 στην Θεσσαλονίκη για την β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο όμιλος απαρτίζεται από τις ομάδες: ΠΑΟΚ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και Ο.Φ. ΘΑΛΑΣΣΗΣ. Οι δυο πρώτες ομάδες του ομίλου περνάνε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος .

Το πρόγραμμα των αγώνων της λαμιώτικης ομάδας:
Β' ΦΑΣΗ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ 2009
OMIΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Τετάρτη 22/04/09 14.30 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

20.30 ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ - Ο.Φ. ΘΑΛΑΣΣΗΣ


Πέμπτη 23/04/09
09.30 Ο.Υ.Κ. ΒΟΛΟΥ - ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

16.30 ΠΑΟΚ - ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ


Παρασκευή 24/04/09
11.00 ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ


Οι αγώνες αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μικρούς πολίστες του Νηρέα Λαμίας να κερδίσουν εμπειρίες παίζοντας με δυνατές ομάδες που δουλεύουν χρονιά τις υποδομές τους σε υψηλό επίπεδο. Οι προπονητές Μπουλαλάς Γιάννης και Ζουμπουλιάς Κώστας δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα ενώ υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα.

Η σύνθεση του Νηρέα:
1. Αντωνίου Θωμάς (τερματοφύλακας)
2. Καλογερόπουλος Πέτρος
3. Καλάτης Αλέξανδρος
4. Πασλής Παναγιώτης
5. Τσιόκας Νίκος
6. Καρανάσιος Ευθύμιος
7. Αναγνωστόπουλος Βασίλειος
8. Παπαδημητρίου Νικόλαος
9. Χριστόπουλος Βασίλειος
10. Ζήκας Αρίστος
11. Αναγνωστόπουλος Βασίλειος
12. Πρασσάς Νικήτας
13. Καλάτης Γιάννης (τερματοφύλακας)
Διαβάστε περισσότερα...

Oλοκληρώθηκε η προετοιμασία για Μακεδονικό

Με πρωινή προπόνηση, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για τον εντός έδρας αγώνα με το Μακεδονικό. Τα προβλήματα για την ομάδα είναι των τραυματιών Βιτζέκα (πρόβλημα στη μέση, θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του), Μπαμπατσιά και Πάνου, και του τιμωρημένου (εκτίει την τελευταία αγωνιστική από τις τρεις) λόγω κόκκινης κάρτας Χιουζ. Οι 18 παίκτες που θα αποτελέσουν την αποστολή θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί μετά το γεύμα που θα παρατεθεί σε όλη την ομάδα.
Η Διοίκηση της Π.Α.Ε. καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί στο γήπεδο, να αποτελέσει το δωδέκατο παίκτη και σ΄ αυτόν τον αγώνα, αφού το αυριανό παιχνίδι, είναι το τελευταίο εντός έδρας για τη φετινή σαιζόν, και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα μας. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Το "fthiotidasport" εύχεται σε όλους σας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Διαβάστε περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές ενόψει Κυριακής...

Πως φτιάχνεται το παραδοσιακό κοκορέτσι

Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό φαγητό το οποίο παρασκευάζεται από εντόσθια αρνιού και είθισται να το παρασκευάζουμε της άγιες μέρες του Πάσχα.
Είναι ο αγαπημένος πασχαλινός μεζές του Έλληνα που συνοδεύει το κρασί ή την μπύρα μέχρι να ψηθεί το αρνί αφού το κοκορέτσι ψήνεται γρηγορότερα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε οδηγίες παρασκευής παραδοσιακού κοκορετσιού έτσι όπως μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Τα υλικά που θα προμηθευτούμε για το κοκορέτσι μας θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φρέσκα και να γνωρίζουμε την προέλευση τους.

ΥΛΙΚΑ:

  • 3-4 αρνίσιες αντεριές (φρέσκες)
  • 2 συκωταριές μεγάλες (φρέσκες)
  • 4 λεμόνια
  • ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Η Παρασκευή του κοκορετσιού γίνεται μία μέρα πριν το ψήσιμο, στην περίπτωση των εορτών του Πάσχα γίνεται το Μ. Σάββατο.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε μια λεκάνη με νερό γυρίζουμε με υπομονή όλα τα έντερα ένα ένα ξεχωριστά, με την βοήθεια ενός μικρού ξύλου το οποίο εισχωρούμε με προσοχή στην μία άκρη του εντέρου. Θα πρέπει όλες οι ακαθαρσίες που υπάρχουν στο εσωτερικό των εντέρων να καθαριστούν. Η διαδικασία αυτή είναι επίπονη λόγω της δυσοσμίας αλλά πολύ σημαντική για την υγεία μας και την νοστιμιά του κοκορετσιού μας, άλλωστε το τελικό αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Αφού γυρίσουμε όλα τα έντερα και τα πλύνουμε προσεκτικά με καθαρό νερό , τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με μείγμα από χυμό λεμονιού, ρίγανη και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Εν το μεταξύ πλένουμε με καθαρό νερό τα εντόσθια και τα κόβουμε σε μεζέδες μετρίου μεγέθους ανάλογα το πάχος της σούβλας μας. Τα αλατίζουμε τους βάζουμε πιπέρι, ρίγανη και τα βάζουμε και αυτά στο ψυγείο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αργά το απόγευμα του Μ. Σαββάτου βγάζουμε τα υλικά από το ψυγείο και ξεκινάμε το τύλιγμα. Παίρνουμε την σούβλα και περνάμε προσεκτικά και εναλλάξ τις συκωταριές στην σούβλα. ΠΧ Πρώτα πνευμόνι μετά συκώτι μετά γλυκάδι κοκ. Δεν παίζει ρόλο η σειρά να είναι η συγκεκριμένη, αρκεί να μην τοποθετούνται ίδια μέρη κρέατος συνεχόμενα.

ΤΥΛΙΓΜΑ

Αφού γεμίσουμε την σούβλα με τους μεζέδες ομοιόμορφα, ξεκινάμε το τύλιγμα. Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο κάποιο δεύτερο άτομο το οποίο θα γυρίζει την σούβλα σιγά σιγά ώστε να μας βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Παίρνουμε την άκρη του εντέρου και την δένουμε ένα κόμπο στην αρχή του κοκορετσιού. Στην συνέχεια ξεκινάμε να τυλίγουμε το έντερο κυκλικά γύρω γύρω απο τους μεζέδες χωρίς να σφίγγουμε υπερβολικά. Μόλις τελειώσει το πρώτο έντερο καρφώνουμε την άκρη του (τέλος) με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας στον μεζέ και στην οποία μαγκώνουμε την αρχή του δεύτερου εντέρου για να συνεχίζουμε το τύλιγμα.

Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να καλυφθεί όλο το εύρος του κοκορετσιού ομοιόμορφα με έντερα και να μην διακρίνονται πλέον οι μεζέδες. Προσοχή κατά το τύλιγμα δεν ενώνουμε τα έντερα με κόμπους αλλά με οδοντογλυφίδες για να πετύχουμε το ιδανικό σχήμα στο κοκορέτσι μας. Φροντίζουμε να καρφώνουμε βαθιά τις οδοντογλυφίδες στους μεζέδες έτσι ώστε να μην εξέχουν πολύ από το κοκορέτσι και καούν. Κατά το τύλιγμα σφίγγουμε μέτρια τα έντερα και όχι πολύ σφιχτά διότι κατά το ψήσιμο υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα έντερα και το κοκορέτσι μας να ανοίξει.

ΨΗΣΙΜΟ

Μόλις τελειώσει το τύλιγμα του κοκορετσιού το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το προφυλάξουμε από τα έντομα και τοποθετούμε την σούβλα όρθια σε ένα καθαρό σημείο και στο κάτω μέρος της βάζουμε ένα ταψί ή νάϊλον διότι θα βγάλει πολλά υγρά και το αφήνουμε όλη νύχτα να στραγγίξει. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα το ψήνουμε για 1¨30 ώρα περίπου χωρίς να το αλείψουμε με τίποτα. Μόλις το κοκορέτσι μας ψηθεί αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και καλή μας όρεξη!

από magoulaonline.gr

Το ψήσιμο του αρνιού

Ο περίφημος οβελίας, είναι το αρνί που ψήνεται στη σούβλα κατά την ημέρα του Πάσχα. Είναι ένα γνήσιο, Ελληνικό, Πασχαλινό έθιμο. Το ψήσιμο του αρνιού στη σούβλα συνηθίζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές θεωρείται απαραίτητο .Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ψήσιμο του αρνιού γίνεται συνήθως από ειδικευμένα πρόσωπα Ένα αρνί βάρους μέχρι 15 κιλά είναι καλό και εκτός των άλλων θα μας διευκολύνει στο ψήσιμο.Η ετοιμασία του αρνιού γίνεται ως εξής : Αφαιρούν το παχύ έντερο , το λάρυγγα και τα εντόσθια . Αφήνουν μόνο τα νεφρά , κάνουν δυο τρύπες στη ράχη του αρνιού και πιέζουν τα νεφρά να βγουν ακριβώς στη ράχη του . Το αλατοπιπερώνουν εσωτερικά και το περνούν στη σούβλα αρχίζοντας από τη βάση του αρνιού και καταλήγοντας στο κεφάλι . Δένουν το αρνί με σπάγκο στη ράχη, ώστε να κρατιέται τεντωμένο και ράβουν με σακοράφα την κοιλιά του .

Σηκώνουν τα πίσω πόδια του αρνιού και τα ενώνουν πάνω από τη σούβλα , περνώντας το κότσι του ενός ποδιού μέσα στο σχίσιμο που σχηματίζεται με το νεύρο του άλλου ποδιού και τα δένουν γερά στη σούβλα .Περνούν όλη την επιφάνεια του αρνιού με λεμόνια (το τρίβουν με λεμονόκουπες ) , το πασπαλίζουν με αλατοπίπερο και στήνουν τη σούβλα όρθια σε ένα μέρος μέχρις ότου αρχίσει το ψήσιμο .

Για να ψηθεί καλά το αρνί πρέπει να έχουμε και την κατάλληλη θράκα , που γίνεται κυρίως με κληματόβεργες ή κάρβουνα . Το ψήσιμο γίνεται στην ύπαιθρο και μέσα σε λάκκους που ανοίγουν γι’ αυτό το σκοπό .

Η σούβλα τοποθετείται πάνω σε στηρίγματα που στην αρχή κρατούν το αρνί ψηλά από τη φωτιά και σιγά-σιγά χαμηλώνουν ώστε να ψηθεί καλά . Επειδή η πλάτη του αρνιού και οι γλουτοί έχουν περισσότερο κρέας θέλουν και περισσότερη φωτιά , γι’ αυτό και μαζεύουν τη φωτιά στα μέρη εκείνα, ενώ για τα υπόλοιπα μέρη του αρνιού αφήνουν λιγότερη φωτιά . Το αρνί ψήνεται ενώ το γυρίζουν διαρκώς . Από καιρό σε καιρό το περιβρέχουν με λάδι ή βούτυρο και χυμό λεμονιού μέσα στο οποίο βάζουν λίγο αλατοπίπερο . Το ράντισμα του αρνιού συνηθίζεται να γίνεται με μια φουντίτσα ρίγανη .

Το αρνί αρχίζει σιγά-σιγά να ξεροψήνεται και να ροδίζει . Όταν ψηθεί , το καταλαβαίνουν, γιατί αρχίζουν να τραβιούνται οι σάρκες από τα κόκαλα και να σχηματίζονται σχισμές στα ψαχνά . Τότε το βγάζουν από τη σούβλα και το τεμαχίζουν. Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 4 ώρες και εξαρτάται από το βάρος του κάθε αρνιού. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το βάρος του ψημένου αρνιού είναι περίπου το μισό του αρχικού.

από foxnews.gr Διαβάστε περισσότερα...