Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

"Ανάσανε" η Ακαδημία

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας μετά τη νίκη της επί των Εφήβων στο γήπεδο της Ανθήλης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, η οποία την απομακρύνει από την ζώνη του υποβιβασμού και την βάζει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής στην Α1 κατηγορία του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο στην αναμέτρηση, το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 4'. Ο Σπυράκος πάσαρε από αριστερά στον Ζήσιμο, ο οποίος ελίχθηκε αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Τζοβάρα Θ. έγραψε το 0-1 με πανέμορφο τρόπο.
Στο 13' νέα μεγάλη στιγμή για την Ακαδημία να κάνει το 0-2, όταν και πάλι ο Σπυράκος απ' την ίδια θέση πάσαρε έξω απ' την περιοχή για τον Αλεξίου. Αυτός χωρίς πολύ σκέψη έπιασε το δυνατό σουτ με τη μία αλλά η μπάλα "έγλειψε" το δεξί κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με αποτέλεσμα πέντε λεπτά αργότερα ο Σπυράκος να χάσει ακόμη μία ευκαιρία.
Με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα οι φιλοξενούμενοι "ζευγάρωσαν" τα τέρματά τους με τον Στυλιανού. Μετά από ασταθή απόκρουση του Τζοβάρα η μπάλα κατέληξε στον Στυλιανού, ο οποίος με γυριστό σουτ από θέση μέσα δεξιά απ' την περιοχή σημείωσε το 0-2.
Το γκολ αυτό φαίνεται πως ξύπνησε τους παίκτες της ομάδας των Εφήβων αφού δύο λεπτά αργότερα είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Μαλισσόβας έφυγε από δεξιά και σέντραρε στο πίσω δοκάρι για τον Συγγούνη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Στο 38' λίγο έλειψε να γίνει το 0-3 όταν ο Φραταράκος έβγαλε την σέντρα από αριστερά για τον ξεχασμένο απ' την άμυνα των γηπεδούχων Σπυράκο. Με το τέρμα μοναδικό του αντίπαλο ο τελευταίος κατάφερε να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ, προς απογοήτευση των συμπαικτών του.
Η καλύτερη στιγμή για να μειώσουν οι Έφηβοι στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 44'. Ο Μίνο από θέση αριστερού εξτρέμ πέρασε δύο αντιπάλους και μόλις "πάτησε" περιοχή έβγαλε την παράλληλη συρτή πάσα, αλλά δεν ακολούθησε κανείς συμπαίκτης και έτσι η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Ακόμη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 49' όταν ο Αργύρης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά για τον Σκεμπέ, ο οποίος απέναντι απ' το τέρμα πήγε να κοντρολάρει παρά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο επόμενο λεπτό με νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ζήσιμος έβγαλε μόνο του απέναντι απ' το τέρμα τον Σπυράκο με ωραία ψηλή κάθετη πάσα στον άξονα. Αυτός λόμπαρε με ωραίο τρόπο τον Τζοβάρα Θ. αλλά η μπάλα δεν του έκανε και πάλι το χατήρι, αφού κατέληξε βασανιστικά άουτ περνώντας δίπλα απ' το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 60' ο Μαλισσόβας έστησε την μπάλα σε πλάγια θέση έξω απ' την περιοχή και από αριστερά και είχε την έμπνευση να το εκτελέσει με τη μία, η οποία παραλίγο να του βγει σε καλό, αφού ο Φωτόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία. Ακολούθησε αναμπουμπούλα στην περιοχή με τους αμυντικούς της Ακαδημίας τελικά να διώχνουν.
Δεκατρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 73', ο Στυλιανού έπιασε ένα ευθύβολο σουτ απ' τα 35μ. αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των Εφήβων σε δύσκολη απόκρουση, μιας και η μπάλα έσκασε μπροστά του. Στο 87' ο Τσαουσάη έκανε το 1-2 με τον Μίνο έξω απ' την περιοχή, με τον πρώτο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και πάλι. Το σουτ όμως που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Φωτόπουλος.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς. Αξιοσημείωτο ωστόσο στιγμιότυπο στο 92' με τους Εφήβους να έχουν πραγματοποιήσει και τις τρεις τους αλλαγές και τον Μαλισσόβα να αποχωρεί με τράβηγμα στον δικέφαλο. Πάντως δεν χρειάστηκε να παίξουν και πολύ με δέκα παίκτες αφού ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής Ξαρχάς σφύριξε την λήξη του παιχνιδιού.
Δίκαιο κρίνεται το αποτέλεσμα αν σκεφτεί κανείς πως οι παίκτες της Ακαδημίας έχασαν, πέρα απ' τα δύο τέρματα, δύο πολύ καλές φάσεις να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Έτσι κατέκτησαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην κατηγορία.
Απ' την άλλη η ομάδα των Εφήβων παρουσιάστηκε αρκετά προβλέψιμη και χωρίς φαντασία. Της έλειψαν οι επιθέσεις απ' τα άκρα που εκμεταλλεύεται συνήθως, αλλά και απ' τον άξονα δεν φάνηκε ικανή να μπορέσει να απειλήσει και φυσιολογικά ήρθε αυτή η ήττα, που ωστόσο δεν της στοιχίζει αφού ο στόχος της παραμονής επετεύχθη.

ΕΦΗΒΟΙ Α.Σ. ΛΑΜΙΑ (Θ.Αργύρης): Τζοβάρας Θ, Παύλος (58' Τσαουσάη), Τλούπας, Τζοβάρας Α. (46' Νταλταρής Μ.), Λάμπου, Νταλταρής Β, Μίνο, Συγγούνης, Σκεμπές, Μαλισσόβας, Αργύρης (70' Γιολδάσης)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Η.Ρήγας-Δ.Ράπτης): Φωτόπουλος, Τσιγαρίδας, Σωτηρίου, Τσούκαλος, Σπυράκος, Στυλιανού, Μαντές, Φραταράκος, Αλεξίου, Ζήσιμος, Καραματσούκης

Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Έφηβοι - Ακαδημία 0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: