Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής για το θέμα της Ένωσης Θράκης

Επειδή γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών από αρκετά μέλη μας της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, σχετικά με την εκδοθείσα υπ΄ αριθ. 45/11/2/09 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθ. 194/08 απόφασή του που δημοσιεύθηκε την 15/7/08 σχετικά με οφειλές του ΤΑΠ ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ προς τον ποδοσφαιριστή Κ. Καλλιμάνη αποφάνθηκε ότι:
α) Υποχρεώνει το ΤΑΠ ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ να καταβάλει στον ποδοσφαιριστή Κ. Καλλιμάνη το ποσό των 20.895€
β) Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του παραπάνω ποσού επιβάλλει την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με το διατακτικό της ήδη τελεσίδικης και εκτελεστής υπ΄ αριθ. 449/06 απόφασης του Πρωτοβάθμιου ΕΕΟΔ της ΕΠΟ……

Εν συνεχεία το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με το υπ΄ αριθ. 10619/20-12-08 έγγραφό του μας γνωστοποίησε την απόφασή του με την οποία ενεργοποίησε τις επιβληθείσες με την ανωτέρω 194/08 του ίδιου Δικαστηρίου ποινές, σε βάρος του ΤΑΠ ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ και μάλιστα από το χρόνο κοινοποίησής της προς αυτήν, ήτοι από 17/7/08.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας μετά τη λήψη της παραπάνω απόφασης συνεδρίασε την 14/1/09 και δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ως όφειλε, επικυρώνοντας σχετικά και τον βαθμολογικό πίνακα.
Ουδέποτε το Δ.Σ. της Ένωσής μας υπεισήλθε στην ουσία της παραπάνω υπόθεσης.

Την απόφασή μας αυτή προσέβαλε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία την έκανε δεκτή με την υπ΄ αριθ. 445/11-2-09 απόφασή της και απεφάνθη ότι «η σύνταξη του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, πρέπει να γίνει με βάση τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες που συμμετείχε το ΤΑΠ ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ, όπως ορίσθηκαν από την διοργανώτρια αρχή οι αγώνες αυτοί».
Επειδή η παραπάνω απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ προφανώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προμνησθείσες αποφάσεις έτερου οργάνου της ΕΠΟ, ήτοι του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αναμένουμε το σκεπτικό της πιο πάνω απόφασης, προκειμένου να προβούμε στις δέουσες ενέργειες.

από epae.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: