Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Το μπλόκο της Δαμάστας

Κατώτερος του αναμενόμενου παρουσιάστηκε ο Άρης Αγίου Κωνσταντίνου στο γήπεδο της ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, της Δαμάστας, και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που οδηγεί στην Δ' Εθνική.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους και δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Μάλιστα αν ήταν πιο εύστοχοι, ή έστω πιο τυχεροί, στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμη και τη νίκη.
Η ομάδα της Δαμάστας ήταν καλύτερη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο μπήκε αρκετά δυνατά και μόλις στο 1' έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Χρήστος Χαϊδής εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, για το αριστερό "γάμμα" του Τριβέλλα, ο οποίος πετάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι απώλεσαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ και στο 18' όταν ο Δημητρέλης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά στην λόμπα που επιχείρησε είδε την μπάλα να περνά βασανιστικά λίγο έξω απ' το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη.
Η πρώτη, πραγματικά, καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49'. Ο Παπαναστασίου έπιασε το συρτό σουτ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Γραβάνη να διώχνει στην δεξιά του γωνία.
Όσο περνούσε η ώρα θα περίμενε κανείς τους παίκτες του Άρη να πιέσουν περισσότερο μιας και "καίγονταν" για το τρίποντο, μα κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα η Δαμάστα ήταν αυτή που πίεζε και "άγγιξε" το γκολ στο 81' σε σουτ του Χριστοδούλου, το οποίο πέρασε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια.
Καλός ρυθμός στο παιχνίδι, αλλά λίγες οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το τελικό 0-0 ίσως να αδικεί την ομάδα της Δαμάστας που είχε την δυνατότητα να ανοίξει το σκορ στις παραπάνω φάσεις, σε αντίθεση με τον Άρη που είχε πρόβλημα στην δημιουργία ευκαιριών.
Το αποτέλεσμα σαφώς και δεν συμφέρει τους φιλοξενούμενους, μιας και τους απομάκρυνε 4 βαθμούς απ' την κορυφή της βαθμολογίας, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έχουν πετύχει το στόχο της σωτηρίας, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να αγωνίζονται χωρίς άγχος, αποδίδοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο.

ΠΑΝΔΑΜΑΣΤΙΑΚΟΣ (Γ.Ντζίνης): Γραβάνης, Παρδάλης, Σκέπης, Χαϊδής Κ, Ρουμελιώτης Β, Μυλωνάς, Χριστοδούλου, Σπαθούλας, Δημητρέλης (67' Ρουμελιώτης Κ.), Χαϊδής Χ, Ζαρκετάν (88' Μαρμαντζάκος)
ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Πούλος): Τριβέλλας, Παπαμιχαήλ, Ελευθεριάδης, Καλοβελώνης, Ρίζος Β. (53' Δασκαλόπουλος), Παπαναστασίου, Τσαπραϊλης, Συκαράς, Κουνούνης, Σταματόπουλος, Ρουμπής (65' Τσεκούρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: