Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Αχμέντ Χάμντι: “Μπορούμε να σωθούμε”

Από την Αίγυπτο και τον τελικό Κυπέλλου της χώρας του στον Παναθηναϊκό και τη Λαμία. Ο Αχμέντ Χάμντι βρίσκεται ανάμεσά μας έτοιμος να υπερασπιστεί τα δοκάρια της Λαμίας όποτε του ζητηθεί. Πιστεύει στην παραμονή η οποία, όπως λέει, χρειάζεται και λίγη τύχη. Σήμερα στον “Παρατηρητή της Φθιώτιδας” μας εξομολογείται για το παρελθόν και το παρόν του και δεν ξεχνά να εξυμνήσει τον “πατέρα” του, Τάκη οικονομόπουλο.

Καταρχάς να πούμε πως σε λένε Αχμέντ Χάμντι κι όχι Αμπουζέιντ που αναφέρεσαι στα δελτία Τύπου.
Αμπουζέιντ υπάρχει στο όνομα, αλλά δεν είναι το επίθετό μου.

Για όσους δεν είδαν ή δεν έμαθαν την έρευνα του “fthiotidasport” να πούμε πως το 2006 ανακηρύχτηκες καλύτερος νεαρός τερματοφύλακας στην Αίγυπτο και έχεις 14 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας από τη Νέων ως την Ολυμπιακή. Πέρασες και ένα φεγγάρι απ' τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως η ερώτηση είναι εύλογη... Πως απ' τα μέρη μας;
Το καλοκαίρι που μας πέρασε δίναμε αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού για την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στο γήπεδο είχε βρεθεί ο προπονητής της Πρέστον Σίτι (ομάδα της Τσάμπιονσιπ – Β’ Εθνική Αγγλίας) για να δει τον Μέταεπ, έναν πιτσιρικά επιθετικό, αλλά ξεχώρισε και μένα. Τελικά δεν κατάφερα να εξασφαλίσω άδεια εργασίας και δεν “κάθισε” η μεταγραφή μου εκεί. Πήγα εκ μέρους του κου Τάκη Οικονομόπουλου, τον οποίο έχω σαν πατέρα, στην Βέροια, όπου δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό και γύρισα στον Ατρόμητο να κάνω προπονήσεις. Από εκεί κανόνισε κάποιος να έρθω στην Λαμία μιας και γνώριζε τον Κώστα Σταματίου. Τελικά με τη νέα διοίκηση υπέγραψα συμβόλαιο για 4 μήνες.

Είπες ότι έχεις σαν πατέρα τον Τάκη Οικονομόπουλο. Γιατί;
Όποιος δουλεύει μ’ αυτόν θεωρείται ευεργετημένος. Μου άλλαξε την τεχνική. Αν δεις τον Νικοπολίδη με τον Κοτσόλη έχουν την ίδια τεχνική. Ξέρει τι χρειάζεται να αλλάξει ένας μικρός τερματοφύλακας για να εξελιχθεί. Του χρωστάω πολλά.

Παρόλο το καλό βιογραφικό που έχεις στην Λαμία δεν παίζεις. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Αυτό το αποφασίζει ο προπονητής. Εγώ είμαι πανέτοιμος να προσφέρω οποιαδήποτε στιγμή μου ζητηθεί.

Την Λαμία τη θεωρείς ως σκαλοπάτι στην καριέρα σου για κάτι παραπάνω;
Έχω συμβόλαιο για 4 μήνες. Το καλοκαίρι θα δούμε…

Η ομάδα στις Σέρρες γνώρισε την ήττα και πλέον αρχίζει να δυσκολεύει η υπόθεση «παραμονή». Οι παίκτες που ήρθαν και που ζεις και βλέπεις καθημερινά στις προπονήσεις μπορούν να την σώσουν;
Και βέβαια… Χρειάζεται πάντως και λίγη τύχη που δεν έχουμε ως τώρα. Είμαστε μόλις 10 μέρες μαζί και δεν ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Είναι τελικά τόσο δύσκολη κατηγορία η Γ' Εθνική ή απλά πρέπει να μονταριστεί η ομάδα;
Δεν είναι και τόσο δύσκολο, έχουμε καλούς παίκτες. Απλά χρειαζόμαστε, όπως είπα, και λίγη τύχη. Στις Σέρρες είχαμε τρία τετ α τετ και αυτοί με μία φάση τελείωσαν τον αγώνα.

Επιτακτική η ανάγκη κατάκτησης των τριών βαθμών με τη Νίκη Βόλου. Αν δεν έρθει η νίκη χανόμαστε;
Όχι, γιατί έχει πολλά παιχνίδια ακόμη. Κι απ΄τη Νίκη Βόλου θα λείπουν παίκτες αφού πρέπει να παίζουν αυτοί που ξεκίνησαν τότε τον αγώνα. Δεν είναι και τόσο δυνατοί ώστε να μην μπορούμε να τους νικήσουμε εδώ μέσα. Είχα δει και το παιχνίδι του πρώτου γύρου και δεν μου έκαναν φοβερή εντύπωση ως ομάδα.

Τι γνωρίζεις για την Λαμία και το παρελθόν της;
Ξέρω ότι είναι ιστορική ομάδα. Έχει παίξει στην Β’ Εθνική παλιότερα. Έχει όνομα αφού έχει αποκλείσει και την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Πως κρίνεις την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μηδενίσει της Ένωση Θράκης μεσούσης της περιόδου και να δώσει 3 βαθμούς σε ομάδες που τους έχασαν στο γήπεδο;
Αυτό έπρεπε να γίνει απ’ την αρχή. Τώρα είναι λαθεμένη η απόφαση…

Το πρότυπό σου; Τερματοφύλακας φαντάζομαι...
Ο Τζανλουϊτζι Μπουφόν.

Τι σου λείπει απ' την πατρίδα, η οικογένεια ίσως;
Η οικογένεια, αν και λείπω από μικρός εκτός Αιγύπτου και κατά κάποιο τρόπο έχω συνηθίσει.

Η πιο άσχημη και πιο η όμορφη στιγμή της καριέρας σου;
Η πιο άσχημη ήταν σε ματς με την Εθνική στην Αλγερία που πέταξαν ένα καπνογόνο, το οποίο με πέτυχε στο πόδι. Με άφησε τρεις βδομάδες έξω και έχω ακόμη το σημάδι. Η πιο όμορφη ήταν η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων με την Αλ Αχλί.

Ο Αχμέντ Χάμντι γεννήθηκε στις 2/1/1988 και ξεκίνησε την καριέρα του απ’ τους μικρούς της Ασοϊτ Πετρόλεουμ, για να συνεχίσει σ’ αυτούς της Αλ Αχλί. Με την δεύτερη ομάδα της μετρά 38 συμμετοχές έχοντας δεχτεί 14 γκολ! Με την πρώτη έχει 3 συμμετοχές. Το 2006 ανακηρύχθηκε καλύτερος νεαρός τερματοφύλακας στην Αίγυπτο ενώ μετρά 14 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας από τη Νέων ως την Ολυμπιακή.

(η παρούσα δημοσιεύεται και στον "Παρατηρητή της Φθιώτιδας" της 11/2/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: