Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Λέσχη Φιλάθλων ΑΕΚ Λαμίας

Η Λέσχη Φιλάθλων ΑΕΚ Λαμίας είναι ένας απ' τους μακροβιότερους συνδέσμους της ομάδας στην Ελλάδα αφού μετρά 35 χρόνιας παρουσίας. Το έργο του δεν γυρνά μόνο γύρω απ’ την ΑΕΚ αλλά αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής συμμετοχής και προσφοράς. Πρόσφατα οργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία και απ’ ό,τι λέει σήμερα στον “Παρατηρητή της Φθιώτιδας” ο Πρόεδρος του συνδέσμου Κώστας Μαυριδάκης αυτή είναι μόνο η αρχή…

Είστε καινούριοι σ' αυτό τον χώρο;
Στον χώρο αυτό μεταφερθήκαμε περίπου τον Νοέμβριο. Συστάθηκε ένα νέο ΔΣ και μαζί με τα προηγούμενα παιδιά κάναμε μια καινούρια αρχή. Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά, μιας και δε νομίζω άλλος σύνδεσμος να στεγάζεται σε εφάμιλλο με τον δικό μας χώρο. ειναι γύρω στα 110 τ.μ. και έγινε με το μεράκι μας. Ακόμη και φωτογραφίες που έδειξα στην ΠΑΕ δεν το πίστευαν. Τις Κυριακές που παίζει η ΑΕΚ επικρατεί το αδιαχώρητο. Ούτε εμείς φανταζόμασταν ότι θα είχαμε τέτοια επιτυχία. Μάλλον του χρόνου θα χρειαστούμε καινούρια αίθουσα. Σε μέρες που σύνδεσμοι κλείνουν εμείς ανοίξαμε.
Πόσα μέλη απαριθμεί ο σύνδεσμος;
Γύρω στα 250-300 μέλη.
Ο κόσμος πως σας αντιμετωπίζει;
Όταν πρωτοανοίξαμε, αυτό που εγώ είδα, υπήρχε μια καχυποψία απ' τον κόσμο. Όταν ακούνε σύνδεσμος φιλάθλων ο νους τους δεν πάει στο καλύτερο. Εμείς όμως με τα έργα μας τους έχουμε διαψεύσει και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα μας αναγνωρίσει.
Πέρα απ' την αιμοδοσία που κάνατε, σχεδιάζετε κάποιες άλλες κοινωνικές δραστηριότητες;
Καταρχάς να πω πως είμαστε ο πρώτος αθλητικός σύνδεσμος που δημιουργεί τράπεζα αίματος και η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνεται κάθε χρόνο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι σ' αυτές τις ενέργειες και μεις θα σταθούμε αρωγοί στην οποιαδήποτε προσπάθεια. Από κει και πέρα στον χορό που κάναμε τον Δεκέμβριο μιλήσαμε για κάποια επίσκεψη στο ορφανοτροφείο αρρένων, ώστε -κατόπιν συμφωνίας στο ΔΣ- να διαθέσουμε κάποιο ποσό απ' την λαχειοφόρο αγορά μας. Μπορεί να 'ναι μικρό αλλά πιστεύω πως αυτό που μετρά είναι η κίνηση και μάλιστα όχι τις μέρες των γιορτών που τους θυμούνται οι πολιτικοί. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμο και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για μια δενδροφύτευση που σχεδιάζουμε. Ελπίζουμε σ' αυτό να μην είμαστε μόνοι μας, αλλά αυτή την προσπάθεια να την αγκαλιάσει όλος ο κόσμος του νομού. Είναι κάτι που αφορά όλους μας κι όχι μόνο τον Σ.Φ. ΑΕΚ Λαμίας. Σχεδιάζουμε και μια οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη του Αγίου Πνεύματος με επίσκεψη στο Πατριαρχείο, στο Πέρα απ' όπου ξεκίνησε η ΑΕΚ. Εκείνες τις μέρες συμπίπτει κι η φόρμουλα που ενδεχομένως να αποτελεί δέλεαρ για κάποιον, αν και όλα αυτά, κοστολόγια κ.τ.λ. θα τα δούμε και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Να μην ξεχάσω και την Πρωτομαγιά η οποία είναι η μέρα του συνδέσμου. Διοργανώνεται ένα διήμερο στο Ελευθεροχώρι θέλοντας να ευχαιστήσουμε τον κόσμο, όχι μόνο τους ΑΕΚτσήδες, με κρασί, φαγητό κ.ά. Αναφέρω ενδεικτικά πέρυσι ότι ξοδεύτηκαν 40-45 κιλά κρέας, 200 μπύρες και 10-15 κιλά κρασί με συμμετοχή περίπου 60-70 ατόμων.
Ο χορός που αναφέρθηκες πρωτύτερα πως πήγε;
Παρότι είμαστε σε δύσκολες εποχές, που δεν μπορεί κάποιος να πάει σε δύο και τρεις χορούς, πήγε αρκετά καλά. Είχαμε 300 άτομα και μάλιστα προβλέψαμε για τους μικρούς μας φίλους 2 κλόουν... κίτρινους!
Είχατε κάποιον καλεσμένο απ' την ΠΑΕ;
Τον Νίκο Ξηροκώστα (ο φίλαθλος που είχε τραυματιστεί το 1995 στο ματς με τον Άρη) ο οποίος είναι υπεύθυνος εισιτηρίων στην ΠΑΕ. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας που τον είχαμε εδώ. Αθλητής δεν μπορούσε να έρθει λόγω του ότι την επόμενη μέρα υπήρξε αγώνας. Άλλωστε και τα διοικητικά είναι λίγο ασταθή τον τελευταίο καιρό και δεν μπορούσαμε να έχουμε την σχετική διαβεβαίωση.
Η συνεργασία γενικά με άλλους συνδέσμους ποια είναι;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ήδη η "original" ήρθε στον χώρο μας. Εγώ προσωπικά κατέβηκα κάτω, έδωσα προσκλήσεις στα παιδιά για το χορό μας. Το ευχαριστήθηκαν κι αυτοί. Όπως και να 'χει την ΑΕΚ υποστηρίζουμε κι οι δυο μας. Άλλωστε οι σύνδεσμοι της επαρχίας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους. Ίσα ίσα ζούμε στον ίδιο χώρο, βλεπόμαστε καθημερινά οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ μας. Αυτοί που έχουν προβλήματα είναι κυρίως οι σύνδεσμοι της Αθήνας που... "απολαμβάνουν" και κάτι απ' τις ΠΑΕ.
Όσον αφορά την ΑΕΚ παίρνετε εισιτήρια;
Έχουμε διαρκείας για αυτούς που κατεβαίνουν μεμονωμένα. Μετά τη φυγή απ' την Φιλαδέλφεια άλλωστε η πρόσβαση είναι πιο εύκολη. Πάντα υπάρχει το πανό του συνδέσμου και εντός και εκτός έδρας ακόμη και στο βόλεϊ. Όποιος θέλει να προμηθευτεί εισιτήριο μπορεί να τηλεφωνεί στο τηλέφωνο του συνδέσμου, 2231037634 ή στο κινητό μου 6978186313. Πως μπορεί να μάθει κάποιος τα νέα και τις δραστηριότητές σας;
Κάθε Σάββατο υπάρχει θεματάκι μας στον "Δικέφαλο" και την "Ώρα" με αυτά.
Είναι κάτι που θα ήθελες εσύ να επισημάνεις;
Ναι... Ο Δήμος κι η Νομαρχία να κοιτάξει την προσπάθειά μας γιατί πιστεύω ότι είναι αξιέπαινη. Ειδικά στην σημερινή εποχή δεν υπάρχουν πολλοί που δίνουν αίμα και ειδικά η νεολαία παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι το σώζει ζωές. Περιμένουμε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Νομάρχη να τους γνωρίσουμε από κοντά στο χώρο μας. Θα κοιτάξουμε να τους προσκαλέσουμε εδώ να τα πούμε.

Το ΔΣ της λέσχης
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μαυριδάκης
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Κουρκουλιώτης
Γραμματέας: Ζώης Πολύζος
Ταμίας: Θεόδωρος Κρεμμεζής
Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων: Παναγιώτης Γρίβας
Κοσμήτορας: Αθανάσιος Κολλιός
Υπεύθυνος Λέσχης: Ευθύμιος Κοσμάς

Κάθε Παρασκευή στην Λέσχη διοργανώνεται "βραδιά ΑΕΚ" με κρασί, ποτό, συζήτηση για τους μεγάλους και ταινία dvd στον προτζέκτορα για τα παιδιά. Αυτό που διαχέεται στον αέρα είναι η πολύ καλή διάθεση των παιδιών για καλή παρέα. Μπορεί η βραδιά να αποκαλείται της ΑΕΚ ωστόσο η καλή αυτή διάθεση προσκαλεί όλους όσους θέλουν να περάσουν καλά, ανεξαρτήτως χρώματος και ομάδας.

(η παρούσα δημοσιεύεται και στον "Παρατηρητή της Φθιώτιδας" της 25/2/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: