Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ατομικό και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2009

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, διοργανώνει την Προκριματική φάση των ετήσιων Σχολικών Πρωταθλημάτων Σκάκι που προκηρύσσει κάθε χρόνο η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Μαρτίου 2009στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και στο 5ο Γυμνασίου Λαμίας, στην οδό Αμπλιανίτη 20 – 22, Συγκρότημα Ανθέων,. Οι εγγραφές θα γίνονται αυστηρώς από 9:00 – 9:50 π.μ., και η έναρξη των αγώνων στις 10:15 π.μ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Τo Ομαδικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου, σε τρεις κατηγορίες: Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Η σύνθεση των ομάδων θα είναι τετραμελής, με υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον ενός κοριτσιού στην τέταρτη σκακιέρα, επίσης, μπορούν να δηλωθούν μέχρι δύο αναπληρωματικά μέλη. Κάθε Σχολείο μπορεί να συμμετέχει με μία ή δύο ομάδες. Οι ομάδες υποχρεωτικά θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από τον Διευθυντή τους ότι όλα τα μέλη είναι μαθητές / μαθήτριες του Σχολείου. Από κάθε κατηγορία, οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη (Περιφερειακή) φάση του Πρωταθλήματος, όπου θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν για την πρόκριση στην τελική φάση, στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Επίσης, οι μαθητές που προκρίνονται με την ομάδα τους, δικαιούνται απ` ευθείας πρόκριση στην επόμενη (Περιφερειακή) φάση των Ατομικών Πρωταθλημάτων. Οι ομάδες των Γυμνασίων και των Λυκείων θα αγωνισθούν στο 12ο Δημοτικό Λαμίας, ενώ οι ομάδες των Δημοτικών θα αγωνισθούν στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Το Ατομικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου, σε 11 κατηγορίες (Νηπιαγωγεία, οι έξι τάξεις των Δημοτικών Σχολείων, οι τρεις τάξεις των Γυμνασίων και μία ενιαία κατηγορία για τις τάξεις των Λυκείων). Τα παιδιά των Γυμνασίων και των Λυκείων θα αγωνισθούν στο 12ο Δημοτικό Λαμίας, ενώ τα παιδιά των Δημοτικών θα αγωνισθούν στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Από κάθε κατηγορία θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης και τα τρία πρώτα κορίτσια. Στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν για την πρόκρισή τους στην τελική φάση, στο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη 10 Μαρτίου, στον αριθμό ΦΑΞ 2231026417 (υπ` όψιν Κας Βαϊοπούλου Παναγιώτας). Οι δηλώσεις μπορούν να κατατεθούν από τα Σχολεία, σε μορφή κατάστασης ανά κατηγορία, ή και μεμονωμένα από τους ενδιαφερόμενους μαθητές / μαθήτριες. Για το Ομαδικό Πρωτάθλημα η συμμετοχή θα πρέπει να δηλωθεί ανά ομάδα και όχι ατομικά.

Έγγραφές, έναρξη αγώνων: η επιβεβαίωση της συμμετοχής των μαθητών θα γίνει με την φυσική τους παρουσία, την ημέρα των αγώνων και ώρα 9:00 – 9:50, στο χώρο των αγώνων. Σημειώνεται ότι λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχής που αναμένεται, δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία. Μαθητές / μαθήτριες που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι την λήξη της προθεσμίας, δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα.

Οι Προκηρύξεις των Αγώνων θα σταλούν σε όλα τα Σχολεία του Νομού, με την βοήθεια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διεύθυνσης, ώστε οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες να μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων.

Πληροφορίες: Οι δ/ντές των αγώνων
κ. Βαϊοπούλου Παναγιώτα: τηλ .6977419923
κ. Νίκος Σταυρομήτρος : τηλ. 6983501040

Δεν υπάρχουν σχόλια: