Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Αποκαλυπτικός ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης στην συνέντευξη Τύπου

Αρκετά ευδιάθετος αλλά και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Τόνισε ότι η ομάδα είναι χωρισμένη στα δύο όσον αφορά την φυσική κατάσταση και παράλληλα αποκάλυψε αρκετά πράγματα. Καταρχάς ότι οι Τζεβελέκης και Τσαμασλίδης δεν υπολογίζονται και κατόπιν φιλικού που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλοι τον δρόμο των προαναφερόμενων. Παράλληλα επισήμανε την πρόσληψη του Γιώργου Μπρώνη στο πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων. Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

"Ξεκινώντας ήθελα να σας πω ότι η ομάδα αυτή την εβδομάδα έχει δουλέψει πολύ καλά. Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν όρεξη και θέληση. Δουλέψαμε αρκετά στην φυσική κατάσταση, κάτι που έλειπε απ' την ομάδα. Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην δική μου φιλοσοφία όσον αφορά την τεχνική και την τακτική. Σήμερα και αύριο θα δουλέψουμε κάποια κομμάτια που έχουν να κάνουν με τον κυριακάτικο αντίπαλό μας. Θα γίνουν ξανά κάποιες αλλαγές στην εντεκάδα. Πιστεύω ότι τις επόμενες δύο αγωνιστικές θα έχω βγάλει το γενικό σχήμα της ομάδας ώστε να έχουμε έναν κορμό 8-9 παικτών που θα είναι στην εντεκάδα, ανεξαρτήτων τραυματισμών ή καρτών. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια και τον χρόνο να κάνουμε ροτέισον. Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα. Ασφαλώς σε κάποια παιχνίδια θα μπουν και θα βγουν κάποιοι παίκτες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Την Κυριακή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα δυνατή με ψηλούς ποδοσφαιριστές αλλά απ' την άλλη εγώ πρέπει να κοιτάξω τα χαρακτηριστικά των δικών μας και να τους αντιμετωπίσουμε βάσει των δικών μας αδυναμιών. Γενικά αυτή την εβδομάδα είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την ομάδα. Είναι σίγουρα δύσκολος ο αντίπαλος την Κυριακής, προπαντώς στην έδρα του. Τους θυμάμαι απ' όταν παίξαμε στον πρώτο γύρο με τη Νίκη Βόλου. Θα 'ναι σίγουρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πάντως θα πάμε για τους τρεις βαθμούς. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο αντίπαλος. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα με την κατάλληλη τακτική, την τύχη και το πείσμα των ποδοσφαιριστών και σε συνδυασμό με το αν θα ακολουθήσουν αυτά που θα τους πω θα φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που με φοβίζει λίγο είναι η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Δεν ξέρω αν θα αντέξουνε για 90'. Σε μία εβδομάδα με 10 μέρες θα είμαστε καλύτερα σ' αυτό το κομμάτι. Κάναμε πολλές προπονήσεις στην φυσική κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε γρήγορα γκολ κι από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει μες στον αγώνα. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Έχω θέσει κάποιους κανόνες όσον αφορά την λειτουργία της ομάδας. Απ' την μέρα που είμαι εδώ με έχει υποστηρίξει το Συμβούλιο και οι άνθρωποι γύρω μου. Ό,τι ζητάω μου το δίνουν και γίνεται μια επαγγελαματική προσπάθεια. Και στις προπονήσεις και παντού υπάρχει πειθαρχία. Όλοι είμαστε αφοσιωμένοι στο έργο μας και οι παίκτες το έχουν καταλάβει πως θα παίζουν οι καλύτεροι. Δεν έχω κλίκες, δεν γνωρίζω κανέναν, δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι, αν είναι μικρός ή μεγάλος σε ηλικία, ντόπιος ή ξένος. Σκοπός μου είναι να σωθεί η ομάδα."

Στην συνέχεια ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Μας είχατε πει κατά την παρουσίασή σας την περασμένη Τρίτη ότι θα χρειαστούν 10-15 μέρες ώστε να περάσετε κάποια πράγματα απ' την φιλοσοφία σας. Την Κυριακή να περιμένουμε κάτι τέτοιο;
Ορισμένα πράγματα σίγουρα θα φανούν. Όταν κάνω προπόνηση στην τεχνική και την τακτική "βομβαρδίζω" τους παίκτες με κάποια δικά μου πράγματα που θέλω να βγουν στο παιχνίδι. Αυτά είναι η γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού με χαμηλές κι όχι ψηλές μπαλιές. Δεν μ' αρέσουν οι μεγάλες μπαλιές παρά μόνο στην αντεπίθεση.
Είπατε πως οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να βγάλουν ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο και πρόσφατα πέρασαν από αιματολογικές εξετάσεις. Τι έδειξαν αυτές και σε ποια κατάσταση είναι οι παίκτες;
Έδειξαν πως ορισμένοι παίκτες δεν έχουν φυσική κατάσταση και άλλοι ότι είναι αρκετά κουρασμένοι γιατί ήρθαν στην ομάδα χωρίς να έχουν παίξει παιχνίδια και έπαιξαν σε τρία μαζεμένα και τώρα βγαίνει η κούραση. Για να πούμε την αλήθεια η ομάδα είναι χωρισμένη στα δύο. Σ' αυτούς που είναι κουρασμένοι και στους υπόλοιπους που υπολείπονται φυσικής κατάστασης. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να καλυτερέψουμε μόνο αυτό αλλά να υπάρξει και μια φρεσκάδα. Να μην βαρύνουν τα πόδια του ποδοσφαιριστή απ' τις προπονήσεις της φυσικής κατάστασης. Είναι επικίνδυνο αυτό και πρέπει να το προσέξουμε. Να μην κοιτάμε αυτή τη βελτίωση και χάσουμε δύο αγώνες. Χρειάζεται ισορροπία. Οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν διαιτολόγιο, τους μιλήσαμε για τον ύπνο. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για είναι πιο έτοιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής.
Είπατε ότι το παν είναι να παίρνετε τα αποτελέσματα. Με το υπάρχον υλικό που έχετε δει αυτές τις λίγες μέρες έχετε κατασταλάξει σε κάποιο σύστημα για να τα παίρνετε;
Σχεδόν ναι. Θα υπάρξουν και κάποια λάθη ακόμη, θα τους δω και στον επόμενο αγώνα και μετά θα είμαι 100% σίγουρος. Θα έχω ολοκληρωμένη εικόνα για όλους τους ποδοσφαιριστές, για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Τον αντίπαλο τον ξέρω πολύ καλά. Θα δημιουργήσω ένα στυλ παιχνιδιού που θα μας δίνει την ευκαιρία να βάζουμε γκολ. Γιατί για να πάρεις αποτέλεσμα αυτό πρέπει να κάνεις. Δεν μ' αρέσει να είναι όλοι πίσω απ' την μπάλα μην τυχόν και φάμε γκολ και με την ελπίδα να πετύχουμε ένα. Πρέπει να πετύχουμε τέρμα. Ασφαλώς και θα προσέξουμε να μην δεχθούμε γιατί ένας πόντος είναι καλύτερος από κανέναν. Θα προσπαθήσουμε με αντεπιθέσεις να βγούμε μπροστά και να πετύχουμε γκολ.
Η απουσία σας στο εξωτερικό σας έχει δώσει την δυνατότητα να προλάβετε να αξιολογήσετε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας;
Στο εξωτερικό ήμουνα για 72 ώρες. Ήμουν δεν ήμουν εδώ το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο. Εγώ έδωσα την εντολή, εγώ είπα τι θα γίνει. Ήταν απλώς φυσική κατάσταση και την έκανε ο γυμναστής της ομάδας βάσει αυτών που είχαμε συζητήσει μεταξύ μας. Κι εγώ να ήμουν παρών απλά θα παρακολουθούσα την προπόνηση. Η προπόνηση δεν ήταν τακτική ή τεχνική αλλά μόνο φυσική κατάσταση. Κι έτσι δεν αλλάζει τίποτα. Ο άνθρωπος μου έδωσε αναφορά ακριβώς με τι έκανε ο καθένας. Ήξερα τι έκαναν στην προπόνηση και σας επαναλαμβάνω: Ήταν μόνο φυσική κατάσταση κι έτσι δεν έχασα τίποτα.
Υπάρχουν παίκτες που αποτελούν παρελθόν απ' το ρόστερ της ομάδας;
Οι Τζεβελέκης και Τσαμασλίδης και μάλλον την άλλη Τρίτη θα φύγουν κι άλλοι. Και σας λέω τότε γιατί θα προσπαθήσω, αν είναι δυνατόν, την Δευτέρα το απόγευμα να γίνει φιλικός αγώνας με μία ντόπια ομάδα που παίζει εδώ Σάββατο. Κάποιους παίκτες που έχω ερωτηματικά θέλω να τους δω σε αγώνα και μετά θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις. Την Τρίτη το πρωί θα ανακοινωθεί πρώτα στους παίκτες και μετά σε εσάς ποιοι θα φύγουν και αν θα φύγουν.
Είπατε πριν για τις απουσίες. Στις τελευταίες προπονήσεις υπήρχε ένα πρόβλημα με τον Ντέρτσα. Το ξεπέρασε;
Το ξεπέρασε. Σήμερα έκανε προπόνηση κανονικά. Απλώς είχε λίγο πυρετό και κρυολόγημα. Σήμερα το πρωί έβγαλε όλο το πρόγραμμα.
Στην παρουσίασή σας αναφερθήκαμε στο τεχνικό τιμ αν θα διευρυνθεί ή αν θα παραμείνει έτσι. Σε κάποιες προπονήσεις, ειδικά τις μέρες που λείπατε, στην προπόνηση συμμετείχε κι ο Γιάννης Συρογιάννης. Θα είναι στο τιμ;
Τις συνθήκες εργασίας ορισμένων ανθρώπων που ανήκουν στην ομάδα της Λαμίας, είναι απ' την αρχή έτσι γιατί... Εγώ είμαι επαγγελματίας 100%, με πληρώνει το σωματείο, είμαι 24 ώρες το 24ωρο. Κάποιοι δεν δουλεύουν με πλήρη απασχόληση. Ο Γιάννης βοηθάει σε λεπτομέρειες αν λείπουν για κάποιους λόγους οι επίσημα βοηθοί μου.
Στην παρουσίασή σας είχατε πει πως είναι απαραίτητο να υπάρξει προπονητής τερματοφυλάκων. Τι έχει γίνει μ' αυτό το θέμα;
Σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση, είναι ο Γιώργος Μπρώνης. Από σήμερα ανέλαβε αυτός αυτό το πόστο.
Όσον αφορά την μάχη της παραμονής, ο προπονητής της Φιλιππιάδας είπε πρόσφατα ότι το όριο της παραμονής είναι οι 44 βαθμοί. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει για την ομάδα του. Για την Λαμία τι πιστεύετε;
Εγώ δεν θα πω βαθμούς γιατί δεν είναι μόνο το τι θα κάνουμε εμείς αλλά τι θα κάνουν κι οι άλλοι. Εμείς θα προσπαθήσουμε σε κάθε αγώνα να πάρουμε το μάξιμουμ. Δεν λέω ότι θα τους κερδίσουμε όλους, θα προσπαθήσουμε όμως. Θα είναι λάθος να πω μια βαθμολογία. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και πιστεύουμε πως η ομάδα θα σωθεί. Το πιστεύω αλήθεια πως θα σωθεί η ομάδα.
Σας προβληματίζει το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, που μπορεί να υπάρχει έντονο παρασκήνιο και τα πάντα να μην κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο;
Σίγουρα. Αυτό είναι ένα πράγμα που όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα με παραξένεψε λίγο. Γίνεται και στο εξωτερικό αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Αυτή είναι η αλήθεια, να μην κρυβόμαστε. Είμαι σίγουρος πως κι οι άλλοι προπονητές, που είμαστε σε παρόμοια θέση που υπάρχει η πιθανότητα υποβιβασμού, όλοι έχουμε τον ίδιο φόβο. Τι μπορεί να γίνει, τι παιχνίδια μπορεί να γίνουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να πάρουμε τα δικά μας παιχνίδια και είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Είναι ένα πράγμα που με απασχολεί αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό. Μόνο να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να πάρουμε τους βαθμούς. Κι αν γίνει τέτοιο πράγμα τι να κάνουμε; Στην Ελλάδα όλα γίνονται, όλα είναι δυνατά...

Απ' το παιχνίδι τις Κυριακής με τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαϊδα θα λείψουν οι Χατζής και Βιτζέκας. Ο πρώτος είναι τιμωρημένος ενώ ο δεύτερος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται απ' την άλλη εβδομάδα να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση με τη Νίκη Βόλου(ρίψη 3 μπουκαλιών στον αγωνιστικό χώρο από φιλάθλους της ομάδος), αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη, ενώ σε εκκρεμότητα είναι η εκδίκαση των υποθέσεων των δύο μη διεξαχθέντων αγώνων με Πυρσό Γρεβενών και Παναιτωλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: