Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ατρόμητος!

Ο τίτλος πριν το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι "στις φλόγες η Δυτική Φθιώτιδα". Κι αν η συνεχής βροχόπτωση προσπαθούσε να τις σβήσει, οι παίκτες των δύο ομάδων φρόντιζαν να υπάρχει... αναζωπύρωση. Δυνατά μαρκαρίσματα απ' την αρχή και τα νεύρα τεντωμένα με την πρώτη ευκαιρία.
Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Φωτόπουλου στο 93'. Ο επιθετικός του Ατρόμητου Σπερχειάδας προέβη σε βάναυσο μαρκάρισμα -όπως έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα- στον Κουτσούμπα μπροστά στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Όσοι ήταν εκεί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να διαμαρτυρηθούν, με τον Σφήκα να γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον Φωτόπουλο.
Μες στην αναμπουμπούλα κάποιος πάτησε (;) τον πεσμένο στο έδαφος επιθετικό των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του! Υπήρξε προσωρινή ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων με αποτέλεσμα την δίλεπτη προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού.
Πάντως το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού έδειχνε πως, παρά τον βαρύ και λασπώδη σε πολλές μεριές αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Παιχνίδι κέντρου στο ξεκίνημα με τους δύο αντιπάλους να έχουν από μία καλή εκτέλεση φάουλ στο πρώτο τέταρτο.
Πρώτη μεγάλη φάση στο 29' για τον Ατρόμητο. Ο Παπαϊωάννου Ι. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στο πίσω δοκάρι. Ο Μασιάλας έπιασε το γυριστό σουτ, αναγκάζοντας τον Μπρώνη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Νέο σουτ στην επαναφορά απ' τον Αδάμ κατέληξε πάνω στους αμυντικούς των "κόκκινων".
Στην επόμενη φάση, στο 33', οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Πλατανιάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής για το κεφάλι του Ψυχογιού, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο έδωσε το προβάδισμα με 0-1 στη Νίκη Μακρακώμης.
Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι απάντησαν. Ο Επίσκοπος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Βέλλιος Χ. προσποιήθηκε αφήνοντας την μπάλα για τον Σαϊνη ο οποίος απο κοντά έκανε το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Έτσι έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο.
Πέντε λεπτά απ' το σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ο Επίσκοπος εκτέλεσε φάουλ από θέση έξω αριστερά στο πίσω δοκάρι για τον Ζησόπουλο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της ομάδας της Μακρακώμης.
Στο 54' η Νίκη διαμαρτυρήθηκε για χέρι-πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Γουργιώτης, απ' τον οποίο ο έλεγχος του παιχνιδιού δεν ξέφυγε ούτε για μια στιγμή, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι στο 78' για τον Ατρόμητο. Ο Χριστόπουλος βρέθηκε απέναντι απ' τον Μπρώνη, με τον τελευταίο να προλαβαίνει τον επιθετικό των πρωτοπόρων την τελευταία στιγμή.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά ήρθε η φάση του 93', στην οποία αποβλήθηκαν και ο Φωτόπουλος και ο Σφήκας. Ο Σπύρος Γουργιώτης, που σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε σε πρώτη ματιά να επηρεάζει το αποτέλεσμα, είχε καλή διαιτησία, με δεδομένο τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού.
Πλέον τίποτα δεν εξαρτάται από τη Νίκη αφού απέχει 7 βαθμούς από την κορυφή και περιμένει τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα του σημερινού της αντιπάλου για να περάσει και πάλι πρώτη. Πράγμα πολύ δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως οι πρωτοπόροι δύσκολα χάνουν βαθμούς, και πόσο μάλλον ο Ατρόμητος Σπερχειάδας που έχει πλέον και το ψυχολογικό αβαντάζ.
Όσο για τους παίκτες του πρωτοπόρου, όσο και να μην το λένε, σίγουρα από σήμερα θα νιώθουν πρωταθλητές. "Να 'τοι οι πρωταθλητές", φώναξαν οι περίπου 500 φίλοι της ομάδας με τους παίκτες του Ατρόμητου να το διασκεδάζουν. Σήμερα πέτυχαν μια δύσκολη μα δίκαιη νίκη και συνεχίζουν ακάθεκτοι τον δρόμο προς τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος απ' το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Δ' Εθνική.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ (Λ.Παπανικολάου): Κοκονδύνης, Πόρρος, Μπουσάη, Σαϊνης, Παπαϊωάννου Ι, Βέλλιος Χ, Μπούσιος (90' Φωτόπουλος), Ζησόπουλος, Μασιάλας (65' Χριστόπουλος), Επίσκοπος, Αδάμ
ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ (Η.Μπακούμης): Μπρώνης, Μασιάλας, Κωστούλας (24' Πλατανιάς), Τσαμαδιάς, Ζάρρας, Μπέσσας (87' Χατήρας), Κουτσούμπας, Θεοδοσόπουλος, Ψυχογιός, Αλεξίου, Ντούλας (79' Σκαρλάτος)

Είπαν μετά το ματς...

Ηλίας Μπακούμης: "Καταρχάς δεν μας ενδιαφέρουν οι βαθμοί. Να πω συγχαρητήρια σ' αυτά τα παιδιά, σ' αυτή την διοίκηση, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να κερδίσουν στην έδρα του αντιπάλου. Συγχαρητήρια λοιπόν σ' αυτά τα παιδιά και σ' αυτούς τους δικούς μας λιγοστούς φιλάθλους που έρχονται και μας βλέπουν. Και δεν είναι μόνο φίλαθλοι της Μακρακώμης, αλλά Λαμιώτες, είναι απ' το Λιανοκλάδι. Είναι από πολλές, άλλες ομάδες και διαφορετικές κωμοπόλεις. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην Σπερχειάδα."

Λάκης Παπανικολάου: "Όντως ήταν μια μεγάλη νίκη για μας σήμερα μέσα σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες μου έδειξαν ότι θέλουν πολύ το παιχνίδι. Είχαν πάθος, δύναμη. Καταφέρανε να γυρίσουν ένα πολύ δύσκολο ματς, αφού είχε προηγηθεί η αντίπαλη ομάδα. Ο αγωνιστικός χώρος νομίζω πως ήταν ακατάλληλος να παιχτεί ποδόσφαιρο ποιότητος. Το παιχνίδι πήγε στην δύναμη, στο πάθος. Δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι και πιστεύω ότι το κερδίσαμε δίκαια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ μεγάλη νίκη τους και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Μακρακώμης. Είναι μεγάλη νίκη, όπως είπα και νωρίτερα. Μας δίνει ένα αβαντάζ για την συνέχεια του πρωταθλήματος και βαθμολογικό και ψυχολογικό. Συνεχίζουμε για τον στόχο που θέσαμε απ' την αρχή, δουλεύοντας στην προπόνηση και διορθώνοντας τα λάθη μας. Είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε ότι πήραμε το πρωτάθλημα, θέλουμε 10 αγωνιστικές να τελειώσει. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας."

Εικόνες απ' το παιχνίδι...
Ατρόμητος Σπερχειάδας - Νίκη Μακρακώμης 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: