Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Δεν άλλαξε τίποτα στην βαθμολογία με το 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το εξ αναβολής παιχνίδι της Λαμίας με τη Νίκη Βόλου, αφήνοντας την πρώτη κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι σε πολλές περιπτώσεις στάθηκαν τυχεροί, όπως κι οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία φάση του αγώνα, αφού δεν πλήρωσαν την δυστοκία τους κατά τη διάρκεια του αγώνα στο τέλος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε απ' το 22', σημείο στο οποίο είχε σταματήσει και οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη. Ο Μπένγκουα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Κόσογλου να διώχνει σε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε και πάλι το νο10 της ομάδας του Βόλου για τον Σωτρήνη, του οποίου η κεφαλιά έφυγε λίγο άουτ.
Πρωταγωνιστής και της επόμενης φάσης ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Μπένγκουα, ο οποίος στο 35' βρέθηκε μες στην μεγάλη περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας με ωραία απόκρουση απεσώβησε την παραβίαση της εστίας του.
Στο 41' η μοναδική ευκαιρία για την Λαμία με τον Σόμπτσιακ να μην παίρνει καλά την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χιουζ. Με την συμπλήρωση του σαρανταπενταλέπτου ο Πολωνός έπεσε στην περιοχή της Νίκης ζητώντας πέναλτι, σε φάση που δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι επιλήψιμο.
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Χιουζ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε παράλληλα για τον Σόμπτσιακ, αλλά ο Καντιμοίρης βρισκόταν σε επίκαιρη θέση και μπλόκαρε την μπάλα προ του Πολωνού επιθετικού.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία της βολιώτικης ομάδας συνέβη στο 63', όταν ο Κρούτι βρέθηκε μες στην περιοχή. Έπιασε το σουτ από ευνοϊκή θέση με τον Κόσογλου να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην επαναφορά η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Κρούτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στα πόδια αμυντικών της Λαμίας προ κενής εστίας.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, που φάνηκε να υπάρχει, γεγονός που εκνεύρισε τους 1000 περίπου φίλους των "κυανόλευκων" εκ των οποίων μερικοί πέταξαν κάποια αντικείμενα στον επόπτη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα να τον βρει στον ώμο και γι' αυτό το λόγο το παιχνίδι διακόπηκε για 2-3 λεπτά, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Στο 67' ο Μπένγκουα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά. Η μπάλα κατέληξε στον Σωτρήνη, ο οποίος σούταρε σε αμυντικό των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπένγκουα έφυγε από αριστερά, έβγαλε την σέντρα για τον Κρούτι, το διαγώνιο σουτ του οποίου έφυγε άουτ.
Τίποτε σημαντικό από 'κει και πέρα μέχρι το 95' όταν η πίεση της Λαμίας έφερε στην τελευταία φάση του ματς ένα κόρνερ. Εκτελεστής από αριστερά ο Μήτρου για τον Ντέρτσα, ο οποίος στάθηκε άτυχος μιας και το σουτ που έπιασε μέσα απ' την περιοχή απέκρουσε ο Καντιμοίρης.
Η Λαμία σε καμία περίπτωση δεν χάνεται απ' το αποτέλεσμα και θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που ακολουθεί το παιχνίδι με την Αναγέννηση Άρτας για να ανασυνταχθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Σήμερα παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά τα οποία βέβαια μπορούν να δουλευτούν απ' τον προπονητή, ο οποίος δημιούργησε το καλοκαίρι αυτή την ωραία ομάδα που παρουσίασε στο χορτάρι του ΔΑΚ η Νίκη Βόλου, και που την χειροκρότησαν στο τέλος οι περίπου 50 φίλοι της.

ΛΑΜΙΑ (Λ.Γαρδικιώτης): Κόσογλου, Μπαμπατσιάς, Κωστής, Χουλιάρας, Δασκαλάκης, Χιουζ, Γεωργίου, Μεϊντής (86' Μεσιακάρης), Μήτρου, Πετρόφ (46' Ντέρτσας), Σόμπτσιακ (84' Γιαρόσιεβιτς)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Λ. Μπακάλης): Καντιμοίρης, Κανελόπουλος (81' Κωνσταντινίδης), Κρούτι, Μάγκος (92' Μωϋσίδης), Μπένγκουα (90' Βούλγαρης), Σωτρήνης, Μακράκης, Χουστουλάκης, Αστράουσκας, Πανακούλιας, Γεωργιάδης

Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Λαμία - Νίκη Βόλου 0-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: