Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

«Βαριά καμπάνα» σε Ολυμπιακό, στα «μαλακά» ο Παναθηναϊκός

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς στην ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού για τα συμπεριφορά των φιλάθλων του στον προημιτελικό του final-8 με τον Άρη και φυσικά για τα επεισόδια του Σαββάτου και της Κυριακής όπου τα τελευταία είχαν ως συνέπεια την αναβολή του τελικού με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν συνολικά με οκτώ αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 101.000 ευρώ απ’ τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ, Παναγιώτης Λεβενιώτη.
Αντίθετα στους «πράσινους» επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής και 20.000 ευρώ για τα επεισόδια του Σαββάτου, ωστόσο κλήθηκαν με τη σειρά τους σε απολογία για τα γεγονότα της Κυριακής και η ποινή λογικά θα αυξηθεί.

Αναλυτικά οι ποινές και οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν:

- Στον Ολυμπιακό, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, την Παρασκευή (30/01): ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική, πρόστιμο 1.000 ευρώ και έγγραφη επίπληξη.

- Για τα επεισόδια του Σαββάτου (31/01) κατά διάρκεια των ημιτελικών αγώνων: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

- Για τα επεισόδια της Κυριακής (01/02), πριν από την έναρξη του τελικού: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για έξι αγωνιστικές και πρόστιμο 80.000 ευρώ.

- Στον Παναθηναϊκό, για τα επεισόδια του Σαββάτου (31/01): ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η ομάδα του Παναθηναϊκού κλήθηκε με τη σειρά της να απολογηθεί για τα γεγονότα της Κυριακής.

- Στον Γιώργο Χριστόπουλο ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο καλείται να καταβάλλει η ΕΑ Πατρών. Στο σωματείο της Παναχαϊκής επιβλήθηκε η ποινή της έγγραφης επίπληξης.

από sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: