Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ιγνάτιος Χατζής: "Στηρίξτε την ομάδα μέχρι τέλους. Θα σωθεί"

Μέχρι τον Δεκέμβρη βρισκόταν στη σκιά των Λουμπαρδέα και Νικολόπουλου. Με την δημιουργία όμως της νέας Λαμίας είναι βασικός και αναντικατάστατος στην θέση των αμυντικών χαφ των "κυανόλευκων". Ο Ιγνάτιος Χατζής ξεχωρίζει στο γήπεδο για το πάθος του, όντας ένας σκληροτράχηλος αμυντικογενής ποδοσφαιριστής που βρίσκεται πάντα ανάμεσα στους διακριθέντες. Σήμερα ανοίγει την καρδιά του στον "Παρατηρητή της Φθιώτιδας" και μιλά για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τον κόσμο στον οποίο στέλνει με αφοπλιστική σιγουριά το μήνυμα της σωτηρίας.

Είσαι στην Λαμία απ' το καλοκαίρι και έζησες από κοντά όλα αυτά που συνέβησαν. Τι έφταιξε κι έφτασε η ομάδα στο σημείο να μην κατέβει σε δύο παιχνίδια;
Υπήρχαν λάθη των προηγούμενων ετών. Ήρθε κάποιος να βάλει λεφτά και βγήκαν κάποιοι απ' το παρελθόν και ζητούσαν λεφτά προηγούμενων ετών. Αυτό κατάλαβα...
Με τους παίκτες που αποχώρησαν απ' την ομάδα διατηρείς σχέσεις; Με κάποιους ναι...
Τι σου λένε για την προηγούμενη διοικητική κατάσταση;
Δεν ήθελαν να φύγουν. Αν τα πράγματα ήταν καλύτερα θα έμεναν. Σαν επαγγελματίες όμως ποδοσφαιριστές κοιτάξανε κι αυτοί το μέλλον τους.
Ωστόσο οι σκόπελοι ξεπεράστηκαν και η ομάδα έκανε νέα αρχή...
Ναι, κάποιοι άνθρωποι έβαλαν χρήματα και χρόνο και ασχολήθηκαν με την ομάδα. Δεν ήθελαν να διαλυθεί, την αγαπούσαν και έτσι φτάσαμε στο σήμερα.
Υπάρχει κάποιο παράπονο από πλευράς παικτών απ' την νέα διοίκηση;
Δε νομίζω, γιατί για ό,τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει προσπαθούν να το λύσουν. Και το πιο μικρό πράγμα που απασχολεί έναν ποδοσφαιριστή. Τα πάντα έχουνε μπει σε μια τάξη.
Τι άλλαξε η έλευση του νέου προπονητή;
Είναι νέος σε ηλικία με όρεξη για δουλειά και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο ομάδα.
Το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια με τον ερχομό του;
Πολύ καλό. Όλοι οι παίκτες κάνουμε παρέα μεταξύ μας. Οι περισσότεροι είμαστε νεαροί σε ηλικία και ταιριάζουμε σ' αυτό.
Εσύ έχεις προσαρμοστεί στη Λαμία;
Αν και έρχομαι από μεγαλύτερη πόλη, την Θεσσαλονίκη, ναι...
Όπως λες, όλα δείχνουν να λειτουργούν στην εντέλεια. Έχει ελπίδες όμως η ομάδα να σωθεί;
Η ομάδα θα σωθεί! Αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια. Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Χρειάζεται πάντως χρόνο να μονταριστεί η ομάδα, τώρα κλείσαμε ένα μήνα μαζί και αρχίζουμε να μαθαίνουμε τον τρόπο παιχνιδιού ο ένας του άλλου. Με τα Γιαννιτσά είχαμε κάνει δύο προπονήσεις 15 διαφορετικά άτομα. Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Ομάδες που απ' την αρχή της χρονιάς κάνουν προετοιμασία, αργεί να βγει το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον σ' εμάς... Σε ένα μήνα δεν γίνονται θαύματα.
Ο κόσμος της Λαμίας σας στηρίζει;
Ο κόσμος να συνεχίσει έτσι όπως στα τελευταία παιχνίδια να έρχεται στο γήπεδο. Είναι ο δωδέκατος παίκτης, μας βοηθάει πολύ, αλλά πρέπει να δείξει κι αυτός υπομονή.
Την Λαμία την βλέπεις σαν σκαλοπάτι στην καριέρα σου;
Είναι μια ομάδα που μπορείς να αναδειχθείς και να παίξεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Μπορείς ωστόσο να πρωταγωνιστήσεις και με την Λαμία γιατί είναι μια ιστορική ομάδα.
Τα όνειρα του Ιγνάτιου μέχρι που φτάνουν μιας και τώρα ξεκινά την καριέρα του;
Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ θέλω να παίξω στην Α' Εθνική. Αν παίξεις εκεί ανοίγουν πολλές πόρτες. Μετά είναι στο χέρι σου να δουλέψεις για να τα καταφέρεις. Για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου χρειάζεται πολύ δουλειά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Δύσκολη η μάχη της Γ' Εθνικής;
Αν εξαιρέσουμε τέσσερις ομάδες, οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο επίπεδο.
Βγαίνουν αποφάσεις στην κατηγορία που στην συνέχεια τις παίρνουν πίσω, όπως με την Ένωση Θράκης. Είναι σωστό κάτι τέτοιο μεσούσης της περιόδου;
Απ' την στιγμή που η Ένωση Θράκης κέρδισε αυτούς τους βαθμούς πρέπει να τους κρατήσει. Με τέτοιες αποφάσεις φαίνεται σαν κάποιος να την κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο και τελικά να μην πέτυχε κάτι τέτοιο.
Αγωνίζεσαι στη θέση του αμυντικού χαφ. Εκεί έπαιζες πάντα;
Ναι, εκτός από κάποια παιχνίδια πέρυσι που έπαιξα και σαν στόπερ.
Το πρότυπό σου βγαίνει απ' την ίδια θέση;
Δεν είναι ένας. Τζέραρντ και Λάμπαρντ είναι πολύ καλοί, αλλά ο Πίρλο κορυφαίος όλων!
Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της Λαμίας;
Ο κόσμος να συνεχίζει να μας στηρίζει όπως τώρα κι εμείς οι παίκτες απ' την πλευρά μας θα δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι, ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Ο Ιγνάτιος Χατζής γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1987 και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα του Μαραθώνα, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος Καλαμαριάς και πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα στο να ανέβει ο Πυρσός Γρεβενών στην Γ' Εθνική απ' το περιφερειακό πρωτάθλημα. Από το περασμένο καλοκαίρι είναι κάτοικος Λαμίας και υπερασπίζεται τα μετόπισθεν της ομάδας της πόλης.

(η παρούσα δημοσιεύεται και στον "Παρατηρητή της Φθιώτιδας" της 18/2/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: