Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ο Πιλάβιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν σήμερα στο ξενοδοχείο "Athens Imperial". Ο κ. Πιλάβιος έλαβε 44 ψήφους σε σύνολο 55 Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι των οποίων άσκησαν το εκλογικό δικαίωμα. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, οι Ενώσεις - Μέλη Καρδίτσας και Τρικάλων δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.
Τακτικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Ολομέλεια της ΕΟΕ εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Κανελλόπουλος με 42 ψήφους (τη θέση του αναπληρωματικού κατέλαβε ο μοναδικός υποψήφιος γι΄ αυτήν κ. Γιώργος Γκιρτζίκης).

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, ύστερα από την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.


"Το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε σήμερα με το εκλογικό αποτέλεσμα μια συντριπτική απάντηση στην απόπειρα παλιννόστησης ανθρώπων και λογικών που έχουν από χρόνια απομονωθεί. Οι Ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ με όπλο την ενότητά τους, αποφάσισαν ότι το άθλημα πρέπει να αφήσει για πάντα πίσω του το παρελθόν και με ταχύτατους ρυθμούς να πλησιάσει το επίπεδο των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών. Η τιμή που επιφύλαξαν στο πρόσωπό μου, να είμαι αυτός που θα οδηγήσει τα πράγματα στην επόμενη μέρα, με συγκινεί βαθύτατα και με γεμίζει υποχρεώσεις.

Οι ευχαριστίες μου προς όσους με ψήφισαν είναι δεδομένες. Το ίδιο και η υπόσχεσή μου ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να συμβάλλω από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων του χώρου. Η ΕΠΟ είναι έτοιμη με σαφή επίγνωση της θέσης και του ρόλου της να προχωρήσει άμεσα σε σειρά πρωτοβουλιών που θα διαμορφώσουν ένα νέο πεδίο συνεργασίας τόσο με την πολιτεία, όσο και με τους φορείς του αθλήματος. Προσδοκούμε στη συνεννόηση όλων των δυνάμεων ώστε το ποδόσφαιρο να αποκτήσει σε σύντομο χρόνο το ρόλο που έχει στις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, τόσο ως οικονομικό και επιχειρηματικό μέγεθος, όσο και ως κοινωνικό αγαθό.

Ζητήματα όπως τα οικονομικά προβλήματα των Ενώσεων, η ραγδαία ανάπτυξη της υποδομής, οι εκρήξεις βίας στα γήπεδα, η αναβάθμιση της διαιτησίας και της αθλητικής δικαιοσύνης, η διεύρυνση της ενότητας ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η βελτίωση της εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι κοινά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν.

Τέλος, επιθυμώ για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τις Ενώσεις-μέλη για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου και υπόσχομαι να διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού την ενότητα του χώρου".

από epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: