Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Έλειψε το γκολ...

Ντέρμπι που θα ζήλευαν και μεγαλύτερες κατηγορίες διεξήχθη στο γήπεδο της Μακρακώμης μεταξύ της τοπικής Νίκης και του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου. Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη που θα τους έδινε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να ήταν βαρύς, οι δύο ομάδες όμως έκαναν κατάθεση ψυχής, προσπάθησαν για τη νίκη με όλες τους τις δυνάμεις κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν εκατέρωθεν πολλές και καλές ευκαιρίες.
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 15' για τους φιλοξενούμενους. Φάουλ από δεξιά με τον Σταματόπουλο να εκτελεί στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Καραγεώργο, την προβολή του οποίου "έβγαλε" ο Μπρώνης. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν. Ωραίο 1-2 του Ψυχογιού με τον Κουτσούμπα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή κι απέναντι απ' τον τερματοφύλακα επιχείρησε το πλασέ, το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι ο Τριβέλας.
Στο 35΄και πάλι οι φιλοξενούμενοι με τον Συκάρα να βγάζει κάθετη μπαλιά μες στην περιοχή, ο Κουνούνης έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το συρτό διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω απ' το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 38' Ο Ζάρρας για την Μακρακώμη εκτέλεσε φάουλ απευθείας έξω απ' την περιοχή κι από δεξιά με τον Τριβέλα να πετάγεται στο αριστερό γάμα και να αποκρούει με τις άκρες των δαχτύλων του.
Στο δεύτερο ημίχρονο πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Στο 55' μετά από απόκρουση με τις γροθιές απ' τον Τριβέλα, ο Αλεξίου σε κενή εστία έξω απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ σπαταλώντας μια ακόμη καλή φάση. Και πάλι η Μακρακώμη στο 56' μετά από λάθος συννενόηση αμυντικού με τον τερματοφύλακα, ο Μπέσσας πλάσαρε το κενό τέρμα έξω απ' την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω απ' το δεξί κάθετο δοκάρι του Άρη.
Στο 67' σειρά των φιλοξενούμενων. Ο Τσεκούρας σε θέση δεξιού εξτρέμ σέντρα για τον Ρίζο Β. ο οποίος έβγαλε κεφαλιά πάσα στην μικρή περιοχή για τον Σταματόπουλο. Πριν προλάβει όμως ο τελευταίος να πάει στην μπάλα προ του τέρματος παρενεβλήθη ο Κουνούνης και του "πήρε την μπουκιά απ' το στόμα".
Οι παραπάνω δεν ήταν απλά καλές στιγμές αλλά μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ και δίκαια ήρθε αυτό το στείρο 0-0, που "γέμισε" ωστόσο τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο.
Αψεγάδιαστη η διαιτησία του Ντζάθα ο οποίος πέρασε κυριολεκτικά απαρατήρητος σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλο που απέβαλε τον Καραγεώργο του Αγίου στο 85' με δεύτερη κίτρινη για κοντρόλ με το χέρι και τον Μασιάλα στο 90' -πάλι με δεύτερη κίτρινη- για κόψιμο αντεπίθεσης ίσως και ως τελευταίος παίκτης, ουδείς διαμαρτυρήθηκε. Και είναι προς τιμήν των δύο προπονητών και των παραγόντων των δύο ομάδων που του έσφιξαν το χέρι μετά το τέλος του ντέρμπι.
Το παρών στο γήπεδο της Μακρακώμης έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας, κος Δημήτρης Κουτρουμάνος.

ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ (Η.Μπακούμης): Μπρώνης, Μασιάλας, Κωστούλας (58' Σφήκας), Τσαμαδιάς, Ζάρρας, Μπέσσας (90' Χατήρας), Κουτσούμπας, Θεοδοσόπουλος, Ψυχογιός, Αλεξίου, Ντούλας
ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Πούλος): Τριβέλας, Ρίζος Σ, Ελευθεριάδης, Καραγεώργος, Καλοβελώνης, Παπαναστασίου, Τσεκούρας (83' Ζαλαώρας), Συκάρας, Κουνούνης (71' Ρουμπής), Σταματόπουλος (90' Παπαμιχαήλ), Ρίζος Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: