Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Θα «ανανεωθεί» το ποδόσφαιρο;

Η 28η Φεβρουαρίου 2009 είναι αρκετά πιθανό να αποτελέσει την ημερομηνία-σταθμό στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Την τελευταία ημέρα του δεύτερου μήνα του έτους θα πραγματοποιηθεί στο Νιούκαστλ της Βόρειας Ιρλανδίας η ετήσια συνάντηση της International Football Association Board. Η IFAB είναι συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για τις αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος και ο Ζεπ Μπλάτερ αναμένεται να προτείνει ριζοσπαστικές ιδέες, με στόχο να «ανανεώσει» το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της FIFA έχει τα εξής στο μυαλό του:

-Την καθιέρωση τέταρτης αλλαγής σε αγώνες που κρίνονται στην παράταση.

-Την επέκταση της ανάπαυλας του ημιχρόνου από 15 σε 20 λεπτά: η FIFA επικαλείται τεχνικούς λόγους γι' αυτό (λόγω της μεγάλης απόστασης ανάμεσα στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια σε πολλά γήπεδα).

-Το ενδεχόμενο τιμωρίας όσων παικτών βλέπουν κίτρινη κάρτα με προσωρινή αποβολή 5 ή 10 λεπτών!

Να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο της IFAB μετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων βρετανικών ομοσπονδιών και τέσσερα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Επίσης, για να ψηφιστεί οποιαδήποτε πρόταση απαιτείται πλειοψηφία τριών τετάρτων.

από sport-fm.gr

fthiotidasport: Τέτοιες ιδέες δεν πάνε μπροστά το ποδόσφαιρο. Ο εν λόγω παράγοντας έχει κατά καιρούς διάφορες φαεινές εκλάμψεις τέτοιου είδους, όπως το "χρυσό" γκολ της παράτασης, το τσιπ στην μπάλα ή την αύξηση των διαστάσεων του τέρματος...
Αν οι ίδιοι οι παράγοντες που "εξουσιάζουν" το λαοφιλέστερο άθλημα δεν αποδέχονται το γεγονός ότι μιλάμε για άθλημα που γίνονται λάθη δεν γίνεται τίποτα... Αν εξετάσουμε μονάχα την προσωρινή αποβολή ενός παίκτη με κίτρινη θα φοβούνται οι παίκτες να κάνουν μαρκάρισμα και έτσι θα μεταλλαχθεί σε μπάσκετ.
Εκτός πια κι αν δημιουργήσει τεχνικές βροχές και με τις προσωρινές αποβολές μιλάμε πλέον για πόλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: