Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Λαμία - Ένωση Θράκης 3-1

Μετά την ήττα στην Φιλιππιάδα η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν επιτακτική ανάγκη για την ομάδα της Λαμίας. Μπορεί τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της Ένωσης Θράκης να έκαναν κάποιον να πιστέψει πως η νίκη θα ήταν εύκολη, αλλά στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο. Ο Γιώργος Μαραντάς έκανε κάποιες δοκιμές βάζοντας σε διαφορετική θέση κάποιους παίκτες, απ' αυτήν που είχαν συνηθίσει και του βγήκε. Ειδικά η έμπνευση να τοποθετηθεί σε θέση δεξιού εξτρέμ τον Στουρνάρα ήταν επιτυχημένη εκ του αποτελέσματος, μιας και οι περισσότερες τελικές προσπάθειες και τα ρήγματα από τα πλάγια προήλθαν απ' αυτόν.
Η Λαμία θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο. Στο 12' εκτέλεσε κόρνερ ο Παπουλής στο πίσω δοκάρι για το κεφάλι του Βιτζέκα που γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή για τον Ακπαρίδη. Ο τελευταίος πάνω στην γραμμή έπιασε το σουτ αλλά είναι άγνωστο πως κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια από τόσο πλεονεκτική θέση.
Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 14' οι γηπεδούχοι έχασαν νέα κλασική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Αυγέρης έχασε την μπάλα, της οποίας αποδέκτης έγινε ο Νικολόπουλος. Αυτός έβγαλε με την μία την κάθετη πάσα για τον Στουρνάρα, ο οποίος απέναντι απ' τον τερματοφύλακα προτίμησε να σουτάρει δυνατά αντί να πλασάρει, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Λαμία φώναξε για πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Λουμπαρδέα, με τον διαιτητή Καζά να κάνει νόημα να συνεχιστεί το παιχνίδι, μάλλον δικαιολογημένα. Ό,τι δεν έκαναν οι γηπεδούχοι στο πρώτο τέταρτο το κατάφεραν πάντως στο 44'.
Ο Κυριακίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά για τον αφύλακτο Μαϊστρέλλη μες στην περιοχή, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Λαμία σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο για το παιχνίδι, λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά με την έναρξη του δευτέρου μέρους με σκοπό να απαντήσουν στα γκολ και το πέτυχαν στο 55'. Ο Πουσκουλού έβγαλε την διαγώνια μπαλιά για τον Δαμιανίδη μες στην περιοχή και μ' ένα ψύχραιμο πλασέ στην αντίθετη γωνία έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 59' η Ένωση Θράκης έχασε την πιο κλασική ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να προηγηθεί στο σκορ. Και πάλι ο Δαμιανίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά όπου ανατράπηκε απ' τον Μαντζιούρα και ο διαιτητής σφύριξε αμέσως την καθαρή παράβαση. Ο Ντούλας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με τον Σουμουλίδη να πέφτει στη δεξιά γωνία και ν' αποσοβεί το 1-2, λυτρώνοντας τους περίπου 500 φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο.
Το παιχνίδι σ' εκείνο το σημείο "άνοιξε" και όλα έδειχναν πως όποια ομάδα κατάφερνε να πετύχει δεύτερο γκολ θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Αυτή ήταν η Λαμία. Ο Κιοσσές έβγαλε σέντρα στο πίσω δοκάρι κι ο Παπουλής με εκπληκτικό άλμα πάνω απ' το χέρι του τερματοφύλακα Κόσογλου έβαλε και πάλι την Λαμία μπροστά στο σκορ με 2-1 στο 75'.
Το 3-1 στο 90' ήρθε σαν "κερασάκι στην τούρτα". Ο νεοεισελθόντας Χατζής έπιασε το δυνατό σουτ με το κουντεπιέ απ' τα 35 μέτρα το οποίο αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, γράφοντας μ' αυτόν τον τρόπο το τελικό 3-1.
Κρίνοντας συνολικά τον αγώνα το αποτέλεσμα είναι δίκαιο καθώς η Λαμία εκτός των δύο κλασικών ευκαιριών στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχε και κάποιες άλλες ευκαιρίες να νικήσει. Εκτός αυτού η ομάδα του Γιώργου Μαραντά απέδωσε κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αποζημιώνοντας τους φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση με ωραίο θέαμα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει τι θα γινόταν αν ευστοχούσε στο πέναλτι η Ένωση Θράκης, αλλά ως γνωστόν με το "αν" δεν γίνεται τίποτα...

ΛΑΜΙΑ (Γ.Μαραντάς): Σουμουλίδης, Κιοσσές, Κυριακίδης, Στουρνάρας, Μαϊστρέλλης, Βιτζέκας (63' Πιρόνκοφ), Λουμπαρδέας, Ακπαρίδης, Νικολόπουλος, Μαντζιούρας (63' Χατζής), Παπουλής (91' Φαρμάκης)
ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ (Η.Σαλαμάνης): Κόσογλου, Δαμιανίδης, Ντούλας (82' Λαζίδης), Πουσκουλού, Βαρδάλας, Αντωνιάδης, Καψιώτης (65' Ελευθερίου), Βεργός, Πατίδης, Τζελέπης, Αυγέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: