Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ήττα και αποκλεισμός της Μικτής μας απ' την Κοζάνη

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η Μικτή μας ομάδα των Νέων απέναντι σ’ αυτή της Κοζάνης στο γήπεδο του Τυρνάβου και γνώρισε φυσιολογικά και δίκαια την ήττα που την αφήνει εκτός συνέχειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φθιώτιδα δεν παρουσιάστηκε απειλητική σε κανένα σημείο του αγώνα αφού στην πλειονότητά τους οι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα.
Η Κοζάνη πήρε τα ηνία του παιχνιδιού απ’ το σφύριγμα της έναρξης του πρώτου ημιχρόνου και στο πρώτο τέταρτο προειδοποίησε με τρία μακρινά σουτ. Από πλευράς Φθιώτιδας ο Αλεξίου δεν πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα των τυπικά φιλοξενούμενων μετά από βαθιά μπαλιά με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα.
Πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα μας στο 24’ όταν ο Κατσούλας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά για το κεφάλι του Μπουγιώτα, η γυριστή κεφαλιά του οποίου κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, σέντρα από δεξιά για την Κοζάνη απ’ τον Κυριακίδη, ο Παναγιωτίδης έπιασε την κεφαλιά ψαράκι στο ύψος της μικρής περιοχής η οποία πέρασε λίγο άουτ απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου φαινόταν ολοφάνερα πως η Φθιώτιδα είχε πρόβλημα στο κέντρο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Κοζάνη η οποία σιγά-σιγά ανέβαζε στροφές. Αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούσε ήταν μια ευκαιρία στο 56’ με ένα απευθείας κόρνερ του Μπίκα που έδιωξε ο Τσάμης.
Η επόμενη ευκαιρία της όμως ήταν και η μεγαλύτερη, ίσως και του αγώνα. Και πάλι ο Μπίκας, μετά από σέντρα, βρέθηκε ολομόναχος στο πίσω δοκάρι απέναντι στο τέρμα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια στο 59’. Νέα ευκαιρία για την Κοζάνη πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Κυριακίδης έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή κι από αριστερά, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.
Τελικά η πίεση της ομάδας της Βόρειας Ελλάδας απέφερε καρπούς στο 75’ όχι από οργανωμένη επίθεση, όπως οι προηγούμενες, αλλά από στημένη φάση. Ο Μπίκος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο ύψος του πέναλτι για τον Παναγιωτίδη που με γυριστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.
Στο 80’ η Φθιώτιδα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς να πετύχει ένα γκολ και να ισοφαρίσει. Ο Αλεξίου πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Κουτσούμπα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση μες στην περιοχή σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Κοζάνης, Γκαραβέλη.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ομάδα της Στερεάς βγήκε φυσιολογικά μπροστά να πιέσει για την ισοφάριση με αποτέλεσμα να αφήσει πολλά κενά στην άμυνά της. Έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους και δημιούργησαν τις δύο τελευταίες ευκαιρίες του παιχνιδιού, με τον Τσάμη να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις κρατώντας την Φθιώτιδα στον αγώνα στο 85’ και στο 88’ σε σουτ του Κυριακίδη.
Μπορεί οι παίκτες της ομάδας μας να έχασαν την πρόκριση στους «4» αλλά κατάφεραν με την παρουσία τους στην προημιτελική φάση να αποδείξουν ότι έχουν ταλέντο που αξίζει την προσοχή όλων. Ένα νοκ άουτ παιχνίδι δεν μπορεί να κρίνει τις πρωταγωνιστικές ικανότητες αυτών των παιδιών. Αντίθετα η συνολική τους πορεία είναι άξια σεβασμού και δείχνει πως οι βάσεις υπάρχουν ώστε αυτοί οι ποδοσφαιριστές, αν δουλευτούν σωστά, θα μπορέσουν να εξελιχθούν σε ονόματα που αργότερα θα μνημονεύουμε.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ (Κ.Τσαπραζλής): Τσάμης, Καρακώστας, Σωτηρίου (89’ Μπλέντζας), Δαμδημόπουλος, Αποστολακόπουλος, Αντωνόπουλος (46’ Κουτσούμπας), Νταλταρής, Κατσούλας, Αλεξίου, Μπουγιώτας, Σταματής (69’ Καραματσούκης)
ΚΟΖΑΝΗ (Γ.Καρακάσης): Γκαραβέλης, Γκαραγκούνης, Γρίβας, Παναγιωτίδης, Χαραλαμπίδης, Μόσχος, Θεοδωρίδης, Κυριακίδης, Γυφτοκώστας (52’ Παπαδόπουλος), Μπίκος, Σιαμήνος (83’ Ναϊντί)

Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Φθιώτιδα - Κοζάνη 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: