Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Θέλει δουλειά...

Την έλλειψη φυσικής κατάστασης λόγω των ελάχιστων προπονήσεων μετά την ανασύνταξη πλήρωσε η Λαμία, καθώς απ' την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μετά η απόδοσή της άρχισε σταδιακά να πέφτει, σε αντίθεση με αυτή των παικτών των φιλοξενούμενων που παρέμενε σε σταθερά επίπεδα. Έτσι γνώρισε μια βαριά και συνάμα δίκαιη ήττα στο σπίτι της με 0-4 απ' την Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Στο πρώτο ημίχρονο τίποτα δεν έδειχνε πως το παιχνίδι θα έχει αυτή την κατάληξη. Οι παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν δυνατά και με αρκετό ενθουσιασμό και αφού έχασαν κάποιες μικροευκαιρίες, απώλεσαν και την μεγαλύτερη να ανοίξουν αυτοί το σκορ πρώτοι, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Ο Ντέρτσας μπήκε στην μεγάλη περιοχή από αριστερά και γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Χατζή. Αυτός έπιασε το δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ομάδας των Γιαννιτσών. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε από δεξιά στον Κολιάκη μέσα στην περιοχή ο οποίος έβγαλε παράλληλα για τον Νάσιο λίγο έξω απ' την μικρή περιοχή. Το σουτ όμως που επιχείρησε στο 44' κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Τα προβλήματα της φυσικής κατάστασης γινόταν όλο και πιο φανερά απ' το σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου και μετά, με αποτέλεσμα λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Αναγέννηση Γιαννιτσών να πάρει "κεφάλι" στο σκορ. Ο Ζιώγας έστρωσε την μπάλα ωραία μπροστά του κι αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο σημείωσε με δυνατό σουτ στο 57' το 0-1.
Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 59', ο Καρυοφύλλης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε παράλληλα την μπάλα για τον Νήρα, ο οποίος σούταρε με τη μία για το 0-2. Οι παίκτες της Λαμίας μην μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό παραδώθηκαν και το πλήρωσαν με δύο ακόμη τέρματα.
Στο 72' ο Σιαντρόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση και βρέθηκε απέναντι απ' τον Κόσογλου, τον οποίο δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 0-3. Το σκορ έκλεισε στο 78' και πάλι ο Ζιώγας με δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή.
Το 0-4 πάντως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, καθώς και οι γηπεδούχοι δεν ήταν τόσο κακοί, αλλά και η Αναγέννηση δεν "έβγαλε μάτια" με την απόδοσή της. Η νίκη της πάντως ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, αφού στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να παίζει μόνη της. Σίγουρα πρέπει να της αναγνωριστεί και το γεγονός πως ταξίδευε με το πούλμαν από τις 8.00 για να περάσει τα μπλόκα των αγροτών και ανέβηκε τα σκαλιά του ΔΑΚ στις 14.15, γεγονός που έδειξε να μην την πτοεί.
Απ' την άλλη μεριά η ήττα για την Λαμία στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δείχνει να τις στοιχίζει αρχικά βαθμολογικά και στη συνέχεια ψυχολογικά. Ωστόσο αν τη διαχειριστεί κατάλληλα μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυσή της, μιας και σήμερα φάνηκαν κάποιες αδυναμίες. Σε καμία πάντως περίπτωση δεν άξιζε αυτό το μεγάλο σκορ αφού και πάλεψε με περίσσιο πάθος, αλλά έχασε και κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσε να πετύχει κάποιο τέρμα είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο ημίχρονο.
Παρά τα τέσσερα γκολ, το παιχνίδι ήταν μέτριο κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί. Μόλις δύο κόρνερ σημειώθηκαν σε όλο το ενενηντάλεπτο και τα δύο στο πρώτο ημίχρονο (17',18') για την Αναγέννηση, φανερώνοντας την έλλειψη επιθετικών εμπνεύσεων και των δύο ομάδων.

ΛΑΜΙΑ (Σ.Λέντας-Π.Καραϊσκος): Κόσογλου, Χουλιάρας, Κωστής, Μπαμπατσιάς, Μεσιακάρης, Χαντζής, Σιδηρόπουλος, Κολιάκης (68' Πάνος), Πουσκουλού, Νάσιος (71' Τζεβελέκας), Ντέρτσας (87' Τσαμασλίδης)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Δ.Τομπάζης): Σακελαρίδης, Μπρέγου, Ιορδανίδης, Δουλκερίδης, Σιαντρόπουλος, Ζιώγας, Καρυοφύλλης (75' Κοτσαμποικίδης), Σαχινίδης (45' Κηλίκης), Νήρας, Κρουσταλέλης, Γκλάμοτσακ

Δεν υπάρχουν σχόλια: