Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Ματσάρα για γερά νεύρα στο Λιανοκλάδι!

Δυνατό παιχνίδι με πολλά νεύρα και μία αποβολή, φοβερή διακύμανση του σκορ, αλλά με πολύ καλό ρυθμό επίσης και πολλά γκολ είδαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Λιανοκλαδίου, καθώς ο τοπικός Αγρότης "ίδρωσε" να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής ομάδας της Μαλεσίνας, η οποία έμεινε με τα πολλά παράπονα για την διαιτησία του Μυλωνά και ειδικότερα τις υποδείξεις του βοηθού του, Μανουσαρίδη, ο οποίος σημειωτέον απέβαλε δύο παράγοντες απ' τον πάγκο των φιλοξενούμενων.
Οι Λοκροί πάντως ξεκίνησαν πιο καλά στο ματς και πήραν το προβάδισμα στο σκορ ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά απ' το πρώτο σφύριγμα της έναρξης. Ο νεοαποκτηθείς απ' την Ηλιούπολη Συμεωνίδης εκτέλεσε φάουλ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής απευθείας για τα δίχτυα του Κοράκη κάνοντας το 0-1.
Το γκολ αυτό αφύπνισε τους παίκτες των γηπεδούχων οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα να βάλουν την Μαλεσίνα στα καρέ της πιέζοντάς την για την ισοφάριση. Όντας στο επόμενο δεκάλεπτο καταιγιστικοί, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσα στο 14', 18' και 19' με Μπαγινέτα, Καλύβα και Μπουγιώτα αντίστοιχα.
Στο 40' ο Γάτσος άφησε την Μαλεσίνα με 10 παίκτες αφού αντίκρησε δικαιολογημένα την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή για αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.
Μπορεί όπως προαναφέραμε οι φιλοξενούμενοι να είχαν παράπονα για την διαιτησία με το πέρας του παιχνιδιού, στο 43' πάντως η ομάδα του Λιανοκλαδίου ήταν αυτή που φώναξε για πέναλτι. Ο Καλύβας μπήκε στην περιοχή και φάνηκε να ανατρέπεται, αλλά μάλλον ορθά ο Μυλωνάς του έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο.
Εντούτοις με την συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Καλύβας μπήκε στην περιοχή κι αφότου πέρασε δύο αντιπάλους έβγαλε την παράλληλη μπαλιά για τον Στυλιανό, ο οποίος με κοντινή προβολή σημείωσε το 1-1.
Με παίκτη παραπάνω και την ψυχολογία στο ζενίθ απ' την ισοφάριση, όλοι περίμεναν το Λιανοκλάδι να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει "κεφάλι" στο σκορ. Ωστόσο η Μαλεσίνα ήταν αυτή που το κατάφερε στο 67'. Ο Σταθουλόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση κι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά για τον νεοεισελθόντα Παπακωνσταντίνου. Αυτός κοντρόλαρε ωραία μες στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Οι παίκτες του Αγρότη δεν άφησαν αυτούς των φιλοξενούμενων να χαρούν περισσότερο από δύο λεπτά, μιας και ισοφάρισαν εκ νέου σε 2-2 στο 69'. Ο Σερπάνος έβγαλε την ψηλή μπαλιά μες στην περιοχή για τον αφύλακτο Μπουγιώτα, ο οποίος -ίσως από θέση οφ σάιντ- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαλαφούτη με ωραία λόμπα.
Η Μαλεσίνα κατάφερε, παρότι με δέκα, να κλείσει τους διαδρόμους προς τα καρέ της και μέχρι να 'ρθει το 83' οι γηπεδούχοι καρδιοχτύπησαν. Σ' εκείνο το σημείο ο Χανής έβγαλε δεξιά για τον Τζουάνα κι αυτός την παράλληλη σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Σακκελάρη, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Σερπάνο. Το νο10 του Αγρότη απέδειξε τα πολύ καλά τεχνικά στοιχεία που διαθέτει καθώς με περίτεχνο πλασέ στο αριστερό "γάμα" του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων λύτρωσε τους γηπεδούχους σημειώνοντας το 3-2.
Στο 89' ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Ο Κλειτσάκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ' όπου ο Καλύβας με τη μία έγραψε το τελικό 4-2, που βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στο κτίσμα της σωτηρίας της ομάδας του Λιανοκλαδίου.
Απ' την άλλη οι φιλοξενούμενοι έμειναν με τα παράπονα για την διαιτησία που μοιάζουν δικαιολογημένα για την ισοφάριση του 69', καθώς και για μια φάση στο 2-2 που κόπηκε ως οφ σάιντ. Πέραν τούτου στα συν τους είναι η μαχητικότητα, στοιχείο βέβαια που έδειξαν κι οι γηπεδούχοι που δεν τα παράτησαν και κυνήγησαν μέχρι τελευταίου λεπτού το τρίποντο.

ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ (Μ.Ζαχαρόπουλος): Κοράκης, Τζουάνας, Σακκελάρης, Μπαγινέτας Η, Κουφιώτης, Καββαδίας (64' Κλειτσάκης), Καλύβας, Χανής, Μπουγιώτας (90' Τσιλαφάκης), Σερπάνος (87' Τόλιας), Στυλιανός
ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Π.Αυγέρης): Μπαλαφούτης, Στέφος, Σέττος, Μπαϊρακτσόγλου Άγ, Μπαϊρακτσόγλου Αλ, Βίγγος, Σταθουλόπουλος, Γάτσος, Δουσιώτης (59' Παπακωνσταντίνου), Καρακώστας, Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: