Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Συγκλονιστικό φινάλε στο Λιανοκλάδι!

Έντονες συγκινήσεις, που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει, έζησαν όσοι παρακολούθησαν το ντέρμπι της Φθιώτιδας για την 18η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Δ' Εθνικής μεταξύ του Αγρότη Λιανοκλαδίου και του Οπούντιου Μαρτίνου. Ντέρμπι που τα είχε όλα και που μόνο για καρδιακούς δεν ήταν λόγω του συγκλονιστικού του φινάλε. Πολλές και καλές φάσεις συνέθεσαν το σκηνικό του παιχνιδιού, γκολ, εναλλαγές στο σκορ, νεύρα, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και αποβολές...
Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες και με διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και έξι λεπτά απ' το σφύριγμα της έναρξης του παιχνιδιού το σκορ άνοιξε για τον φιλοξενούμενο Οπούντιο. Ο Αντωνίου σέντραρε από αριστερά μες στην περιοχή για τον Βεστάκη. Αυτός έκανε το κοντρόλ και από πλάγια θέση επιχείρησε το δεξί διαγώνιο σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Κοράκη.
Ο γηπεδούχος Αγρότης έψαξε την ισοφάριση και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες να την πετύχει στο 7' και στο 13' με Καλύβα και Στυλιανό αντίστοιχα. Τελικά η απάντηση ήρθε στο 14', όταν ο Μπαγινέτας έβγαλε την σέντρα από δεξιά για τον αφύλακτο στο πίσω δοκάρι Καλύβα, ο οποίος με ωραία κεφαλιά ψαράκι έφερε το σκορ στα ίσα.
Δυστυχώς το 1-1 φαίνεται πως... άναψε μερικούς καθώς λιγοστοί θερμόαιμοι φίλαθλοι του Αγρότη -μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού- επιτέθηκαν στο πίσω μέρος του πάγκου των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα ο προπονητής του Οπούντιου να εισέλθει στο γήπεδο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τον αποβάλει ο διαιτητής Δημητρόπουλος για ανάρμοστη συμπεριφορά προς διαιτητές και φιλάθλους και να παρακολουθήσει το υπόλοιπο της αναμέτρησης απ' την φυσούνα.
Το ματς διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά η διακοπή είχε σαν αποτέλεσμα να μετριάσει και τον ρυθμό των γηπεδούχων, που είχαν αρχίσει να ανεβάζουν στροφές και να πιέζουν τους φιλοξενούμενους για το δεύτερο γκολ, κάτι που τελικά κατάφερε στο 32'. Ο Στυλιανός σέντραρε παράλληλα από θέση αριστερού εξτρέμ για τον Μπουγιώτα στο ύψος της μικρής περιοχής. Αυτός "τσίμπησε" με ωραία προβολή την μπάλα, στέλνοντάς την για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αλεξανδρή.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τίποτα δεν προμήνυε το συγκλονιστικό φινάλε του παιχνιδιού καθώς ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις γινόνταν με το "σταγονόμετρο". Εντούτοις χάθηκαν δύο καλές φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Ο Αγρότης με τον Σερπάνο στο 51' και ο Οπούντιος με τον Δουδούμη στο 80'.
Με την συμπλήρωση 91 λεπτών στο παιχνίδι διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά γιατί το ποδόσφαιρο θεωρείται το "όπιο του λαού". Ο Κλειτσάκης γύρισε μες στην περιοχή και από δεξιά για τον Καλύβα. Μόνος απέναντι απ' το τέρμα έπιασε το σουτ με τη μία, αλλά για κακή του τύχη αυτό κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των "πράσινων" της Λοκρίδας.
Αντί λοιπόν να γίνει το 3-1, στην εξέλιξη της φάσης ο Αντωνίου -που τόσα άκουσε απ' τους συμπαίκτες του- έγινε από δημιουργός εκτελεστής. Μετά από σέντρα από δεξιά η μπάλα έφτασε σ' αυτόν στο πίσω δοκάρι, όπου με ψύχραιμο πλασέ κάτω απ' τα πόδια του Κοράκη σημείωσε το τελικό 2-2.
"Χρυσός" βαθμός για τους φιλοξενούμενους στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην Δ' Εθνική, δείχνοντας μαχητικότητα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι οποίοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Σταθουλόπουλου μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 95'. Όσον αφορά τον Αγρότη Λιανοκλαδίου, σίγουρα θα έμεινε με την πίκρα στα χείλη, αφού είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη με αποκορύφωμα αυτή του Καλύβα πριν το 2-2. Ωστόσο με 28 βαθμούς μπορεί εξίσου σίγουρα να ατενίζει το μέλλον του στην κατηγορία πιο αισιόδοξα απ' ό,τι οι φιλοξενούμενοι.

ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ (Μ.Ζαχαρόπουλος): Κοράκης, Τζουάνας, Σακελλάρης, Μπαγινέτας Η, Κουφιώτης, Κραβαρίτης (82' Χριστόπουλος), Καλύβας, Χανής, Μπουγιώτας (70' Κλειτσάκης), Σερπάνος (65' Κουτρουμάνος), Στυλιανός
ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ (Α.Αυλωνίτης): Αλεξανδρής, Καρκάνης, Σγούρδας, Γρίβας, Βασιλόπουλος, Δουδούμης, Αντωνίου,Κατσούλας, Βεστάκης (76' Ευθυμίου), Γιαννουδάκης, Σταθουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: