Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Β.Πατίδης: "Μπορούμε να σωθούμε. Αλλοίωση πρωταθλήματος η απόφαση για Ένωση Θράκης"

Συνέντευξη παραχώρησε νωρίτερα το μεσημέρι στην ραδιοφωνική εκπομπή "libero" του Βαγγέλη Ζαγκώτση ο νεοφερμένος στην ομάδα της Λαμίας, Βασίλης Πατίδης. Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα είπε ο άσος των "κυανόλευκων":

Για τις πρώτες του εντυπώσεις φορώντας τα κυανόλευκα: "Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές. Γίνεται μια καινούρια προσπάθεια μετά τα προβλήματα που είχε η ομάδα με την προηγούμενη διοίκηση. Πιστεύω ότι τα πράγματα γίνονται ολοένα και καλύτερα και πως στο τέλος όλα θα πάνε κατ' ευχήν και η ομάδα θα πραγματοποιήσει τους στόχους της. Αυτό που με έκανε να έρθω είναι ότι απ' την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι έδειξαν πολύ έντονο ενδιαφέρον στο πρόσωπό μου και επίσης ότι υπήρχε εδώ ένας παλιός μου συμπαίκτης και καλός μου φίλος, ο Σπύρος Βιτζέκας, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο να έρθω εδώ. Η Ένωση Θράκης πέρυσι ήταν η τρίτη ομάδα που ήμασταν συμπαίκτες."

Για το πόσο δύσκολο είναι να "χτιστεί" σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μια αξιόμαχη ομάδα μέσα απ' τις προπονήσεις: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο το να έρθουν 20-25 νέοι παίκτες και να φτιαχτεί ομάδα σε μια βδομάδα. Μέσα απ' την δουλειά όλα γίνονται και μέρα με τη μέρα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε πιο έτοιμοι για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και νομίζω πως αυτό κάποια στιγμή θα βγει και στο γήπεδο."
Για την δύσκολη συνέχεια και τους συνεχείς αγώνες: "Πρέπει να μάθουμε στις δυσκολίες, ο καθένας μας να δίνει ό,τι καλύτερο και όσα περισσότερα μπορεί, ώστε να πάρει η ομάδα τους βαθμούς που χρειάζεται για να έχει μια "γρήγορη" σωτηρία και από εκεί και πέρα να κάνει τον προγραμματισμό της για τη νέα σεζόν."

Για τον επικείμενο αγώνα με τον Εθνικό Κατερίνης: "Το να είμαστε χαλαροί θα μας δημιουργήσει πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσουμε. Η βαθμολογική θέση του αντιπάλου μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Η μικρή βαθμολογική τους συγκομιδή δεν πάει να πει πως θα κάτσουν να χάσουν. Αν κάνουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα."

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της Λαμίας για παραμονή στην Γ' Εθνική σε σχέση με τους υπόλοιπους: "Έχουν έρθει πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα. Έχει πλέον σοβαρή διοίκηση με ανθρώπους που γνωρίζουν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό."

Για το αν μπορούν οι νέοι να σηκώσουν το φορτίο της προσπάθειας για παραμονή: "Οι έμπειροι παίκτες είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος. Απ' αυτούς περιμένουν διοίκηση και κόσμος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες από ένα μικρό παιδί, παρά απ' τους μεγάλους και έμπειρους. Λογικό είναι αυτό. Πιστεύω πως θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος, μαζί βέβαια με την βοήθεια και των νεαρών και σίγουρα του κόσμου. Έχω μάθει πως βοηθάει, αγαπάει και στηρίζει την ομάδα. Πιστεύω να το κάνει άλλη μια φορά."
Για τα προβλήματα που βίωσε στην Ένωση Θράκης και το πως έφτασε η ακριτική ομάδα στην διάλυση: "Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Μπορεί και στις άλλες ομάδες που έπαιξα επαγγελματικά να υπήρχαν προβλήματα, αλλά όχι κάτι τέτοιο. Απ' την αρχή της χρονιάς μείναμε απλήρωτοι και ήταν θαύμα η όλη πορεία της ομάδας. Σωμένη, όποιο παιχνίδι ήθελε, το κέρδιζε. Η διάλυση είναι ένα τραγικό γεγονός για την ομάδα και την Γ' Εθνική. Η Αλεξανδρούπολη ήταν παραδοσιακά μια απ' τις καλές ομάδες της κατηγορίες. Έγιναν πολλά λάθη κι απ' τις τοπικές αρχές και απ' τους ανθρώπους της διοίκησης και φτάσαμε σ' αυτό το αποτέλεσμα."

Για την εικόνα του πρωταθλήματος με τα τόσα προβλήματα: "Ήταν άδικη η απόφαση με την Ένωση Θράκης. Μιλάμε για βαθμούς που έχουν κερδηθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Ας νικούσαν να πάρουν τους βαθμούς τότε. Πρόκειται για αλλοίωση του πρωταθλήματος όλο αυτό."

Δεν υπάρχουν σχόλια: