Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Αναβλήθηκε ο τελικός του βόλεϊ

Αναβλήθηκε οριστικά ο τελικός του Final 8 του κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών στην Πάτρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τα επεισόδια που έγιναν λίγο πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα οδήγησαν σε συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους που κατέληξαν με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα να ανακοινώνει την οριστική αναβολή του αγώνα.

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα φίλαθλοι του Ολυμπιακού διέσχισαν ανενόχλητοι το γήπεδο του τελικού, «Δημήτρης Τόφαλος» φορώντας κράνη και επιτέθηκαν σε αυτούς του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι των «πρασίνων» έτρεξαν προς τα δημοσιογραφικά ώστε να μην τραυματιστούν, ενώ η αστυνομία δεν είχε πάρει είδηση τι γινόταν και έφτασε καθυστερημένα στο χώρο των επεισοδίων.

Από εκείνη την ώρα και μετά ξεκίνησε μια σειρά συζητήσεων για το αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση του τελικού. Αρχικά ο Παναθηναϊκός ήταν ανένδοτος και ζητούσε την αναβολή του αγώνα. Η ιδέα που «έπεσε» στο τραπέζι ήταν να εκκενωθεί το γήπεδο ώστε να ξεκινήσει το παιχνίδι κάτι που έβρισκε σύμφωνη την Αστυνομία και την Ομοσπονδία όχι όμως και τον Ολυμπιακό. Τελικά στις 18:25 o πρόεδρος της ΕΟΠΕ δήλωσε ότι το παιχνίδι αναβάλλεται και ότι η εκτελεστική επιτροπή θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. της Δευτέρας για να αποφασίσει το ανώτατο όργανο για την τύχη του αγώνα.

Η Αγωνόδικος Επιτροπή του Φάιναλ – 8 γνωστοποίησε την αποφαση της μετά την ένσταση ου υπέβαλλαν αμφότερες οι ομάδες με τις οποίες ζητούσαν να κατακυρωθεί υπέρ τους με σκορ 3-0 και πόντους 75-0 ο τελικός αγώνας.

«Η επικρατούσα κατάσταση στις κερκίδες και τα γεγονότα που προηγήθηκαν (επίθεση φιλάθλων του ΟΣΦΠ σε φιλάθλους του ΠΑΟ, ρίψη κροτίδων και αντικειμένων και τις εν γένει έκρυθμης κατάστασης) και αφού συμμετείχε σε διαρκείς συσκέψεις επί μιάμιση ώρα με τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, τους επικεφαλείς των ομάδων και του προέδρου της ΕΟΠΕ, συνέναισε στην απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΠΕ, δηλαδή να μη διεξαχθεί ο αγώνας, να αναβληθεί και να παραπεμθεί η τύχη του στο ΔΣ της ΕΟΠΕ για σχετική απόφαση, προκειμένου να αποφευχθούν τα περαιτέρω επεισόδια, ακόμα και με κίνδυνο απώλειας ζωών. Οι ενστάσεις τόσο του ΠΑΟ όσο και του ΟΣΦΠ απορρίπτονται».

από sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: